ασφαλεια υβριδικου αυτοκινητου
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ασφάλεια Υβριδικού Αυτοκινήτου: Σύγκρινε Τιμές

Ένα υβριδικό αυτοκίνητο είναι ένα όχημα που λειτουργεί τόσο με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης βενζίνης ή πετρελαίου όσο και με ηλεκτροκινητήρα που αντλεί ενέργεια από τις μπαταρίες που έχει, συνήθως στο πάτωμα του οχήματος.

Το υβριδικό αυτοκίνητο συνδυάζει 2 τεχνολογίες μαζί και προσφέρει επιδόσεις και αυτονομία στους κατόχους του.

Πόσο κοστίζει όμως η ασφάλεια ενός υβριδικού αυτοκινήτου; Τι καλύπτει και πόσο εξασφαλισμένοι είστε έναντι μεγάλων ζημιών που μπορεί να τύχουν;

Ήξερες ότι στο asfaleies24 μπορείς να αγοράσεις ασφάλεια υβριδικού αυτοκινήτου σε 1 λεπτό online, χωρίς δικαιολογητικά από 6,20€/μήνα; Δες τις καταπληκτικές τιμές μας ΕΔΩ!

Πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα υβριδικού αυτοκινήτου

Ένα υβριδικό αυτοκίνητο παρουσιάζει τόσο πλεονεκτήματα όσο και μειονεκτήματα κατά τη χρήση του.

Στα πλεονεκτήματα βρίσκουμε την αποδοτικότητα του καυσίμου καθώς το διπλό σύστημα επιτυγχάνει μεγάλη οικονομία ενώ επιπλέον έχουμε υψηλή ισχύ αλλά και επιδόσεις.

Πέρα από αυτά, ένα υβριδικό όχημα είναι πολύ φιλικό στο περιβάλλον σε σχέση με ένα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ίσως να πληρώνει λιγότερα ή μηδαμινά τέλη κυκλοφορίας και προσφέρει μια άριστη εμπειρία οδήγησης στον ιδιοκτήτη του!

Από την άλλη, υπάρχουν και μειονεκτήματα σε ένα υβριδικό αυτοκίνητο που ίσως για κάποιους να το κάνουν απαγορευτικό για αγορά.

Στα μειονεκτήματα συναντάμε την περιορισμένη αυτονομία για κίνηση αποκλειστικά μέσω του ηλεκτροκινητήρα (συνήθως τα υβριδικά έχουν αυτονομία που επαρκεί για 40-80 χιλιόμετρα) ενώ σχετικά με την οικονομία καυσίμου, απλά εκτοξεύετε όταν λειτουργεί μόνο ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, χωρίς την υποβοήθηση του ηλεκτροκινητήρα.

Τέλος, τα υβριδικά οχήματα είναι ακριβά ακόμα στην αγορά τους ως νέα τεχνολογία και έτσι τα καθιστούν μη προσιτά για αγορά στον περισσότερο κόσμο.

 

Τι καλύπτει μια ασφάλεια ενός υβριδικού αυτοκινήτου

Μια ασφάλεια αυτοκινήτου που προορίζεται για ένα υβριδικό όχημα, καλύπτει σχεδόν τα ίδια που θα κάλυπτε και μια ασφάλεια για ένα άλλο όχημα.

Αν αγοράζετε βασική ασφάλεια με τις απολύτως απαραίτητες καλύψεις, τότε η ασφάλεια σας προστατεύει για την αστική ευθύνη έναντι τρίτων – δηλαδή αν τρακάρατε ένα άλλο όχημα με δική σας υπαιτιότητα, η ασφαλιστική θα αποζημιώσει το άλλο αυτοκίνητο εσείς θα πρέπει να φτιάξετε με δικά σας έξοδα, το αυτοκίνητό σας.

Αντίστοιχα, μια ασφάλεια πυρός-κλοπής διαθέτει περισσότερες καλύψεις όπως την κάλυψη για κλοπή του οχήματος, κάλυψη για ζημιές από φυσικά φαινόμενα, κ.α.

Τέλος, η μικτή ασφάλεια καλύπτει για σχεδόν όλες τις περιστάσεις καθώς ακόμα και για ζημίες που θα προκληθούν με δική σας υπαιτιότητα, στο όχημά σας.

 

Καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου την υβριδική μπαταρία;

Η υβριδική μπαταρία δεν καλύπτεται σε περίπτωση βλάβης από την ασφαλιστική εταιρεία, εκτός κι αν έχετε κάνει ξεχωριστό συμβόλαιο ασφάλισης αποκλειστικά γι’αυτήν.

Αντιμετωπίζετε ως όλα τα μηχανικά μέρη ενός αυτοκινήτου, τα οποία σε περίπτωση ζημιάς καλύπτονται από την εργοστασιακή εγγύηση, εφόσον αυτή είναι ακόμα σε ισχύ.

Όμως, αν η υβριδική μπαταρία χτυπήσει ή πάθει ζημιά λόγω ενός ατυχήματος, τότε καλύπτεστε κανονικά όπως όλα τα υπόλοιπα μέρη του οχήματος.

 

Τι εξτρά καλύψεις μπορώ να βάλω σε μια ασφάλεια υβριδικού αυτοκινήτου;

Σε μια ασφάλεια για το υβριδικό σας όχημα καλό είναι να έχετε όλες τις προαιρετικές καλύψεις, οι οποίες είναι:

  • Οδική βοήθεια
  • Νομική προστασία
  • Θραύση κρυστάλλων
  • Προσωπικό ατύχημα

Η οδική βοήθεια θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις που θα πρέπει το όχημά σας να μεταφερθεί προς το πλησιέστερο συνεργείο, αν έχει ακινητοποιηθεί από κάποια μηχανική βλάβη.

Η νομική προστασία θα είναι δίπλα σας σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος, εφόσον έχετε διαφωνίες σχετικά με το ύψος της αποζημίωσης, κ.α.

Η θραύση κρυστάλλων είναι μια ιδιαίτερα σημαντική κάλυψη που θα σας αντικαταστήσει ή θα επιδιορθώσει – ανάλογα τη ζημιά – τα παρμπρίζ σας σε περίπτωση που αυτά σπάσουνε ή ραγίσουν.

Τέλος, η κάλυψη προσωπικού ατυχήματος καλύπτει κάποια έξοδα σε περίπτωση τραυματισμού σε τροχαίο ατύχημα.

Πόσο κοστίζει μια ασφάλεια υβριδικού αυτοκινήτου

Το κόστος για μια ασφάλεια αυτοκινήτου εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες όπως η ηλικία του οδηγού, η διεύθυνση της έδρας του οχήματος, το μοντέλο του αυτοκινήτου, η εμπορική αξία, κ.α.

Η πιο οικονομική ασφάλεια ξεκινάει από περίπου 60€ / εξάμηνο για τη βασική ασφάλεια και μπορεί να φτάσει έως και τα 800-1500€ / έτος για μια μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου με όλες τις καλύψεις.

Στο Asfaleies24.gr μπορείτε να συγκρίνετε τιμές σε περισσότερες από 28 ασφαλιστικές εταιρείες και να βρείτε τη φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου σε 1 μόλις λεπτό!

Ασφαλίζεστε online με τις καλύτερες καλύψεις και παραλαμβάνετε το ασφαλιστήριο άμεσα στο e-mailσας!