ασφαλεια αυτοκινητου που δεν σου ανηκει
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Μπορείς να ασφαλίσεις ένα αυτοκίνητο που δεν σου ανήκει;

Καθημερινά συναντάμε περιπτώσεις ασφάλισης όπου το άτομο που κάνει την ασφάλεια αυτοκινήτου, στην ουσία δεν του ανήκει το όχημα!

Η ασφάλεια σε άλλο όνομα είναι εφικτή και υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Φυσικά, ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία υπάρχουν και οι αντίστοιχες διεργασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να είναι έγκυρη η ασφάλεια.

Ποιες είναι όμως οι πιο συχνές περιπτώσεις όπου μπορείς να ασφαλίσεις ένα αυτοκίνητο που δεν σου ανήκει; Και πως πρέπει να ξεκινήσεις, για να ασφαλίσεις γρήγορα και εύκολα στο asfaleies24 ένα τέτοιο όχημα;

Περιπτώσεις ασφάλισης αυτοκινήτου που δεν σου ανήκει

Κατ’αρχήν, με τον όρο «δεν σου ανήκει» εννοούμε ότι η άδεια κυκλοφορίας ανήκει σε άλλο όνομα. Μπορεί να σου δώρισε το αμάξι ο γονιός σου, όμως η άδεια κυκλοφορίας να έμεινε ακόμα στο δικό του όνομα – στην ουσία δεν σου ανήκει το όχημα, άσχετα αν εσύ πληρώνεις όλα τα έξοδά του!

Γι’αυτό το λόγο, ανάλογα την περίπτωση, υπάρχουν ειδικές διαδικασίες ασφάλισης που θα δούμε αμέσως τώρα.

 

Ασφάλεια σε περίπτωση θανόντα

Σε περίπτωση θανάτου του ιδιοκτήτη του οχήματος, εφόσον ακόμα δεν έχει γίνει μεταβίβαση της άδειας στους κληρονόμους, οι περισσότερες ασφαλιστικές το ασφαλίζουν βάζοντας ως όνομα «Νόμιμοι Κληρονόμοι του/της ΧΧΧ» και η τιμολόγηση γίνεται με βάση τα στοιχεία αυτού που θα το οδηγάει.

Η περίπτωση θανόντα είναι μια από τις πλέον συχνές περιπτώσεις που συναντάμε αλλά υπάρχει εύκολη και γρήγορη λύση για να προχωρήσει η ασφάλεια.

 

Άδεια στον γονιό – οδήγηση από το παιδί

Θα πρέπει να γνωρίζετε, πως γενικά μπορεί οποιοσδήποτε με νόμιμο δίπλωμα οδήγησης να οδηγήσει ένα ασφαλισμένο αυτοκίνητο και να είναι ασφαλιστικά καλυμμένος.

Οι περιπτώσεις όπου δεν θα τον καλύψει η ασφαλιστική, είναι όταν οδηγεί υπό την επήρεια ουσιών ή αλκοόλ και όταν υπάρχει περίπτωση επασφάλιστρου – στην τελευταία περίπτωση, πολύ πιθανόν θα ζητήσει τη διαφορά των ασφαλίστρων.

Αν έχουμε ένα αυτοκίνητο που η άδεια ανήκει στον γονιό αλλά οδηγείτε από το παιδί, τότε μπορούμε να το ξεπεράσουμε με 2 τρόπους:

  • Αν το παιδί είναι άνω των 23 ετών και έχει το δίπλωμα παραπάνω από 1 χρόνο, απλά στέλνουμε το δίπλωμα στην ασφαλιστική και τον δηλώνουμε ως δεύτερο οδηγό
  • Αν υπάρχει επασφάλιστρο λόγω ηλικίας ή έτη διπλώματος, τότε πάλι στέλνουμε το δίπλωμα, δηλώνετε ως 2ος οδηγός και πληρώνει το αντίστοιχο επασφάλιστρο για να είναι καλυμμένος

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης(γονιός) δεν έχει δίπλωμα ή έχει κατατεθεί λόγω ηλικίας και δεν έχει ανανεωθεί, τότε ανάλογα την ασφαλιστική θα πρέπει να γίνει και η αντίστοιχη κίνηση.

Άλλες εταιρείες ζητάνε υπεύθυνη δήλωση ότι δεν οδηγεί ο ιδιοκτήτης ενώ σε άλλες το προχωράμε απλώς με τιμολόγηση στα στοιχεία του οδηγού.

 

Άδεια στον έναν σύζυγο και οδήγηση από τον άλλον

Αν έχουμε ένα αντρόγυνο που η άδεια κυκλοφορίας είναι για παράδειγμα στον άντρα και οδηγείτε από τη γυναίκα του, τότε αν δεν υπάρχει περίπτωση επασφάλιστρου, μπορεί να το οδηγήσει κανονικά το αυτοκίνητο, όπως οποιοσδήποτε άλλος με νόμιμο δίπλωμα!

Στην ουσία είναι ίδια περίπτωση όπως γονιός-παιδί.

 

Άλλες περιπτώσεις που η άδεια κυκλοφορίας δεν είναι στο όνομα του οδηγού

Όπως γράψαμε και παραπάνω, ο οποιοσδήποτε με νόμιμο δίπλωμα μπορεί να οδηγήσει ένα ασφαλισμένο αυτοκίνητο, είτε έχει βασική ασφάλεια είτε μικτή κάλυψη, και να είναι καλυμμένος κανονικά με όλες τις καλύψεις.

Καλό είναι όμως όταν υπάρχει δεύτερος οδηγός, να δηλώνετε στην ασφαλιστική εταιρεία με το δίπλωμά του, ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση απόκρυψης στοιχείων.

Τέλος, αν κάποιος οδηγεί εταιρικό όχημα και εργάζεται στην συγκεκριμένη εταιρεία, θα πρέπει να φέρει μαζί του την πρόσληψη πάντα στο όχημα, ώστε να καλύπτετε σε πιθανό έλεγχο.

 

Επασφάλιστρο για νέους οδηγούς

Σε περίπτωση οδήγησης του αυτοκινήτου από νέο οδηγό – δηλαδή άτομο με δίπλωμα λιγότερο από 1 χρόνο και ηλικίας κάτω των 23 ετών – θα πρέπει οπωσδήποτε να δηλωθεί στην ασφαλιστική και να πληρωθεί το αντίστοιχο επασφάλιστρο νέου οδηγού.

Το επασφάλιστρο συνήθως είναι της τάξης του 25-40% επί των ασφαλίστρων – αυτό όμως εξαρτάται από την εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία.

 

Ασφάλεια αυτοκινήτου στο asfaleies24.gr!

Στο asfaleies24 βρίσκεις γρήγορα και εύκολα την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου για το δικό σου αυτοκίνητο, είτε η άδεια είναι στο όνομά σου είτε όχι!

Γνωρίζοντας και ακολουθώντας όλες τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν για να βγει γρήγορα μια τέτοια, ιδιαίτερη, ασφάλεια αυτοκινήτου μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε μέσα σε ελάχιστα λεπτά με τη δύναμη της πλατφόρμας μας!

Ξεκίνα άμεσα την αναζήτηση για φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου στο asfaleies24, σύγκρινε τιμές και καλύψεις από έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες και ασφαλίσου μέσα σε ελάχιστα λεπτά online!

 


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373