συμπτωματα βλαβης αντλιας νερου
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Συμπτώματα βλάβης αντλίας νερού: Πως θα καταλάβω ότι υπάρχει πρόβλημα;

Κάθε αυτοκίνητο, είτε βενζινοκίνητο είτε πετρελαιοκίνητο, χρειάζεται να διαθέτει αντλία νερού έτσι ώστε να λειτουργεί σωστά ο κινητήρας. Η αντλία νερού μεταφέρει το ψυκτικό υγρό από το ψυγείο στον κινητήρα, με σκοπό να τον διατηρεί στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας.

Όταν υπάρχει βλάβη στην αντλία νερού, τότε θα αντιμετωπίσετε κάποιες δυσλειτουργίες στη λειτουργία του αυτοκινήτου σας και η επισκευή θα είναι απαραίτητη ώστε να έρθει το όχημα σε κανονική κατάσταση!

Η αντλία νερού είναι υπεύθυνη για την διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας λειτουργίας του κινητήρα κι έτσι ώστε να μην αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες κατά τη χρήση του.

Ποια είναι όμως τα προβλήματα που προκύπτουν από τη μη σωστή χρήση της αντλίας νερού; Τι συμπτώματα θα παρατηρήσετε στη λειτουργία του αυτοκινήτου αν υπάρχει πρόβλημα;
δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

 

Ποια συμπτώματα θα δείτε αν υπάρχει βλάβη με την αντλία νερού 

# Διαρροή ψυκτικού υγρού

Ελέγξτε για σημάδια διαρροής ψυκτικού υγρού κάτω από την μπροστινή περιοχή του αυτοκινήτου. Οποιοδήποτε υγρό κόκκινου, μπλέ ή πορτοκαλί χρώματος θα πρέπει να σας προβληματίσει καθώς μπορεί να είναι από τη διαρροή του ψυκτικού υγρού.

 

# Υπερθέρμανση κινητήρα

Η αντλία νερού έχει σκοπό να μεταφέρει το ψυκτικό υγρό στον κινητήρα με σκοπό την ψύξη του και την εύρυθμη λειτουργία. Αν η αντλία νερού δυσλειτουργεί ή χαλάσει, τότε δεν μπορεί να ψύξει σωστά τον κινητήρα και η θερμοκρασία αυξάνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Μια υπερθέρμανση στον κινητήρα μπορεί να συμβεί τόσο λόγω προβλήματος στον αντλία νερού όσο και αν υπάρχει χαλασμένος θερμοστάτης που διαβάζει λάθος τιμές θερμοκρασίας.

Ένας κινητήρας που ανεβάζει υψηλή θερμοκρασία, πέρα από τα φυσιολογικά όρια λειτουργίας, απαιτεί άμεσο έλεγχο σε εξειδικευμένο συνεργείο ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια του προβλήματος και να μην υπάρξει περαιτέρω μεγαλύτερο πρόβλημα.

Μην κινείτε το αυτοκίνητό σας αν βλέπετε ότι υπάρχει υψηλή θερμοκρασία λειτουργίας καθώς μπορεί να προκαλέσετε μεγαλύτερη βλάβη στον κινητήρα. Καλέστε έναν γερανό ώστε να σας μεταφέρει στο κοντινότερο συνεργείο για διάγνωση και επισκευή του προβλήματος.

 

# Χαλάρωση του ιμάντα

Αν ακούτε έναν δυνατό θόρυβο από τον χώρο του κινητήρα, τότε αυτός μπορεί να οφείλεται στην αντλία νερού και πιο συγκεκριμένα σε έναν χαλαρό ιμάντα. Θα πρέπει άμεσα να ελεγχθεί ο ιμάντας της αντλίας νερού για να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόβλημα – κι αν υπάρχει να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες όπως ρύθμιση του ή αντικατάσταση.

Αν αφήσετε το πρόβλημα και συνεχίζετε την οδήγησή σας, τότε το πρόβλημα θα επιδεινωθεί και μπορεί να χρειαστεί ακόμα και πλήρη αντικατάσταση της αντλίας νερού.

# Ατμός στο χώρο της μηχανής

Αν δείτε καπνό να βγαίνει από το ψυγείο ή γενικότερα από το χώρο της μηχανής, τότε αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας είναι πολύ ζεστός, έχει υπερβεί το εύρος λειτουργίας του και πιθανότατα έχει συμβεί κάποια ζημιά.

Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να σβήσετε το αυτοκίνητο και να καλέσετε αμέσως την οδική βοήθεια ώστε να σας μετακινήσει το όχημα προς το συνεργείο.

Σε αυτήν την κατάσταση, όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου καίνε και δεν θα πρέπει να μετακινηθεί το αυτοκίνητο παρά μόνο με γερανό. Πιθανόν να χρειάζεται αντικατάσταση της αντλίας νερού και να μη σώζεται με κάποια επιδιόρθωση.

Μια αντλία νερού δεν είναι καθόλου σπάνιο να χαλάσει ή να έχει πρόβλημα στη λειτουργία της. Τα συμπτώματα όμως της βλάβης είναι ξεκάθαρα και μπορείτε να αναγνωρίσετε τη βλάβη σχεδόν αμέσως μόλις ξεκινήσουν, πριν μεγαλώσει το πρόβλημα!

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Μην ξεχνάτε την οδική βοήθεια στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σας!

Η οδική βοήθεια είναι πολύ σημαντική και θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη, σε κρίσιμες περιπτώσεις όπως ένα πρόβλημα στην αντλία νερού!

Το κόστος της οδικής βοήθειας μέσα από το asfaleies24 είναι μόνο 20€ / χρόνο όταν συμπεριλαμβάνεται στο συμβόλαιο ασφάλισης του αυτοκινήτου σας.

Έτσι, όταν αναζητάτε για ασφάλειες αυτοκινήτου μέσα από την ιστοσελίδα μας, μη ξεχάσετε να προσθέσετε και την πολύτιμη οδική βοήθεια που θα τη βρείτε στις προαιρετικές καλύψεις!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373