ακυρωση ασφαλειας αυτοκινητου
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ακύρωση ασφάλειας αυτοκινήτου – Πότε γίνεται και ποια η διαδικασία

Η ακύρωση ενός ασφαλιστηρίου αυτοκινήτου μπορεί να γίνει οποτεδήποτε, για κάποιον από τους παρακάτω λόγους:

  • Πώληση και μεταβίβαση αυτοκινήτου
  • Κατάθεση πινακίδων
  • Απόσυρση του αυτοκινήτου
  • Διαγραφή του οχήματος
  • Άλλος λόγος σε περίπτωση που δεν σας ικανοποιεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Ανάλογα τον λόγο και την ασφαλιστική, η εταιρεία μπορεί να σας παρακρατήσει κάποιο ποσό και έπειτα θα σας επιστρέψει τα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα.

Ας δούμε όμως πως γίνεται η διαδικασία ακύρωσης, ανάλογα την αιτία και τι πρέπει να κάνετε!

Ακύρωση ασφάλειας λόγω μεταβίβασης

Όταν μεταβιβάζετε ένα αυτοκίνητο, η ασφάλεια δεν μπορεί να μεταβιβαστεί ούτε στον νέο ιδιοκτήτη ούτε σε κάποιο άλλο όχημά σας.

Αυτό που μπορείτε – και είναι υποχρεωτικό να γίνει – είναι η ακύρωση της ασφάλειας από τη μεριά σας, αμέσως μόλις κάνετε τα χαρτιά για τη μεταβίβαση και παραδώσετε το αυτοκίνητο στον καινούργιο ιδιοκτήτη.

Μόλις γίνει η μεταβίβαση, η ασφάλεια πλέον δεν ισχύει και ο καινούργιος ιδιοκτήτης πρέπει άμεσα να ασφαλίσει το όχημά του στην ασφαλιστική της αρεσκείας του.

Για να βοηθήσουν οι ασφαλιστικές τον νέο ιδιοκτήτη, προσφέρουν 30 ημέρες παράταση της αστικής ευθύνης, έτσι ώστε να μπορέσει να κυκλοφορήσει το όχημα ή να το μεταφέρει στην έδρα του.

Αυτό όμως δεν διαγράφει την ευθύνη του νέου ιδιοκτήτη για άμεσα ασφάλιση του οχήματός του.

Επιπλέον, αν ο παλιός ιδιοκτήτης είχε εξτρά καλύψεις όπως κάποιο πακέτο πυρός κλοπής ή μικτή ασφάλιση οχήματος, τότε αυτά δεν θα ισχύουν στο διάστημα των 30 ημερών, καθώς ισχύει μόνο η βασική ασφάλιση.

Με την ολοκλήρωση της αίτησης ακύρωσης, θα λάβετε και επιστροφή των μη δεδουλευμένων ασφαλίστρων από την ασφαλιστική εταιρεία.

 

Ακύρωση ασφάλειας αυτοκινήτου λόγω κατάθεση πινακίδων

Αν καταθέσετε τις πινακίδες σας και βγάλετε το αυτοκίνητο σε ακινησία, τότε μπορείτε να διακόψετε την ασφάλισή του και να εισπράξετε όσα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα υπάρχουν ακόμα.

Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να συμπληρώσετε την ειδική αίτηση που θα σας στείλει η εταιρεία μας καθώς επίσης και το αποδεικτικό κατάθεσης των πινακίδων, από το gov.gr ή την αρμόδια ΔΟΥ.

Απόσυρση και διαγραφή του αυτοκινήτου

Σε περίπτωση που αποσύρεται το αυτοκίνητο – είτε για αγορά καινούργιου είτε όχι – τότε πάλι μπορείτε να ακυρώσετε την ασφάλεια του αυτοκινήτου και να λάβετε επιστροφή όσες μέρες υπολείπονται.

Η διαδικασία και τώρα είναι ίδια όπως στις προηγούμενες περιπτώσεις – συμπληρώνετε την αντίστοιχη αίτηση και μας επισυνάπτετε το αποδεικτικό της απόσυρσης ώστε να τα μεταβιβάσουμε στην ασφαλιστική για άμεση ακύρωση και επιστροφή χρημάτων.

 

Άλλος λόγος σε περίπτωση που δεν σας ικανοποιεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Σε περίπτωση που δεν σας ικανοποιεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για κάποιο λόγο, μπορεί να γίνει αίτηση εναντίωσης ώστε η ασφαλιστική να προβεί άμεσα σε ακύρωση του συμβολαίου και επιστροφή των χρημάτων.

Σε αυτήν την περίπτωση θα γίνει κανονικά πάλι επιστροφή των μη δεδουλευμένων αλλά μπορεί να κρατηθεί κάποιο ποσό – όπως για παράδειγμα το κόστος ασφάλισης ενός μήνα – από την ασφαλιστική εταιρεία.

Πως γίνεται η επιστροφή των χρημάτων

Η επιστροφή των μη δεδουλευμένων ασφαλίστρων, έτσι όπως θα τα υπολογίσει η ασφαλιστική, γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζικό λογαριασμό όπου δικαιούχος είναι ο ασφαλισμένος.

Η επιστροφή δεν συμψηφίζεται με άλλες συναλλαγές ούτε με κάποια μελλοντική ασφάλιση.

Επιπλέον, τα χρήματα της επιστροφής δεν μπορούν να πιστωθούν σε κάποιον άλλον λογαριασμό ή σε κάποιο άλλο ασφαλιστήριο.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία της επιστροφής χρημάτων

Η διαδικασία της επιστροφής διαρκεί περίπου 1-10 εργάσιμες ημέρες, ανάλογα την ανταπόκριση της εκάστοτε ασφαλιστικής εταιρείας.

Από τη μεριά μας, στέλνουμε πάντα άμεσα όλα τα δικαιολογητικά προς συμπλήρωση και επιπλέον τα μεταβιβάζουμε απευθείας στην ασφαλιστική εταιρεία, ώστε να διεκπεραιωθεί άμεσα όλη η διαδικασία και να λάβετε το συντομότερο δυνατό τα χρήματα που σας αναλογούν.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Σε κάθε περίπτωση που θέλετε να γίνει ακύρωση της ασφάλειάς σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να σας στείλουμε τα αντίστοιχα έγγραφα που απαιτούνται από την ασφαλιστική και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Κάθε ασφαλιστική εταιρεία έχει τις δικές της διαδικασίες ακύρωσης αλλά και αντίστοιχα τις δικές της αιτήσεις που πρέπει να συμπληρωθούν.

Το Asfaleies24 είναι δίπλα σας τόσο στην αγορά της ασφάλειας αυτοκινήτου όσο και στην ακύρωση, εφόσον τη χρειαστείτε!

 

Εύρεση καινούργιας ασφάλειας αυτοκινήτου

Με την ακύρωση της τωρινής σας ασφάλειας, για οποιοδήποτε λόγο προέκυψε αυτή, μπορούμε να προβούμε άμεσα στην έκδοση της καινούργιας ασφάλειας αυτοκινήτου είτε για το ίδιο όχημα είτε για το καινούργιο σας όχημα, αν μεταβιβάσατε το παλιό σας αυτοκίνητο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε την ειδική σελίδα της πλατφόρμας μας, να εισάγετε τα απαραίτητα στοιχεία τιμολόγησης και έπειτα να δείτε προσφορές και καλύψεις από έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες!

Βλέποντας τις προσφορές μπορείτε να συγκρίνετε τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες, να επιλέξετε όποια προαιρετική κάλυψη θέλετε όπως οδική βοήθεια ή νομική προστασία και να διαμορφώσετε το ασφαλιστήριο με βάση τις δικές σας προσωπικές ανάγκες!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373