συμπτωματα βουλωμενων μπεκ
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 λεπτά

Συμπτώματα από βουλωμένα μπεκ πετρελαίου – Πρόβλημα και καθαρισμός

Τα μπεκ πετρελαίου είναι ένα πολύ κρίσιμο δομικό στοιχείο του πετρελαιοκινητήρα σας, υπεύθυνο για τον ψεκασμό του καυσίμου μέσα στο θάλαμο καύσης.

Με την πάροδο του χρόνου όμως τα μπεκ πετρελαίου μπορούν να φράξουν με βρωμιά, ρύπους, υπολείμματα καυσίμου και άλλες ουσίες, οδηγώντας σε πολλαπλά προβλήματα.

Εδώ θα δούμε τι συμπτώματα έχουν τα βουλωμένα μπεκ, πως θα τα καταλάβετε καθώς και τι μπορείτε να κάνετε για να ξανά επανακτήσετε την καλή κατάσταση του συστήματος.

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Συμπτώματα από βουλωμένα μπεκ πετρελαίου

Τα συμπτώματα βουλωμένων μπεκ μπορούν να ποικίλουν ανάλογα τη σοβαρότητα του προβλήματα και πόσο έχει μεγαλώσει η ζημιά σε αυτά.

Ας δούμε όμως μερικά κοινά σημάδια που συναντάμε σε όλα τα αυτοκίνητα, όταν έχουμε φτάσει να έχουμε βουλωμένα μπεκ.

 

# Μειωμένη απόδοση κινητήρα

Όταν τα μπεκ φράξουν, πολύ πιθανόν να μην μπορούν να παρέχουν τη σωστή ποσότητα καυσίμου, οδηγώντας σε ατελή καύση καθώς και αστοχίες στον κινητήρα.

Αυτό προκαλεί μειωμένη απόδοση, υψηλό ή ασταθές ρελαντί καθώς και απότομα κομπιάσματα ή σταματήματα του οχήματος.

 

# Υψηλή κατανάλωση

Όσο τα μπεκ είναι φραγμένα, ζητάνε ολοένα και περισσότερο καύσιμο αφού δεν μπορούν να παραδώσουν αυτό που τους ζητάει ο κινητήρας! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια αρκετά μεγαλύτερη κατανάλωση καύσιμου ενώ επιπλέον το μίγμα στο θάλαμο καύσης είναι πολύ πλούσιο με αρκετά κατάλοιπα.

 

# Μειωμένη επιτάχυνση

Σε συνάρτηση και με τη μειωμένη απόδοση κινητήρα, θα παρατηρήσετε μια αρκετά μειωμένη απόδοση και στην επιτάχυνση του αυτοκινήτου. Το γκάζι δεν θα ανταποκρίνεται όπως πριν και δεν θα έχει το αυτοκίνητο την ίδια σπιρτάδα.

 

# Αναμμένο check engine

Σε πιθανή βλάβη στα μπεκ πετρελαίου, θα δείτε αναμμένο το λαμπάκι του κινητήρα.  Αν και μπορεί να ανάψει από διάφορους παράγοντες, τα βουλωμένα μπεκ είναι σίγουρα μια αρκετά πιθανή αιτία!

 

Τι προβλήματα όμως προκαλούν τα βουλωμένα μπεκ καυσίμου;

προβλημα στα μπεκ πετρελαιου συμπτωματα

Πέρα από τα παραπάνω συμπτώματα, τα βουλωμένα μπεκ πετρελαίου προκαλούν κι αρκετά προβλήματα που είτε μπορεί να τα δείτε άμεσα στο αυτοκίνητό σας είτε να βγούνε μετά από λίγο διάστημα.

Τα πιο κοινά προβλήματα που δημιουργούνται αν κυκλοφορείτε το αυτοκίνητο με βουλωμένα μπεκ είναι:

 

# Αυξημένες εκπομπές καυσαερίων

Ο κινητήρας δεν είναι σε θέση να κάνει την τέλεια καύση με βουλωμένα τα μπεκ, οπότε και οδηγείτε σε αυξημένες εκπομπές ρύπων λόγω της ατελής καύσης.

 

# Ζημιά στα μπουζί

Αν έχετε αρκετό διάστημα φραγμένα τα μπεκ ψεκασμού, τότε τα μπουζί ίσως χρειάζονται κι αυτά αλλαγή καθώς θα έχουν φθαρεί και θα έχουν φτάσει σε μια μη επιδιορθώσιμη κατάσταση.

 

# Βαλβίδες κυλίνδρου

Λόγω της μη σωστής ρύθμισης καυσίμου και οξυγόνου, οι βαλβίδες είναι πολύ πιθανόν να θέλουν επιδιόρθωση αν η ζημιά στα μπεκ ψεκασμού υπάρχει για αρκετό διάστημα.

 

Πως θα καθαρίσετε τα μπεκ πετρελαίου και βενζίνης

Τα μπεκ πετρελαίου – αλλά και βενζίνης – μπορείτε να τα καθαρίσετε εύκολα και μόνοι σας, όταν βρίσκονται στο αρχικό στάδιο της βλάβης.

Υπάρχει ο καθαρισμός μέσω προσθετικών στο καύσιμο καθώς και ο καθαρισμός σε εξειδικευμένο συνεργείο.

 

# Καθαρισμός μέσω βελτιωτικών καυσίμου

Με αυτήν την επιλογή, μπορείτε να αγοράσετε ένα βελτιωτικό και καθαριστικό για τα μπεκ από ένα βενζινάδικο και να το ρίξετε στο άδειο ρεζερβουάρ σας και μετά να συμπληρώσετε με καύσιμο.

Κατά τη διαδικασία της καύσης το καθαριστικό θα καθαρίσει τις επικαθίσεις και τις βρωμιές στο σύστημα των μπεκ.

Αυτή η λύση ενδείκνυται τόσο για συντήρηση ανά μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα όσο κι αν παρατηρήσατε κάποια μικρή βλάβη ή δυσλειτουργία στο σύστημα των μπεκ.

 

# Καθαρισμός σε συνεργείο

Ο καθαρισμός σε συνεργείο πραγματοποιείται αφαιρώντας τα μπεκ από το αυτοκίνητο και καθαρίζοντάς τα είτε με χημικά είτε – ιδιαίτερα δημοφιλή μέθοδο τα τελευταία χρόνια – με λέιζερ.

Ο καθαρισμός με λέιζερ ή υπερήχους είναι μια λύση ιδανική για όσα μπεκ έχουν βουλώσει τελείως. Τοποθετούνται σε ειδικό μηχάνημα όπου κύματα υψηλής συχνότητας απομακρύνουν συσσωρεύσεις και υπολείμματα και τα κάνουν -όσο γίνεται – σαν καινούργια!

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου την βλάβη των βουλωμένων μπεκ καυσίμου;

Όχι, η ασφάλεια αυτοκινήτου δεν καλύπτει μηχανικές βλάβες και ως εκ τούτο δεν καλύπτονται και τα βουλωμένα μπεκ πετρελαίου.

Ακόμα κι αν έχετε μικτή ασφάλεια, όλες οι μηχανικές βλάβες εξαιρούνται από την ασφαλιστική κάλυψη, εκτός κι αν ήταν αποτέλεσμα τροχαίου ατυχήματος.

Το παραπάνω ισχύει σε όλες τις ασφάλειες αυτοκινήτου καθώς δεν υπάρχει εταιρεία που καλύπτει τις μηχανικές βλάβες.

Τα βουλωμένα μπεκ πετρελαίου μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά από προβλήματα στον κινητήρα και κατά συνέπεια στο αυτοκίνητό σας. Από μια κακή απόδοση και αυξημένη κατανάλωση μέχρι βλάβη στους κυλίνδρους και μεγάλη εκπομπή ρύπων.

Η καλύτερη πρόληψη είναι να ρίχνεται κάποιο καθαριστικό για τα μπεκ ανά μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα έτσι ώστε να καθαρίζουν και να απομακρύνονται οι επικαθίσεις.

Ένα καλοδιατηρημένο σύστημα ψεκασμού προσφέρει την τέλεια καύση στον κινητήρα και σε εσάς την τέλεια απόδοση με τη λιγότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου!

Τώρα που έμαθες τα πάντα για τα βουλωμένα μπεκ πετρελαίου, δεν θες να βρεις την επόμενη ασφάλεια αυτοκινήτου στο Asfaleies24.gr, από μόλις 39€ / εξάμηνο; Σύγκρινε τιμές σε περισσότερες από 29 ασφαλιστικές εταιρείες και βρες το επόμενο συμβόλαιό σου σε 5 λεπτά online!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373