ασφαλεια αυτοκινητου επαρχια
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ασφάλεια αυτοκινήτου στην επαρχία – Τιμές από 38€ / εξάμηνο

Η ασφάλεια αυτοκινήτου σε μια μικρή πόλη της επαρχίας προσφέρει πολλά οφέλη σε σύγκριση με την ασφάλιση του ίδιου οχήματος στην Αθήνα ή σε μια άλλη μεγάλη πόλη.

Στην επαρχία οι τιμές στις ασφάλειες αυτοκινήτου είναι αρκετά χαμηλότερες λόγω του γεγονότος ότι υπάρχει μικρότερη κινητικότητα που ως αποτέλεσμα έχει λιγότερα ατυχήματα.

Όταν υπάρχουν λιγότερα ατυχήματα, οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να προσφέρουν χαμηλότερα ασφάλιστρα καθώς τα κόστη επισκευής είναι αρκετά πιο μικρά.

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

 

# Πόσο κοστίζει η ασφάλεια αυτοκινήτου στην Επαρχία

Η μόνιμη έδρα του αυτοκινήτου – όπως αυτή αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας – είναι μόνο ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή στην ασφάλεια αυτοκινήτου.

Πέρα από τον ΤΚ, μεγάλο ρόλο στο τελικό κόστος ασφάλισης παίζει το μοντέλο του αυτοκινήτου, τα κυβικά, η ηλικία και τα έτη διπλώματος του οδηγού, τυχόν ατυχήματα τα προηγούμενα χρόνια, κ.ο.κ.

Για ένα αυτοκίνητο διετίας με τρέχουσα εμπορική αξία 8.000 – 12.000€ και οδηγό 40 ετών με 22 έτη διπλώματος, ένα ενδεικτικό κόστος ασφάλισης στην επαρχία είναι το παρακάτω:

  • 1000 κυβικά: 38€
  • 1200 κυβικά: 44€
  • 1400 κυβικά: 48€

Οι παραπάνω τιμές είναι ενδεικτικές και αφορούν αποκλειστικά την υποχρεωτική βασική ασφάλιση χωρίς εξτρά καλύψεις.

 

# Είναι πιο φθηνή και η μικτή ασφάλεια;

Στην επαρχία το κόστος ασφάλισης είναι χαμηλότερο τόσο για τη μικτή πλήρη ασφάλεια αυτοκινήτου όσο και για τα πακέτα πυρός/κλοπής, που στην ουσία είναι μια μέση λύση ανάμεσα στη βασική ασφάλιση και τη μικτή κάλυψη.

Επειδή στις επαρχιακές πόλεις γενικότερα – χωρίς βέβαια να υπάρχουν και οι αντίστοιχες εξαιρέσεις – πέρα από τα μειωμένα ατυχήματα υπάρχουν και μειωμένα γεγονότα κλοπής αυτοκινήτων, γι’αυτό το λόγο τα πακέτα με τις αντίστοιχες καλύψεις έχουν και πιο μειωμένο κόστος σε σχέση με κάποιον που αγοράζει ασφάλεια με κλοπή για ένα όχημα στην Αθήνα!

Στατιστικά, οι πιθανότητες κλοπής αν σταθμεύετε το όχημα σε δημόσιο δρόμο είναι πολύ περισσότερες στην Αθήνα παρά σε μια επαρχιακή πόλη.

Αυτά όλα τα γνωρίζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες γι’ αυτό προσαρμόζουν αντίστοιχα τα ασφάλιστρα, ανάλογα τον ανάληψη κινδύνου που έχουν να κάνουν.

# Αν μένω σε διαφορετική πόλη, μπορώ να ασφαλιστώ με άλλον ΤΚ;

Όχι, θα πρέπει να ασφαλιστείτε με τον ΤΚ της μόνιμης κατοικίας σας. Αν έχετε μετακομίσει και ο ΤΚ είναι διαφορετικός απ’ότι αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας σας, τότε θα προσκομίσετε το τελευταίο εκκαθαριστικό σας για να δηλωθεί ο ταχυδρομικός κώδικας της μόνιμης κατοικίας σας.

 

# Τι θα γίνει αν δηλώσω διαφορετικό ΤΚ από αυτόν που μένω μόνιμα;

Σε περίπτωση που δηλώσετε διαφορετικό ΤΚ από αυτόν που μένετε μόνιμα, τότε σε περίπτωση που εμπλακείτε σε ατύχημα(με υπαιτιότητα δική σας ή χωρίς), η ασφαλιστική θα σας ζητήσει τη διαφορά των ασφαλίστρων και επιπλέον επιφυλάσσετε να αποζημιώσει λόγω λάθος στοιχείων. Αν αποδειχτεί ότι η παράλειψη ορθών στοιχείων έγινε με δόλιο τρόπο, τότε η ασφαλιστική μπορεί να καταγγείλει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και να απαλλαχθεί από κάθε είδους αποζημίωση.

 

# Μένω στην επαρχία αλλά κινούμαι συχνά προς άλλες πόλεις – Πως θα ασφαλιστώ;

Η ασφάλεια τιμολογείται πάντα στη διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας όπως αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας ή στην περιοχή όπου περνάτε τις περισσότερες ημέρες του χρόνου.

Αν μένετε σε μια επαρχιακή πόλη αλλά κινείστε συχνά λόγω δουλειάς σε άλλες πόλεις, τότε θα ασφαλιστείτε με βάση την πόλη που μένετε καθώς αυτή είναι η μόνιμη διεύθυνση και αυτή αναγράφετε και στην άδεια κυκλοφορίας σας.

 

# Πως μπορώ να ασφαλιστώ αν είμαι στην επαρχία, με την καλύτερη τιμή;

Όπου κι αν βρίσκεστε, πόσο μάλλον στην επαρχία που οι επιλογές είναι λιγότερες, στο asfaleies24.grμπορείτε να ασφαλιστείτε βρίσκοντας τις καλύτερες τιμές από 27 και πλέον ασφαλιστικές εταιρείες!

Μέσα από την εξελιγμένη μηχανή αναζήτησης μπορείτε να συγκρίνετε τιμές, πακέτα και καλύψεις στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές και να βρείτε την ασφάλεια που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Είτε αναζητάτε ασφάλεια αυτοκινήτου στην Αθήνα είτε στην επαρχία, η νο1 επιλογή σας είναι το asfaleies24 και η εύκολη διαδικασία αγοράς που σας προσφέρουμε!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373