Ασφάλεια αυτοκινήτου 1400 κυβικά

Τα αυτοκίνητα στην κατηγορία 1400 κυβικά είναι από τα πλέον δημοφιλή στη χώρα μας και όχι μόνο.

Οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν ένα αυτοκίνητο 1400 κυβικά καθώς προσφέρει οικονομία στην κατανάλωση, υψηλές αποδόσεις και χαμηλό κόστος απόκτησης.

Τα αυτοκίνητα 1400 κυβικών μπορεί να είναι είτε οικογενειακά sedan ή μικρά αυτοκίνητα πόλης.

Προσφέρουν υψηλές αποδόσεις, καθώς πλέον ένα αυτοκίνητο 1400 κυβικών μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 180-200 άλογα αν διαθέτει turbo!

Με όλα τα παραπάνω, καταλαβαίνουμε γιατί η κατηγορία των 1400 είναι η πλέον δημοφιλής στην αγορά αυτοκινήτου!

Ποια είναι όμως τα πάγια έξοδα για την ασφάλεια ενός αυτοκινήτου σε αυτά τα κυβικά; Τι ποσό πρέπει να δαπανήσεις για να έχεις ασφαλισμένο το όχημά σας;

Τιμές για ασφάλιση αυτοκινήτου 1400 κυβικών

Οι τιμές στην ασφάλιση αυτοκινήτου, εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες πέρα από τα κυβικά της μηχανής.

Το κόστος απόκτησης του αυτοκινήτου, ο τόπος που κινείται, η ηλικία του οδηγού καθώς και του οχήματος, είναι μερικοί βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος ασφάλισης ενός οχήματος.

Μπορείς να βρεις από πολύ οικονομικές ασφάλειες μέχρι πιο ακριβές – ανάλογα τις καλύψεις που ζητάς καθώς και τα κριτήρια που παραθέσαμε πιο πάνω.

Για να βρεις την πιο φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου για 1400 κυβικά, ξεκίνα την έρευνά σου μέσα από το asfaleies24 όπου μπορείς να συγκρίνεις έως 29 ασφαλιστικές εταιρείες και να δεις ποια ασφαλιστική προσφέρει τις περισσότερες καλύψεις καθώς και τη φθηνότερη ασφάλεια!

Παίζουν ρόλο τα κυβικά ή τα άλογα ενός αυτοκινήτου;

Το κόστος ασφάλισης υπολογίζεται με βάση τα κυβικά του οχήματος (δηλαδή τους φορολογήσιμους ίππους) και όχι τα άλογα που βγάζει στο δυναμόμετρο.

Με αυτήν την λογική ένα αυτοκίνητο 1400 κυβικά μπορεί να βγάζει 200 άλογα και να πληρώνει χαμηλή ασφάλεια ενώ ένα αυτοκίνητο 2000 κυβικών να βγάζει 145 άλογα και να πληρώνει πολύ υψηλότερα ασφάλιστρα, λόγω περισσότερων φορολογήσιμων ίππων!

Με τις νέες γενιές Turbo κινητήρων, οι κατασκευαστές επιτυγχάνουν πολλά άλογα σε λιγότερα κυβικά εκατοστά κινητήρα!

Στην ασφάλιση του οχήματός σου, το μοναδικό κριτήριο σε ό,τι αφορά την ιπποδύναμη, εξαρτάται αποκλειστικά από τα κυβικά του αυτοκινήτου.

Ποιες μάρκες αυτοκινήτων έχουν τα ακριβότερα ασφάλιστρα στα 1400 κυβικά;

Οι μάρκες αυτοκινήτων δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο στο κόστος ασφάλισης.

Όμως οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν κατηγοριοποιήσει τα αυτοκίνητα, ανάλογα τον κίνδυνο ατυχήματος.

Για παράδειγμα τα sport και γρήγορα αυτοκίνητα έχουν υψηλότερα ασφάλιστρα απ’ότι ένα οικογενειακό sedan.

Γενικότερα τα οχήματα που προορίζονται για νέους και είναι γρήγορα με πολλά άλογα, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα οπότε και τις περισσότερες φορές οι ασφαλιστικές εταιρείες να ασφαλίζουν με μεγαλύτερο κόστος.

Ποια ασφαλιστική εταιρεία να επιλέξω για την ασφάλειά μου;

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα αυτό – θα πρέπει να επιλέξεις την ασφαλιστική αυτήν που προσφέρει το ιδανικότερο πακέτο ασφάλισης για εσένα. Δεν ταιριάζουν όλες οι ασφαλιστικές και όλα τα πακέτα ασφάλισης σε όλους τους ασφαλισμένους!

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Προαιρετικές καλύψεις σε μια ασφάλεια αυτοκινήτου

Όποια ασφάλεια κι αν επιλέξεις για το όχημά σου, πέρα από τη βασική και υποχρεωτική ασφάλιση υπάρχουν και οι προαιρετικές καλύψεις.

Αυτές είναι η οδική βοήθεια, η νομική προστασία, η θραύση κρυστάλλων καθώς και το προσωπικό ατύχημα οδηγού.

Οι 4 αυτές προαιρετικές καλύψεις μπορούν να προστεθούν σε κάθε πακέτο ασφάλισης – δηλαδή είτε στη βασική ασφάλεια, είτε σε ένα πακέτο πυρός/κλοπής είτε τέλος και στη μικτή, ολοκληρωμένη ασφάλεια!

Αν χρειάζεσαι κάποια προαιρετική κάλυψη, μη ξεχάσεις να την επιλέξεις στη φόρμα ασφάλισης κατά τη διάρκεια που ασφαλίζεται το όχημά σου!

Πως να ασφαλίσεις το όχημά σου

Ο καλύτερος τρόπος για να ασφαλίσεις το όχημά σου είναι μέσα από το Asfaleies24. Εδώ θα βρεις τις χαμηλότερες τιμές στην ασφάλεια αυτοκινήτου 1400 κυβικών μέσα από τη σύγκριση τιμών και καλύψεων στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές της χώρας.

Τα οχήματα 1400 κυβικών είναι η πλειοψηφία αυτών που κυκλοφορεί στη χώρα μας καθώς είναι η πλέον δημοφιλή κατηγορία αυτοκινήτων για αρκετές χρήσεις και κατηγορίες όπως αυτοκίνητο πόλης με άνεση για ταξίδια, οικογενειακό sedan, sport mini, κ.α.

Ξεκινήστε από την αρχική μας σελίδα, επιλέξτε την ασφάλεια αυτοκινήτου και έπειτα στη φόρμα αναζήτησης εισάγετε τα στοιχεία σας όπως χαρακτηριστικά οχήματος και οδηγού για να δείτε άμεσα τιμές για το δικό σας αυτοκίνητο!