προστασια bonus malus
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Προστασία Bonus Malus : Τι είναι και που σας ωφελεί

Το Bonus Malus είναι μια ειδική «βαθμολογία» και ένα σύστημα αξιολόγησης των ασφαλιστικών εταιρειών ώστε να επιβραβεύουν τους συνετούς οδηγούς χωρίς ατυχήματα και να έχουν αυξημένα ασφάλιστρα στους επιρρεπείς οδηγούς που προκαλούν περισσότερα τροχαία!

Η προστασία Bonus Malus είναι μια ασφαλιστική κάλυψη που περιλαμβάνεται σε αρκετά ασφαλιστικά πακέτα και σκοπό έχει να σας δώσει προστασία από τυχόν αύξηση της βαθμολογίας σας, εάν κάνατε κάποιο ατύχημα.

Συνήθως σας καλύπτει για 1-2 ατυχήματα το χρόνο χωρίς να σας αυξηθεί η ειδική αυτή βαθμολογία.

Πως υπολογίζεται το bonus malus

Ο υπολογισμός είναι πολύ απλός αλλά διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία. Συνήθως έχει μια κλίμακα με 10 θέσεις όπου ο αριθμός 1 είναι η καλύτερη δυνατή θέση – δηλαδή ένας οδηγός με τα λιγότερα ή καθόλου ατυχήματα στο ιστορικό του.

Αντίθετα, η θέση 10 είναι η χειρότερη δυνατή θέση όπου βρίσκονται οδηγοί με αρκετές ζημιές και ατυχήματα στο ιστορικό τους.

Κάθε φορά που προκαλείτε ένα ατύχημα, ανεβαίνετε και στην ειδική κατηγορία 2 θέσεις!

 

Τι θα συμβεί αν τρακάρω με δική μου υπαιτιότητα;

Σε περίπτωση ατυχήματος με δική σας υπαιτιότητα, τότε στην επόμενη ανανέωση του συμβολαίου σας θα δείτε μια μικρή αύξηση που θα οφείλετε στην αλλαγή του Bonus Malus.

Αυτό δεν θα συμβεί αν έχεις την προστασία bonus malus στο ασφαλιστήριό σου! Εδώ σε προστατεύει η συγκεκριμένη παροχή και σου εξοικονομεί χρήματα από την ανανέωση της ασφάλειας αυτοκινήτου!

 

Αν αλλάξω ασφαλιστική θα «μηδενιστεί» το Bonus Malus;

Δυστυχώς όχι! Η αξιολόγηση Bonus Malus σας ακολουθεί σε όλες τις εταιρείες! Ειδικά αν προκαλέσατε κάποιο ατύχημα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ασφάλισής σας, τότε – αν έχετε την κάλυψη προστασίας Bonus Malus – ίσως σας συμφέρει να μείνετε στην ίδια ασφαλιστική καθώς δεν θα σας αυξήσει την «βαθμολογία».

Σε αντίθεση με μια καινούργια ασφάλεια αυτοκινήτου όπου θα ληφθεί υπόψιν το ατύχημα που είχατε και άρα η νέα βαθμολογία του Bonus Malus.

 

Με τράκαραν χωρίς δική μου υπαιτιότητα – Θα πρέπει να ανησυχώ;

Όχι, το Bonus Malus αυξάνεται όταν εμπλακείτε σε ατύχημα με δική σας υπαιτιότητα αποκλειστικά και όχι όταν σας τρακάρει κάποιος άλλος δίχως να φταίτε.

 

Αγόρασα ένα αυτοκίνητο μεταχειρισμένο – Πως θα ελέγξω το Bonus Malus;

Δε χρειάζεται να ελέγξετε κάτι ούτε το ιστορικό στην ασφαλιστική του, καθώς το Bonus Malusακολουθεί τον οδηγό και όχι το αυτοκίνητο!

Έτσι, αν δεν έχετε κάποιο ιστορικό ατυχημάτων, το Bonus Malus σας θα είναι γύρω στο 1-3 και θα έχετε χαμηλά ασφάλιστρα!

 

 

Τι επιβάρυνση έχει κάποιος αν εμπλακεί σε ατύχημα;

Η επιβάρυνση που μπορεί να έχετε σε περίπτωση αύξησης του Bonus Malus είναι συνήθως 3-10% , ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία, για κάθε θέση που «ανεβαίνετε» στην ειδική αξιολόγηση.

Σε κάθε ασφαλιστήριο πάνω πάνω στα στοιχεία σας αναγράφεται και η κατηγορία Bonus Malus που βρίσκεστε. Αντίστοιχα, αν μειώσετε τις θέσεις σας λόγω καλής και συνετής οδήγησης, θα δείτε και την ανάλογη μείωση στο κόστος της ασφάλειάς σας.

 

Πως θα βρω ασφάλεια αυτοκινήτου με προστασία Bonus Malus;

Στο asfaleies24.gr μπορείς να συγκρίνεις περισσότερες από 28 ασφαλιστικές εταιρείες και να βρεις την ασφάλεια αυτοκινήτου που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες!

Δες και σύγκρινε αναλυτικά όλες τις καλύψεις μεταξύ των εταιρειών και ανακάλυψε ποια εταιρεία προσφέρει την προστασία Bonus Malus!

Ενδεικτικά, αυτήν την κάλυψη την προσφέρουν η Interlife, Ατλαντική Ένωση, Ευρώπη ασφαλιστική , Ιντερσαλόνικα, και άλλες ασφαλιστικές εταιρείες.

Συνήθως η προστασία Bonus Malus υπάρχει στα πακέτα πυρός-κλοπής καθώς και μικτής ασφάλειας και πιο σπάνια στην απλή βασική ασφάλεια – αν και δεν είναι περίεργο να την συναντήσετε και σε αυτά τα πακέτα!

Μέσα από το asfaleies24 βλέπετε άμεσα τιμές και καλύψεις για το δικό σας αυτοκίνητο, ασφαλίζεστε online και λαμβάνετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο γρήγορα και εύκολα στο e-mail σας!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373