γιατι ειναι ακριβη η ασφαλεια αυτοκινητου στην Αθήνα;
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Γιατί η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι πιο ακριβή στην Αθήνα;

Οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε παρατηρήσει πως το κόστος για την ασφάλεια αυτοκινήτου είναι αρκετά ακριβότερο στην Αθήνα απ’ότι άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας ή στην επαρχία.

Γιατί συμβαίνει αυτό όμως και πως διαμορφώνονται οι τιμές στις ασφάλειες αυτοκινήτων;

Οι ασφαλιστικές εταιρείες λαμβάνουν διάφορους παράγοντες υπόψιν πριν εμφανίσουν μια τιμή και σας δώσουν τη δική τους προσφορά ασφάλισης.

Οι κυριότεροι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος μιας ασφάλειας, είναι:

  • Η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας όπως αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας
  • Οι φορολογήσιμοι ίπποι του αυτοκινήτου
  • Τυχόν προηγούμενα ατυχήματα και αύξηση του bonus malus
  • Η ηλικία και τα έτη διπλώματος του οδηγού

Αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό το τελικό κόστος ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Γιατί είναι όμως πιο ακριβή η ασφάλεια στην Αθήνα;

Η ασφάλεια αυτοκινήτου στην Αθήνα είναι πιο ακριβή από άλλες πόλεις, καθώς έχει αρκετούς «αρνητικούς» παράγοντες που οδηγούν σε αυξημένο κίνδυνο ατυχημάτων και άρα αποζημιώσεων από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Αρχικά, η Αθήνα λόγω μεγαλύτερης κινητικότητας, έχει πολλά περισσότερα ατυχήματα καθώς και πιθανότητα εμπλοκής σε ένα ατύχημα, σε σχέση με άλλες πόλεις.

Αυτό αυξάνει αρκετά το ρίσκο για τις ασφαλιστικές εταιρείες καθώς αντίστοιχα και οι αποζημιώσεις που δίνει είναι αρκετές λόγω των συχνών ατυχημάτων.

Επιπλέον, αν αναζητάς μια ασφάλεια με επιπλέον καλύψεις όπως μια ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου, το κόστος θα είναι αρκετά μεγαλύτερο καθώς στην Αθήνα το ποσοστό κλοπής οχημάτων είναι αρκετά υψηλό και ιδιαίτερα αν παρκάρεις σε εξωτερικό, δημόσιο, χώρο έχεις πολύ μεγάλες πιθανότητες το πρωί να μην βρεις το όχημά σου!

 

Πως επηρεάζουν οι άλλοι παράγοντες στην αύξηση του κόστος ασφάλισης

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, οι άλλοι παράγοντες πέρα από τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας που επηρεάζουν περισσότερο το κόστος στις ασφάλειες αυτοκινήτων, είναι οι φορολογήσιμοι ίπποι ενός οχήματος, η ηλικία και τα έτη διπλώματος του οδηγού καθώς και η κατηγορία bonus malus που ανήκει.

Οι φορολογήσιμοι ίπποι αφορούν στην ουσία το μέγεθος με βάση τον κινητήρα, του αυτοκινήτου. Αν για παράδειγμα είναι 1000 κυβικά, 1800 κυβικά, κ.ο.κ.

Οι φορολογήσιμοι ίπποι – καμία σχέση με τα άλογα που «βγάζει» ένα αυτοκίνητο», υπολογίζονται από έναν ειδικό τύπο με βάση τα κυβικά του οχήματος (κυβικά δια 150 και στρογγυλοποίηση).

Χρησιμοποιούνται για κατηγοριοποίηση των οχημάτων για φορολογικούς και ασφαλιστικούς λόγους. Συνήθως όσο περισσότεροι οι φορολογήσιμοι ίπποι, τόσο υψηλότερη ασφάλεια αυτοκινήτου θα κληθείς να πληρώσεις!

Το bonus malus από την άλλη είναι μια ειδική βαθμολογία που έχει θεσπιστεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες ώστε να επιβραβεύει τους οδηγούς χωρίς ατυχήματα και αντίστοιχα να αυξάνει τα ασφάλιστρα σε οδηγούς που εμπλέκονται σε αρκετά ατυχήματα.

Για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως και μεγάλων αυξήσεων, βεβαιώσου ότι έχεις στο συμβόλαιό σου την προστασία bonus malus που σου δίνει 1-2 ατυχήματα ανά χρόνο, χωρίς επιρροή στο bonus malusσου!

Αυτή η κάλυψη προσφέρεται από την ασφαλιστική εταιρεία που θα επιλέξεις (αν την προσφέρει) και ισχύει μόνο για την ίδια εταιρεία – αν δηλαδή αλλάξεις ασφαλιστική, τότε το bonus malus θα τροποποιηθεί αναλόγως!

Τέλος, η ηλικία του οδηγού και τα έτη διπλώματος που αυτός έχει παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο καθώς ένας έμπειρος οδηγός με αρκετά χρόνια διπλώματος, απολαμβάνει και χαμηλότερα ασφάλιστρα!

 

Παραδείγματα ασφάλισης στην Αθήνα και στην επαρχία

Για να δείτε τις διαφορές στο κόστος της ασφάλειας αυτοκινήτου, ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς το κόστος ασφάλισης 3 δημοφιλών μοντέλων στην Αθήνα με ΤΚ 14451 και στην Επαρχία με ΤΚ 84100 (Σύρος) για οδηγό 43 ετών με 25 έτη διπλώματος.

Δείτε αναλυτικά πως διαμορφώνονται οι τιμές για τη βασική ασφάλεια, για 6 μήνες διάρκεια συμβολαίου:

 

Κόστος ασφάλειας για Toyota Yaris 1.0cc 23’ : Αθήνα: 57,23€ (Hellas Direct) | Σύρος: 40,74€ (HellasDirect)

Κόστος ασφάλειας για Alfa Romeo Mito 0.9cc 19’: Αθήνα 68,12€ (Accredited) |  Σύρος: 43,42€ (Apeiron)

Κόστος ασφάλειας για Hyundai Kona 1.000cc 23’ : Αθήνα: 57,23€ (Hellas Direct) | 42,68€ (Hellas Direct)

Όπως βλέπουμε υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα σε μια ασφάλεια αυτοκινήτου στην Επαρχία και την Αθήνα.

Η Αθήνα, γενικότερα, έχει τα ακριβότερα ασφάλιστρα και αναλύσαμε παραπάνω γιατί συμβαίνει αυτό!

 

Πως όμως θα βρεις φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου στην Αθήνα;

Ο πιο εύκολος -και ίσως ο μοναδικός – τρόπος για να βρεις φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου στην Αθήνα είναι να συγκρίνεις τιμές, να βρίσκεις προσφορές και να ασφαλίζεσαι στις καλύψεις που επιθυμείς, με τις πιο συμφέρουσες τιμές!

Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα μέσα από τη μηχανή αναζήτησης τους asfaleies24.gr και των συνεργατών που έχουμε εδώ για εσένα!

Με μόλις μερικά κλικ μπορείς να συγκρίνεις τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες (έως και 29 διαφορετικές εταιρείες!), να δεις τιμές και καλύψεις για το δικό σου αυτοκίνητο και επιπλέον να εκμεταλλευτείς μοναδικές online προσφορές που θα σου δώσουν όφελος έως και 45% στα ετήσια πακέτα ασφάλειας αυτοκινήτου!

Για να μειώσεις ακόμα περισσότερο το κόστος σου, αγόρασε μόνο τις απαραίτητες καλύψεις που επιθυμείς και που πραγματικά χρειάζεσαι και μη φορτώνεις το συμβόλαιό σου με καλύψεις που δεν τις έχεις ανάγκη.

Επιπλέον, να θυμάσαι ότι η ετήσια ασφάλεια έχει τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση με το όφελος να φτάνει ακόμα και το 45% σε σχέση με τη μηνιαία ασφάλιση!

Τέλος, βλέπε αρκετά συχνά την ιστοσελίδα μας καθώς υπάρχουν δεκάδες προσφορές που βγαίνουν από τις ασφαλιστικές εταιρείες και τις αναρτούμε αμέσως, έτσι ώστε να λαμβάνεις πρώτος ενημέρωση και να εξοικονομείς χρήματα στην ασφάλιση του αυτοκινήτου σου!

Ξεκίνα άμεσα την αναζήτησή σου και βρες φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου μέσα από το asfaleies24 σε μόλις 2 λεπτά online!