ασφαλεια αυτοκινητου δευτερος οδηγος
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ασφάλεια αυτοκινήτου δεύτερος οδηγός – Τι ισχύει

Αν θέλετε να οδηγεί ένας δεύτερος οδηγός το αυτοκίνητό σας, τότε δεν είναι πάντα υποχρεωτικό να το δηλώσετε στην ασφαλιστική εταιρεία και η κάλυψή σας ισχύει κανονικά!

Η ασφάλεια του αυτοκινήτου καλύπτει οποιονδήποτε οδηγεί το όχημα, αρκεί να καλύπτονται οι νόμιμες προϋποθέσεις οι οποίες είναι:

  • Οδήγηση με νόμιμο εν ισχύ δίπλωμα που καλύπτει την αντίστοιχη κατηγορίας οχήματος
  • Να μην εμπίπτει σε κατηγορία επασφάλιστρου (νέος ή πολύ μεγάλος οδηγός ή κάτω από 1 έτος δίπλωμα)
  • Να μην έχει καταναλώσει απαγορευμένες ουσίες ή αλκοόλ

Πότε όμως πρέπει να δηλώνουμε τον δεύτερο οδηγό και πως γίνεται αυτή η διαδικασία;

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Πότε πρέπει να δηλώνουμε τον δεύτερο οδηγό στην ασφαλιστική εταιρεία

Απαραίτητα πρέπει να δηλώνουμε τον δεύτερο οδηγό στην ασφαλιστική εταιρεία, εφόσον:

  • Είναι νέος κάτω των 23 ετών (ή 25 για κάποιες εταιρείες)
  • Έχει δίπλωμα λιγότερο από 1 χρόνο
  • Είναι μεγάλος σε ηλικία (65 ή 70 έτη ανάλογα την εταιρεία)

Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απολύτως απαραίτητο να δηλώνουμε τον οδηγό στην ασφαλιστική εταιρεία καθώς θα εκδοθεί επασφάλιστρο, επειδή ο κίνδυνος εμπλοκής σε ατύχημα είναι μεγαλύτερος για τις παραπάνω κατηγορίες.

Επιπλέον των παραπάνω κατηγοριών, αν υπάρχει συνιδιοκτήτης στο όχημα τότε οι εταιρείες θα ζητήσουν τα στοιχεία και από τον δεύτερο ιδιοκτήτη.

Σε περίπτωση που δεν οδηγεί και είναι στην άδεια κυκλοφορίας μόνο για φορολογικούς λόγους, θα πρέπει να γίνει μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν οδηγεί το αυτοκίνητο και δεν έχει δίπλωμα εν ισχύ.

Τέλος, καλό είναι επίσης να δηλώνονται και όσοι οδηγούν αρκετά συχνά το αυτοκίνητο, παρόλο που δεν έχουν υποχρέωση επασφάλιστρου,κ.ο.κ.

 

Υπάρχει χρέωση για τον δεύτερο οδηγό;

Όχι, για την προσθήκη δεύτερου οδηγού δεν υπάρχει κάποια χρέωση εκτός κι αν εμπίπτει στις κατηγορίες που απαιτούν επασφάλιστρο.

Σε αυτήν την περίπτωση, το εξτρά κόστος θα είναι περίπου 30-50% επιπλέον των ασφαλίστρων.

 

Ποια είναι η διαδικασία δήλωσης του 2ου οδηγού;

Αν έχετε ήδη ενεργό συμβόλαιο με την εταιρεία μας, για να προσθέσουμε τον 2ο οδηγό θα πρέπει να μας στείλετε το δίπλωμα (μπρος – πίσω σε περίπτωση που είναι το καινούργιο καρτελάκι) ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες κι αν απαιτείτε επασφάλιστρο, να σας ενημερώσουμε για το επιπλέον κόστος.

Αν τώρα αγοράζετε την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, τότε μέσα από την ιστοσελίδα μας όταν δηλώνετε τα στοιχεία ιδιοκτήτη υπάρχει ειδικό πεδίο που αναγράφει «2ος οδηγός – συνιδιοκτήτης».

Εκεί συμπληρώνετε το ονοματεπώνυμο του 2ου οδηγού ή συνιδιοκτήτη.

Αν η εταιρεία ζητήσει δικαιολογητικά (άδεια κυκλοφορίας και δίπλωμα), θα χρειαστεί να προσκομίσετε και το δίπλωμα του δεύτερου οδηγού/συνιδιοκτήτη.

 

Μπορώ να αλλάξω το όνομα στην ασφάλεια του αυτοκινήτου;

Η ασφάλεια εκδίδεται πάντα στο όνομα του ιδιοκτήτη. Αν υπάρχουν παραπάνω από ένας ιδιοκτήτες, η ασφάλεια θα αναφέρει το όνομα του ενός.

Αλλαγή ονόματος στην ασφάλεια αυτοκινήτου δεν μπορεί να γίνει για κανένα λόγο. Μπορείτε είτε να προσθέσετε κάποιον οδηγό είτε αν πουλήσατε το όχημά σας, να κάνετε ακύρωση της ασφάλειας και να προχωρήσει ο νέος ιδιοκτήτης στην εκ νέου ασφάλιση του οχήματος!

Βρες τη νέα σου ασφάλεια στο asfaleies24.gr!

Αν ψάχνεις για τη νέα σου ασφάλεια αυτοκινήτου, τότε είσαι στο σωστό μέρος! Στο Asfaleies24 μπορείς να συγκρίνεις τιμές σε έως 29 ασφαλιστικές εταιρείες, να δεις αναλυτικά τις παροχές και τις καλύψεις κάθε εταιρείας και να ασφαλιστείς άμεσα σε 2 μόλις λεπτά!

Κι αν το όχημά σου το οδηγεί δεύτερος οδηγός; Κανένα πρόβλημα, η ασφαλιστική κάλυψη ισχύει κανονικά!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373