καλυψη σε αξια καινουργιου
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ασφάλεια Σπιτιού: Τι είναι η κάλυψη σε αξία καινούργιου

Σε αρκετά προγράμματα ασφάλισης σπιτιού βλέπουμε στις καλύψεις των ασφαλιστικών εταιρειών την «Κάλυψη σε αξία καινούργιου».

Τι περιλαμβάνει αυτή η κάλυψη και τι προσφέρει στους ασφαλισμένους; Ποια τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα της συγκεκριμένης ασφαλιστικής κάλυψης;

Ας δούμε αναλυτικά τα πάντα για την συγκεκριμένη κάλυψη!

Ήξερες ότι στο Asfaleies24.gr βρίσκεις φθηνή ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΠΙΤΙΟΥ και ασφαλίζεσαι Online σε 1 λεπτό, χωρίς δικαιολογητικά; Δες τιμές για το δικό σου σπίτι από 0,82€/τ.μ./έτος ΕΔΩ!

Τι είναι η κάλυψη σε αξία καινούργιου

Η κάλυψη σε αξία καινούργια είναι μια ασφαλιστική κάλυψη που υπάρχει στα συμβόλαια ασφάλειας σπιτιού και στην ουσία αποζημιώνει τον κάτοχο για τις ζημιές που υπέστη, με βάση τιμές καινούργιων πραγμάτων.

Κανονικά, όταν υπολογίζεται μια ασφαλιστική αποζημίωση, η εταιρεία λαμβάνει υπόψιν τις τρέχουσες τιμές καθώς και τις αποσβέσεις που έχει ήδη κάνει ο ιδιοκτήτης.

Έτσι το ποσό που λαμβάνει ο λήπτης της ασφάλειας είναι συνήθως μικρότερο από το κόστος αγοράς του ίδιου αντικειμένου ως καινούργιου.

Η κάλυψη σε αξία καινούργιου αποζημιώνει με βάση τις τιμές των καινούργιων αντικειμένων – όσο δηλαδή έχουν ως καινούργια την στιγμή του συμβάντος, δίχως να υπολογίζει αποσβέσεις ή απομείωση αξίας.

 

Πλεονεκτήματα της κάλυψης

Η συγκεκριμένη κάλυψη προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα στους ιδιοκτήτες ακινήτων με το βασικότερο να είναι ότι μπορείτε άμεσα να αντικαταστήσετε τα κατεστραμμένα αντικείμενά σας καθώς λαμβάνετε την τωρινή τους αξία – όσο έχουν δηλαδή για να τα αγοράσετε καινούργια!

 

Πλήρη ανάκτηση: Έχοντας αποζημιωθεί στις τιμές καινούργιων, μπορείτε άμεσα να αγοράσετε τα είδη που έχουν καταστραφεί και να τα αντικαταστήσετε χωρίς να δαπανήσετε ούτε ένα ευρώ παραπάνω από την τσέπη σας!

Προστασία από τον πληθωρισμό: Καθώς οι τιμές των αγαθών – αλλά και των δομικών υλικών σε περίπτωση καταστροφής του κτηρίου σας-  ανεβαίνουν συνεχώς, με την συγκεκριμένη κάλυψη είστε διασφαλισμένοι ότι η αντικατάσταση θα γίνει με βάση τις τρέχουσες τιμές και όχι τις τιμές που υπήρχαν όταν χτίσατε το σπίτι σας!

Δεν υπάρχει υπολογισμός απόσβεσης: Όταν έρχεται η ώρα της αποζημίωσης, οι ασφαλιστικές εταιρείες υπολογίζουν την απόσβεση ενός αντικειμένου και την αφαιρούν από το τελικό ποσό που θα εισπράξετε. Με την κάλυψη σε αξία καινούργιου γλιτώνετε από αυτήν τη μείωση!

Ευελιξία: Γνωρίζοντας ότι θα λάβετε ένα συγκεκριμένο ποσό για την αντικατάσταση των αντικειμένων σας, έχετε ευελιξία καθώς αν τα είδη που είχατε αγοράσει δεν είναι διαθέσιμα πλέον, σίγουρα θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία στο ίδιο κόστος για να τα αντικαταστήσετε!

Ηρεμία: Ο,τι και να γίνει, γνωρίζετε ότι θα αποζημιωθείτε με τέτοιο κόστος που θα επαρκεί για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων αντικειμένων. Με αυτό στο μυαλό σας, έχετε μια πλήρη ηρεμία και δεν σκέφτεστε ότι η αποζημίωση ίσως δεν θα επαρκεί για την αναπλήρωση των αντικειμένων σας.

 

Μειονεκτήματα από την κάλυψη σε αξία καινούργιου

Η συγκεκριμένη κάλυψη πέρα από πλεονεκτήματα έχει φυσικά και κάποια μειονεκτήματα. Τα πιο σημαντικά που πρέπει να γνωρίζετε είναι:

 

Υψηλότερα ασφάλιστρα: Μια ασφάλεια σπιτιού με την συγκεκριμένη κάλυψη θα έχει υψηλότερα ασφάλιστρα σε σχέση με μια απλή ασφάλιση δίχως την κάλυψη σε αξία καινούργιου.

Ανώτατα όρια αποζημίωσης: Σε κάποια αντικείμενα ή δομικά στοιχεία του σπιτιού μπορεί να ισχύουν ανώτατα όρια – πρέπει να τα εξετάσετε ώστε να βεβαιωθείτε ότι συμβαδίζουν με τις αληθινές αξίες των δικών σας αντικειμένων.

des prosfores

Τι πρέπει να προσέξεις

Αν θέλεις να αποζημιωθείς και για τυχόν αντικείμενα (οικοσυσκευές, προσωπικά αντικείμενα, κ.α.) πέρα από τις ζημιές του σπιτιού (δομικά στοιχεία, κατασκευές, κτλ) σε μια ενδεχόμενη καταστροφή, τότε θα πρέπει να έχεις στο ασφαλιστήριό σου και την ασφάλεια περιεχομένου που σου καλύπτει τα προσωπικά αντικείμενα και είδη που θα δηλώσεις.

Τέτοια αντικείμενα μπορεί να είναι μια τηλεόραση, ηλεκτρικές συσκευές, προσωπικά είδη, κτλ.

Αν δεν υπάρχει αυτή η κάλυψη, τότε ακόμα κι αν έχετε την κάλυψη σε αξία καινούργιου, αυτή θα σας αποζημιώσει για όσα συμπεριλαμβάνονται στο ασφαλιστήριό σας μόνο – δηλαδή ζημιές στο κτήριο.

Επιπλέον, θα πρέπει να δείτε σε ποιες περιπτώσεις ενεργοποιείται το ασφαλιστήριο – για παράδειγμα έχετε ασφάλεια για σεισμό ή σας καλύπτει η ασφαλιστική σε περίπτωση φυσικών φαινομένων;

Κάθε ζημιά είναι διαφορετική και καλό θα είναι να συμπεριλάβετε όλους τους δυνατούς κινδύνους στο ασφαλιστήριό σας.

 

Βρες τη δική σου ασφάλεια σπιτιού με κάλυψη σε αξία καινούργιου σε 1 λεπτό!

Στο asfaleies24.gr βρίσκεις σε 1 λεπτό την καλύτερη ασφάλεια σπιτιού με κάλυψη σε αξία καινούργιου, συγκρίνοντας τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές και βλέποντας τιμές καθώς και τι παροχές προσφέρουν.

Επιλέξτε τις καλύψεις που σας ενδιαφέρουν, συγκρίνετε τιμές και αγοράστε τη δική σας ασφάλεια σπιτιού online εύκολα και γρήγορα!

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, πληρώνετε online με κάρτα ή κατάθεση και παραλαμβάνετε άμεσα το ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο e-mail σας με όλες τις σημαντικές πληροφορίες!

Πλεόν η ασφάλεια σπιτιού είναι τόσο εύκολη που μπορεί να ολοκληρωθεί σε μόλις 1 λεπτό, από την άνεση του καναπέ σας!