ασφαλεια σπιτιου για φυσικες καταστροφες
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ασφάλεια σπιτιού για φυσικές καταστροφές – Ποιες είναι οι καλύψεις

Οι καλύψεις σε μια ασφάλεια σπιτιού διαφέρουν ανάλογα το ασφαλιστήριο συμβόλαιο καθώς και τις παροχές από την ασφαλιστική εταιρεία.

Μια ασφάλεια σπιτιού μπορεί να καλύπτει μόνο βασικές ανάγκες όπως η κάλυψη πυρός(ασφάλεια σπιτιού για φωτιά) ή η πτώση αεροσκάφους ή να επεκταθεί και σε επιπλέον καλύψεις όπως είναι η ασφάλεια για σεισμό, ασφάλεια από φυσικά φαινόμενα, κ.α.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι καλύπτει μια τέτοια ασφάλεια και ποιες θεωρούνται ως φυσικές καταστροφές.

Ήξερες ότι στο Asfaleies24.gr βρίσκεις φθηνή ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΠΙΤΙΟΥ με κάλυψη φυσικών καταστροφών και ασφαλίζεσαι Online σε 1 λεπτό, χωρίς δικαιολογητικά; Δες τιμές για το δικό σου σπίτι από 0,82€/τ.μ./έτος ΕΔΩ!

# Ποιες θεωρούνται ως φυσικές καταστροφές

Ως φυσικά φαινόμενα θεωρούνται συνήθως οι παρακάτω καταστροφές:

 

# Σεισμός

Ο σεισμός είναι μια προαιρετική κάλυψη που όμως είναι απαραίτητη αν θέλετε ασφάλεια σπιτιού για δάνειο καθώς την ζητάνε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Στην κάλυψη σεισμού υπάρχει προστασία έναντι τόσο του κτηρίου όσο και του περιεχομένου – αν θέλετε να το ασφαλίσετε – .

 

# Κεραυνός

Στην κάλυψη από κεραυνό καλύπτονται οι ζημιές που έχουν προκληθεί στα ασφαλισμένα αντικείμενα εξαιτίας του κεραυνού.

 

#Πτώση δένδρων

Σε αυτήν την κάλυψη καλύπτονται ζημιές που προκλήθηκαν από πτώση δένδρων λόγω δυνατού ανέμου ή άλλης κακοκαιρίας

 

#Χαλάζι, χιόνι, παγετός

Με αυτήν την κάλυψη παρέχεται προστασία από ζημιές στα ασφαλιζόμενα αντικείμενα που προκλήθηκε από χαλάζι, χιόνι ή παγετό.

 

#Πλημμύρες

Οι πλημμύρες ανήκουν στις φυσικές καταστροφές κι έτσι οι ζημιές που έχουν γίνει εξαιτίας αυτών, καλύπτονται μόνο όταν έχετε την αντίστοιχη κάλυψη για φυσικά φαινόμενα στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας.

Συνήθως η ασφάλεια σπιτιού για φυσικές καταστροφές ή κάποιες καλύψεις μόνο – όπως για παράδειγμα η ασφάλεια σεισμού ή η ασφάλεια από χιόνι, πάγο, έρχονται μαζί με ένα ποσοστό απαλλαγής.

Η απαλλαγή είναι στην ουσία η δική σας συμμετοχή σε μια ζημιά – συνήθως το ποσοστό αυτό κυμαίνεται μεταξύ 1-10% στα ασφαλιστήρια σπιτιού.

Καλύπτει η απλή ασφάλεια σπιτιού τις φυσικές καταστροφές ή/και τον σεισμό;

Ένα απλό ασφαλιστήριο πυρός δεν καλύπτει την οικία σας έναντι φυσικών καταστροφών ή ζημιών που προκλήθηκαν από σεισμό.

Γι’αυτό το λόγο πρέπει να επιλέξετε τις καλύψεις που σας ενδιαφέρουν ώστε να συμπεριληφθούν στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

des prosfores

Πόσο κοστίζει και τι καλύπτει η ασφάλεια σεισμού

Η ασφάλεια για σεισμό, ως κάλυψη για φυσικά φαινόμενα, κοστίζει περίπου 1 με 2 τοις χιλίοις επί της αξίας του ακινήτου σας.

Το κόστος είναι επιπλέον της βασικής ασφάλειας σπιτιού – πυρός – και καλύπτει διαφορετικές περιπτώσεις ζημιών.

Η ασφάλεια σεισμού καλύπτει ζημιές που έγιναν εξαιτίας ενός μεγάλου σεισμού τόσο στο κτήριο, όσον αφορά το κατασκευαστικό κομμάτι, όσο και στην καταστροφή του περιεχομένου σας, εφόσον έχετε ασφαλίσει κι αυτό.

Ποιο είναι το πιο πλήρες πακέτο για ασφάλεια σπιτιού

Το πιο πλήρες πακέτο ασφάλισης περιλαμβάνει τη βασική ασφάλιση σπιτιού FLEXA καθώς και τις καλύψεις του σεισμού και των φυσικών φαινομένων.

Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε την ασφάλεια περιεχομένου σπιτιού ώστε να ασφαλίσετε τα αντικείμενα αξίας που βρίσκονται στην κατοικία σας και τέλος η ασφάλεια κλοπής προστατεύει τα προσωπικά σας είδη από κλοπή κατά τη διάρκεια της διάρρηξης.

Πως θα βρείτε την πιο ολοκληρωμένη ασφάλεια σπιτιού με κάλυψη για φυσικά φαινόμενα

Στο asfaleies24.gr έχετε τη δυνατότητα να συγκρίνετε εντελώς δωρεάν τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες και να βρείτε ασφάλεια σπιτιού από μόλις 1€/τ.μ./έτος με τις καλύτερες καλύψεις.

Εισάγετε τα στοιχεία της οικίας σας και άμεσα η αναζήτησή μας θα σας επιστρέψει όλα τα αποτελέσματα των εταιρειών και εκεί έχετε τη δυνατότητα να κάνετε σύγκριση τιμών και να επιλέξετε την ασφάλεια που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες!

Αγοράζετε αμέσως στο λεπτό, πληρώνετε online και λαμβάνετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο e-mail σας!

Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου όπως η Hellas Direct, η Anytime, η Ευρωπαϊκή Πίστη, κ.α. ώστε να μπορέσετε να συγκρίνετε αντικειμενικά τιμές και καλύψεις και να αγοράσετε τη δική σας ασφάλεια σπιτιού γρήγορα, εύκολα και αμερόληπτα!