νεος οδηγος ποτε βαζουμε Ν ή Σ
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Νέος οδηγός: Πότε βάζουμε Ν και πότε Σ στο πίσω τζάμι!

Οι νέοι οδηγοί έχουν την υποχρέωση να τοποθετούν στο πίσω παρμπρίζ ένα μεγάλο γράμμα Ν που υποδηλώνει «Νέος Οδηγός» έτσι ώστε οι υπόλοιποι χρήστες της οδού να δείχνουν μια μεγαλύτερη προσοχή.

Όμως τελευταία βλέπουμε και το γράμμα Σ στο πίσω παρμπρίζ αντί για το γράμμα Ν. Το Σ το τοποθετούμε όταν έχουμε συνοδευόμενη οδήγηση – δηλαδή οδηγεί το αυτοκίνητο ένας νέος 17 ετών με συνοδηγό όμως κάποιον άνω των 25 ετών και που έχει στην κατοχή του τουλάχιστον 5 έτη δίπλωμα.

Η σήμανση στο πίσω παρμπρίζ είναι υποχρεωτική – είναι αφορά το γράμμα Σ και τη συνοδευόμενη οδήγηση είτε το γράμμα Ν και τον νέο οδηγό.

Πότε βάζουμε Σ

Το γράμμα Σ πρέπει να τοποθετείται όταν ο οδηγός είναι νέος με προσωρινή άδεια οδήγησης που μπορεί να τη βγάλει στα 17 έτη του.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο νέος οδηγός θα πρέπει να οδηγεί μόνο με έναν έμπειρο συνοδηγό και μόνο εντός της περιφέρειας της κατοικίας του.

Το γράμμα Σ θα πρέπει να μείνει καθόλη τη διάρκεια που διαρκεί η προσωρινή άδεια οδήγησης και μετά να αλλάξει με το γράμμα Ν.

 

Πότε βάζουμε Ν

Το γράμμα Ν το τοποθετούμε στους νέους οδηγούς και πρέπει υποχρεωτικά να μείνει στο πίσω παρμπρίζ για 1 χρόνο από την απόκτηση του διπλώματος.

Σκοπό έχει να υποδηλώσει στους άλλους οδηγούς ότι το αυτοκίνητο οδηγείτε από κάποιον νέο κι έτσι να δείξουν μια παραπάνω προσοχή στις κινήσεις τους.

προσφορα ασφαλεια αυτοκινητου

Είναι υποχρεωτική η σήμανση με Σ και Ν;

Ναι, η σήμανση με το γράμμα Σ ή Ν αντίστοιχα, είναι υποχρεωτική για όσο διάστημα το απαιτεί η νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει το γράμμα Σ να τοποθετείτε για όλη τη διάρκεια της προσωρινής άδειας οδήγησης και το γράμμα Ν για 1 χρόνο από την ημερομηνία απόκτησης του διπλώματος.

Τι συμβαίνει με την ασφάλεια αυτοκινήτου σε νέο οδηγό

Ως νέος οδηγός υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εμπλοκής σε ατύχημα είτε με δική σας υπαιτιότητα είτε όχι.

Γι’αυτό το λόγο, οι ασφαλιστικές εταιρείες προσθέτουν επασφάλιστρο στο κόστος της ασφάλειας έτσι ώστε να καλύψουν τον αυξημένο κίνδυνο.

Αν το αυτοκίνητό σας οδηγείτε από άτομο που έχει δίπλωμα 1 χρόνο ή είναι κάτω των 23 ετών(για κάποιες ασφαλιστικές κάτω των 25), τότε θα πρέπει να το δηλώσετε στην ασφαλιστική σας εταιρεία – αν έχετε συμβόλαιο μέσα από το asfaleies24.gr το δηλώνετε σε εμάς μαζί με το δίπλωμα του νέου οδηγού και το προχωράμε άμεσα εμείς – και να πληρώσετε αντίστοιχα το κόστος του επασφάλιστρου για να είναι καλυμμένος ο νέος οδηγός.

Το επασφάλιστρο συνήθως έχει μια επιβάρυνση 30-50%, ανάλογα την εταιρεία.

 

Τι θα συμβεί αν δεν έχετε επασφάλιστρο και εμπλακείτε σε ατύχημα

Αν δεν έχετε πληρώσει το επασφάλιστρο και εμπλακείτε σε ατύχημα, τότε η ασφαλιστική εταιρεία για να σας καλύψει, ακόμα κι αν δεν ευθύνεστε, θα σας ζητήσει ένα ποσό 50-60% των ετήσιων ασφαλίστρων σας, ως «πρόστιμο» για την μη καταβολή του επασφάλιστρου.

Υπάρχει ακόμα η περίπτωση αν έχετε μικτή ασφάλεια να μην σας καλύψει καθόλου η εταιρεία για τις ιδίες ζημίες αν το όχημα το οδηγεί νέος χωρίς επασφάλιστρο.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι πάντα να προσθέτετε τον νέο οδηγό στο ασφαλιστήριό σας και να πληρώνετε το αντίστοιχο επασφάλιστρο, ώστε να είστε 100% εξασφαλισμένοι! Η ασφάλεια για νέους οδηγούς μπορεί να είναι λίγο πιο τσιμπημένη, όμως σας καλύπτει 100% για οτιδήποτε συμβεί.

Ποια είναι η ιδανική ασφάλεια αυτοκινήτου για νέο οδηγό και πως θα την αποκτήσετε

Η ιδανική ασφάλεια για έναν νέο οδηγό είναι αυτή που καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις ατυχημάτων και βλαβών.

Ειδικά για νέους οδηγούς θα προτείναμε την κάλυψη της οδικής βοήθειας για οτιδήποτε χρειαστείτε, όπως ένα σκασμένο ελαστικό και ανάλογα την αξία του οχήματος, ίσως θα πρέπει να σκεφθείτε και την μικτή ασφάλιση.

Η μικτή ασφάλεια σας αποζημιώνει ακόμα κι αν εμπλακείτε σε ατύχημα με δική σας υπαιτιότητα και είναι αρκετά σωτήρια, ειδικά στους νέους οδηγούς!

Είσαι νέος οδηγός; Μην φοβάσαι το επασφάλιστρο και το αυξημένο κόστος της ασφάλειας! Στο asfaleies24.gr συγκρίνεις και βρίσκεις ασφάλεια αυτοκινήτου από μόλις 40€ / εξάμηνο και στα ετήσια πακέτα μπορείς να εξοφλήσεις σε έως 12 άτοκες δόσεις!

Πάρε προσφορά από την ιστοσελίδα μας και μείωσε άμεσα το κόστος για την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373