ασφαλεια ενυποθηκης κατοικιας

Ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας – Για στεγαστικό δάνειο

Η ασφάλεια σπιτιού για δάνειο ή αλλιώς ενυπόθηκης κατοικίας, είναι μια πολύ σημαντική απόφαση που πρέπει να λάβετε, όταν αγοράζετε κατοικία μέσω δανείου.

Η τράπεζα που σας δανείζει για να είναι εξασφαλισμένη ακόμα και σε περίπτωση καταστροφής όπως πυρκαγιά, σεισμό, φυσικές καταστροφές, κ.α. , θα σας ζητήσει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που θα πρέπει να συνάψετε με κάποια ασφαλιστική εταιρεία.

Εσείς θα πρέπει να βρείτε την ασφαλιστική που επιθυμείτε, απλά θα πρέπει να ζητήσετε να υπάρχουν οι καλύψεις που ζητάει η τράπεζα.

Μια ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας είναι σιγουριά τόσο για την τράπεζα ότι θα εξασφαλίσει τα χρήματά της σε περίπτωση ατυχήματος όσο φυσικά και για εσάς καθώς θα αποζημιωθείτε την αξία του σπιτιού σε περίπτωση ολικής καταστροφής.

Ποια ασφαλιστική εταιρεία όμως θα επιλέξετε για να ασφαλίσετε την περιουσία σας; Ποιο συμβόλαιο σας συμφέρει περισσότερο όταν ασφαλίζετε το στεγαστικό σας δάνειο;

ασφαλεια ενυποθηκης κατοικιας

Τι πρέπει να καλύπτει η ασφάλεια για στεγαστικό δάνειο

Η ασφάλεια που θα κάνετε για την κατοικία σας, θα πρέπει να καλύπτει αυτά που ζητάει η τράπεζα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός που σας δανείζει.

Οι καλύψεις συνήθως που ζητάνε είναι:

  • Κάλυψη ζημιών από φυσικά φαινόμενα
  • Κάλυψη από πυρκαγιά (ασφάλεια πυρός σπιτιού)
  • Κάλυψη από σεισμούς
  • Κάλυψη κλοπής

Φυσικά κάθε τράπεζα έχει τους δικούς της κανόνες και ανάλογα θα σας ενημερώσει για τις καλύψεις που απαιτεί. Σε κάθε περίπτωση όμως, συνήθως κινούνται γύρω από τις 3 παραπάνω καλύψεις που σας αναφέραμε.

 

Ασφαλιστικές εταιρείες με προγράμματα ασφάλειας κατοικίας

Δεν προσφέρουν όλες οι εταιρείες προγράμματα ασφάλισης κατοικίας. Άλλες εξειδικεύονται σε άλλους κλάδους όπως ασφάλειες αυτοκινήτων και γενικά οχημάτων ενώ άλλες παρέχουν υπηρεσίες ασφάλισης για σπίτια.

Μερικές γνωστές ασφαλιστικές εταιρείες που προσφέρουν αξιόπιστα προγράμματα ασφάλειας ενυπόθηκης κατοικίας είναι η Εθνική Ασφαλιστική, η AIG καθώς και η Ιντερσαλόνικα.

 

Που μπορείτε να ασφαλίσετε την κατοικία σας και πως γίνεται να μειώσετε το κόστος ασφάλισής της

Την ενυπόθηκη κατοικία μπορείτε να την ασφαλίσετε σε οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρεία θέλετε. Αρκετές φορές οι τράπεζες θα σας πούνε ότι είναι υποχρεωτικό η ασφάλιση να γίνει στην ασφαλιστική εταιρεία της τράπεζας. Κάτι τέτοιο σύμφωνα με την εγκύκλιο 462 της ΤΤΕ δεν ισχύει.

Μπορείτε να επιλέξετε ασφάλεια για στεγαστικό δάνειο όπου επιθυμείτε, αρκεί αυτή να καλύπτει τις προϋποθέσεις της τράπεζας που σας χορήγησε το δάνειο.

Επίσης, με απλές κινήσεις μπορείτε να μειώσετε το κόστος ασφάλισης σας, όπως:

  • Να εγκαταστήσετε ένα σύστημα προηγμένου συναγερμού
  • Να εγκαταστήσετε ένα σύστημα πυρασφάλειας
  • Να έχετε θωρακισμένη πόρτα νέας τεχνολογίας

Όλα αυτά, επειδή μειώνουν αντίστοιχα τον κίνδυνο κλοπής, πυργκαγιάς, κτλ, έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των ασφαλίστρων σας.

Ενδεικτικό κόστος ασφάλισης για κατοικία με στεγαστικό δάνειο

Θα πρέπει να υπολογίζεται, για ένα διαμέρισμα 3ου ορόφου στην Αθήνα, 100 τ.μ. περίπου 100€ ετήσιο κόστος ασφάλισης με αρκετές καλύψεις μέσα στο συμβόλαιο!

Για να δείτε αναλυτικά τα κόστη και να πάρετε αυτόματα μια εξατομικευμένη προσφορά αποκλειστικά για εσάς, συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ!