ασφαλεια αυτοκινητου αθηνα
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ασφάλεια αυτοκινήτου Αθήνα

Η ασφάλεια αυτοκινήτου στην Αθήνα απαιτεί μια πολύ καλή έρευνα αγοράς, καθώς τις περισσότερες φορές το κόστος είναι πιο αυξημένο έναντι μιας ασφάλειας στην επαρχία λόγω των παραγόντων που επηρεάζουν το ασφάλιστρο, όπως η κινητικότητα της περιοχής, τα αυξημένα ατυχήματα σε μια μεγάλη πόλη, κ.α.

Γι’αυτό το λόγο είναι απαραίτητη μια σύγκριση τιμών ανάμεσα στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες, έτσι ώστε να επιλέξετε με μεγαλύτερη σιγουριά τη δική σας ασφάλεια αυτοκινήτου.

Ποιες είναι όμως οι τιμές που βλέπουμε πιο συχνά στα ασφαλιστήρια της Αθήνας; Και ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος της ασφάλισης;

Ενδεικτικές τιμές ασφάλισης στην Αθήνα

Για να δούμε τιμές και κόστος ασφάλισης, χρειαζόμαστε κάποια βασικά στοιχεία όπως το μοντέλο του αυτοκινήτου, την ημερομηνία της 1ης άδειας κυκλοφορίας, τα στοιχεία ιδιοκτήτη, κ.α.

Με αυτά τα στοιχεία μπορούμε να έχουμε απευθείας το κόστος ασφάλισης που αφορά αποκλειστικά το δικό σας όχημα και τις δικές σας παραμέτρους τιμολόγησης.

Εδώ σας παραθέτουμε ενδεικτικές τιμές για ασφάλεια αυτοκινήτου στην Αθήνα για οδηγό 40 ετών, με 22 έτη διπλώματος, ΤΚ 14451 και οχήματα διαφόρων κυβικών και αξίας.

 

Ασφάλεια για Toyota Yaris : Για το Yaris των 1300cc θα βρείτε προγράμματα ασφάλισης από 67,45€ με τις βασικές καλύψεις και 171€ για μικτή ολοκληρωμένη ασφάλεια.

Ασφάλεια για Fiat Punto: Η ασφάλεια για το δημοφιλές Fiat Punto κοστίζει από 116,07€ για ετήσια βασική ασφάλιση με τις υποχρεωτικές καλύψεις, 167,17€ για πακέτο πυρός/κλοπής και 247,99€ για πακέτο μικτής κάλυψης με ιδίες ζημιές.

Ασφάλεια για Citroen Ami: Το ηλεκτρικό Citroen Ami μπορείτε να το ασφαλίσετε για βασική ασφάλεια με κόστος από 69,85€ το εξάμηνο.

Ασφάλεια για Renault Clio: Η εξάμηνη ασφάλεια για το συγκεκριμένο μοντέλο των 1200 κυβικών κοστίζει 66,39€

Ασφάλεια για Opel Corsa: Κόστος ασφάλισης στην Αθήνα για την έκδοση των 1200 κυβικών, από 109,25€ το έτος για βασική ασφάλιση.

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

 

Παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή στις ασφάλειες αυτοκινήτου

Πέρα από τη μόνιμη έδρα του αυτοκινήτου, δηλαδή τον ΤΚ που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας σας, υπάρχουν κι άλλη εξίσου σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν το ασφάλιστρο του αυτοκινήτου σας.

Αυτοί οι παράγοντες είναι:

  • Χαρακτηριστικά οδηγού όπως ηλικία, έτη διπλώματος και ιστορικό BonusMalus
  • Χαρακτηριστικά αυτοκινήτου όπως μοντέλο, ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφορίας, κυβικά, κ.α.

Οι παραπάνω παράγοντες επηρεάζουν το κόστος ασφάλισης επιπλέον του αν θα προσθέσουμε προαιρετικές καλύψεις όπως την οδική βοήθεια, νομική προστασία, προσωπικό ατύχημα ή τη θραύση κρυστάλλων και τέλος η επιλογή του πακέτου – δηλαδή βασική ασφάλεια με τις υποχρεωτικές μόνο καλύψεις, πακέτο πυρός/κλοπής με παραπάνω παροχές ή τέλος μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου με ιδίες ζημιές που είναι και μια ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη.

 

Πως μπορούμε να μειώσουμε την ασφάλεια του αυτοκινήτου μας

Με έξυπνες κινήσεις μπορείτε να μειώσετε το κόστος ασφάλισης άμεσα μέσα σε μερικά λεπτά!

Τέτοιες κινήσεις είναι να συγκρίνετε φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου online, στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες – μια δυνατότητα που σας παρέχει το asfaleies24.gr εντελώς δωρεάν, έτσι ώστε να βρείτε τη φθηνότερη ασφάλεια για το δικό σας όχημα!

Στην online μηχανή αναζήτησης της ιστοσελίδας μας, μπορείτε τόσο να συγκρίνετε τιμές όσο και καλύψεις των εταιρειών. Έτσι, πέρα από τη χαμηλότερη τιμή μπορείτε να δείτε και ποια εταιρεία προσφέρει τις περισσότερες παροχές και καλύψεις!

Οι τιμές που βλέπουμε πιο συχνά από τους ασφαλισμένους μας για ασφάλεια αυτοκινήτου στην Αθήνα κυμαίνονται από περίπου 65€ το εξάμηνο για μια απλή βασική ασφάλεια χωρίς προαιρετικές καλύψεις έως 110€ για 6 μήνες ασφάλιση σε συνδυασμό όμως και με εξτρά καλύψεις όπως οδική βοήθεια και νομική προστασία.

Αναζητήστε στο asfaleies24.gr την επόμενη ασφάλεια αυτοκινήτου σας και ασφαλιστείτε online σε 1 λεπτό, στις καλύτερες τιμές που θα βρείτε ποτέ!