καταθεση πινακιδων ηλεκτρονικα
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Κατάθεση πινακίδων ηλεκτρονικά – Πως θα την κάνετε

Αν θέλετε να καταθέσετε τις πινακίδες του οχήματός σας, πλέον η διαδικασία είναι εύκολη, γρήγορη και μπορεί να ολοκληρωθεί από την άνεση του σπιτιού σας!

Δε χρειάζεται να μεταβείτε στην εφορία ή σε κάποιο ΚΕΠ, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια!

Ας δούμε όμως τι πρέπει να κάνετε για να είστε 100% καλυμμένοι αν θέλετε να καταθέσετε τις πινακίδες του αυτοκινήτου σας.

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

 

Πως μπορεί να γίνει η κατάθεση πινακίδων online

Η διαδικασία πλέον είναι πολύ απλή και γρήγορη. Θα πρέπει όμως να έχει ολοκληρωθεί από τη μεριά σας μέχρι τις 31/12 για να μην πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας του επόμενου έτους καθώς και τυχόν ασφάλειες που λήγουν και να μη θεωρηθεί το αυτοκίνητό σας ανασφάλιστο.

 

Αναλυτικά η διαδικασία για την κατάθεση των πινακίδων σας:

  1. Συνδέεστε στο MyCar με τα στοιχεία Taxis και κάνετε το αντίστοιχο αίτημα (ΕΔΩ)
  2. Μετά τη δήλωση αφαιρείτε με προσωπική μέριμνα τις πινακίδες και τις αποθηκεύετε σε ασφαλές σημείο.

Αν υπάρχουν κι άλλοι συνιδιοκτήτες, τότε θα τους έρθει μήνυμα στο e-mail και στη προσωπική τους σελίδα στο Taxis ώστε να αποδεχτούν την ακινησία του οχήματος.

Θα πρέπει να προσέξετε πως το όχημα το οποίο έχει δηλωθεί σε ακινησία, απαγορεύεται για οποιοδήποτε λόγο να κινηθεί – ακόμα και για λόγους συντήρησης.

Οι ποινές είναι πολύ μεγάλες και ξεκινούν από το διπλάσιο των τελών κυκλοφορίας και διοικητικό πρόστιμο 10.000€ έως τις 30.000€ σε περίπτωση υποτροπής.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε πως αν το όχημα βρεθεί σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό που έχετε δηλώσει (θα πρέπει να είναι κάποιος ιδιωτικός χώρος), τότε θεωρείτε ότι μετακινήθηκε και άρα θα έχετε πάλι τις νομικές συνέπειες και ποινές.

Τέλος, το όχημα πρέπει να βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και να μην καταλαμβάνει δημόσια θέση στάθμευσης. Σε περίπτωση κατάλειψης, μπορεί να βεβαιωθεί πρόστιμο από τις αρμόδιες αρχές.

Πως μπορείτε να μετακινήσετε το αυτοκίνητό σας για συντήρηση ή έλεγχο

Από τη στιγμή που θα καταθέσετε τις πινακίδες, δεν μπορείτε να μετακινήσετε το αυτοκίνητό σας για οποιοδήποτε λόγο.

Αν όμως χρειαστεί να το μετακινήσετε για συντήρηση, επίσκεψη στο συνεργείο, ΚΤΕΟ, κ.ο.κ., τότε αυτό μπορεί να γίνει με προσωρινές πινακίδες.

Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστείτε και ασφάλιση του οχήματος, αλλιώς θα βρεθείτε αντιμέτωπος με όλες τις συνέπειες για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Μέσα από το Asfaleies24 θα βρείτε φθηνή ασφάλεια για ένα μήνα έτσι ώστε να κυκλοφορήσετε το αυτοκίνητό σας για λόγους συντήρησης και επισκευής! Η συγκεκριμένη ασφάλεια διαρκεί για 1 μήνα και είναι η ελάχιστη χρονική διάρκεια που μπορείτε να ασφαλιστείτε και να κινήσετε νόμιμα το όχημά σας.

Θέλω να κυκλοφορήσω κανονικά το όχημά μου – Τι πρέπει να κάνω;

Αν θέλετε να ξανά κυκλοφορήσετε το όχημά σας και πάλι κανονικά, τότε θα πρέπει να πληρώσετε τα τρέχοντα τέλη κυκλοφορίας καθώς και να ασφαλίσετε το όχημά σας.

Αν η ακινησία έχει γίνει ψηφιακά, τότε η διαδικασία είναι πολύ εύκολη.

Για αρχή θα πρέπει να αγοράσετε μια ασφάλεια αυτοκινήτου και το όχημα να εμφανίζεται ασφαλισμένο. Καλό είναι να αγοράσετε την ασφάλεια 1 ημέρα πριν την άρση ακινησίας για να έχει ενημερωθεί το σύστημα.

Έπειτα επισκέπτεστε και πάλι το MyCar και επιλέγετε το όχημα που θέλετε να γίνει η άρση ακινησίας.

Πληρώνετε τα τέλη κυκλοφορίας που θα σας εμφανίσει η εφαρμογή (του τρέχοντος έτους) και είστε έτοιμοι!

Γίνονται όλες οι καταθέσεις πινακίδων ηλεκτρονικά;

Όχι, υπάρχουν περιπτώσεις όπου για να ολοκληρωθεί το αίτημα κατάθεσης πινακίδων πρέπει να επισκεφθείτε την αρμόδια ΔΟΥ!

Αυτές οι περιπτώσεις είναι:

  • Επαγγελματικά οχήματα
  • Αν κλαπεί το όχημά σας
  • Καταστροφή λόγω πυρκαγιάς
  • Πλειστηριασμός
  • Κάθε περίπτωση που δεν έχετε τα στοιχεία κυκλοφορίας ή τις πινακίδες του οχήματος

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Τι γλυτώνεις αν καταθέσεις τις πινακίδες

Όταν καταθέτεις τις πινακίδες του αυτοκινήτου σου, γλιτώνεις μια σειρά από οικονομικές υποχρεώσεις που σε διαφορετική περίπτωση θα επιβαρυνόσουν.

Με την κατάθεση των πινακίδων δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις τα τρέχοντα τέλη κυκλοφορίας, την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου, τυχόν τεκμήρια χρήσης καθώς και φόρο πολυτελούς διαβίωσης.