καπνος απο τη μηχανη αυτοκινητου
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου πιθανές μηχανικές βλάβες;

Μια μηχανική βλάβη είναι πάντα ανεπιθύμητη και σίγουρα δυσάρεστη για όλους. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να την αποτρέψουμε καθώς είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποια στιγμή το αυτοκίνητό μας θα παρουσιάσει κάποιο μηχανικό πρόβλημα.

Καλύπτονται όμως αυτές οι βλάβες από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο; Πρέπει να έχετε μικτή ασφάλεια για να αποζημιωθείτε; Ή δεν αποζημιώνονται καθόλου και πρέπει να πληρώσετε από την τσέπη σας τα έξοδα που θα προκύψουν;

Καλύπτει η ασφάλεια βλάβη στον κινητήρα;

Ο κινητήρας είναι η καρδιά του αυτοκινήτου! Αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα στη μηχανή, τότε το αυτοκίνητο δε θα λειτουργεί ομαλά και θα έχετε προβλήματα.

Η μηχανή του αυτοκινήτου μπορεί να βγάλει προβλήματα είτε από ελλιπή συντήρηση είτε αν υποστεί κάποια ζημιά – όπως για παράδειγμα από ένα ατύχημα.

Σε περίπτωση λοιπόν που εμπλακείτε σε ένα ατύχημα και δεν έχετε υπαιτιότητα, τότε αν υποστεί ζημιά ο κινητήρας σας, λόγω του ατυχήματος, θα αποζημιωθείτε κανονικά από την ασφαλιστική εταιρεία του άλλου οχήματος.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν το αυτοκίνητο υποστεί μηχανική βλάβη, η ασφαλιστική εταιρεία δεν θα σας καλύψει καθώς τέτοιες περιπτώσεις δεν καλύπτονται από την ασφάλεια αυτοκινήτου.

 

Καλύπτομαι αν καταστραφούν μηχανικά μέρη από πυρκαγιά ή κλαπούν;

Οι ζημιές από φωτιά σε ένα αυτοκίνητο καθώς και η κλοπή σημαντικών για τη λειτουργία του μερών, καλύπτονται αν υπάρχουν οι αντίστοιχες καλύψεις στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Στην περίπτωσή μας, για να καλυφθεί η ζημιά σε μηχανικά μέρη από πυρκαγιά, θα πρέπει να έχετε ασφάλεια αυτοκινήτου πυρός/κλοπής.

Αυτό το ασφαλιστήριο είναι πιο ισχυρό από μια απλή βασική ασφάλεια και καλύπτει ζημιές που προκύπτουν στο αμάξωμα από πυρκαγιά καθώς και φυσικά φαινόμενα.

Επιπλέον, αν κλαπούν σημαντικά μέρη για την λειτουργία του οχήματος, τότε αποζημιώνονται και αυτά.

Για παράδειγμα, αν γίνει κλοπή του κινητήρα σας ή του καταλύτη – που είναι και ιδιαίτερα «δημοφιλής» τα τελευταία χρόνια – η ασφαλιστική θα σας αποζημιώσει κανονικά καθώς είναι 2 κρίσιμα εξαρτήματα για τη σωστή λειτουργία του οχήματός σας.

 

Πότε η ασφάλεια καλύπτει ζημιές στον κινητήρα ή άλλα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου

μηχανικο προβλημα στο αυτοκινητο

Η ασφάλεια θα σας παρέχει κάλυψη για ζημιές στη μηχανή ή άλλα σημαντικά μέρη του αυτοκινήτου, στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Σύγκρουση με άλλο όχημα χωρίς δική σας υπαιτιότητα
  • Φωτιά στο αμάξωμα και εφόσον υπάρχει η κάλυψη πυρός/κλοπής
  • Ζημιά από νοθευμένο ή λανθασμένο καύσιμο, εφόσον έχετε την αντίστοιχη κάλυψη στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Οι ζημιές από νοθευμένο ή λανθασμένο καύσιμο καλύπτονται μόνο εφόσον αναφέρεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτή η κάλυψη και μέχρι το ποσό που αναγράφουν τα όρια.

Αυτή η κάλυψη σας βοηθάει να αντιμετωπίσετε το οικονομικό κόστος της ζημιάς αν σας τοποθετηθεί λανθασμένο καύσιμο ή νοθευμένο.

Μια από τις ασφαλιστικές που προσφέρει αυτήν την κάλυψη είναι η εταιρεία Interlife με πολύ μικρό επιπλέον κόστος.

Η συγκεκριμένη παροχή βρίσκεται στα πακέτα πυρός/κλοπής καθώς και στη μικτή ασφάλεια της εταιρείας.

 

Ειδική ασφάλεια για μηχανικές βλάβες

Υπάρχουν ειδικές ασφαλίσεις όπου μπορείτε να ασφαλίσετε τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, ανάλογα τις ανάγκες και την προστασία που θέλετε.

Αυτή η ασφάλεια είναι ξεχωριστή από την υποχρεωτική, βασική ασφάλεια που πρέπει να διαθέτει κάθε όχημα.

Για την συγκεκριμένη ασφάλεια θα πρέπει να μιλήσετε με κάθε εταιρεία ξεχωριστά, να αναλύσετε τις ανάγκες που έχετε και έπειτα να σας στείλουν μια εξατομικευμένη προσφορά για να ασφαλίσετε τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου σας ώστε να αποζημιωθείτε σε περίπτωση βλάβης.

 

Πως θα βρείτε την ιδανική ασφάλεια αυτοκινήτου

Μέσα από το asfaleies24 μπορείτε να βρείτε την ιδανική ασφάλεια αυτοκινήτου που ταιριάζει στις ανάγκες σας και να ασφαλίσετε το όχημά σας σε μόλις 2 λεπτά!

Εισάγετε τα απαραίτητα στοιχεία στην πλατφόρμα μας και άμεσα θα αναζητήσουμε και θα υπολογίσουμε για εσάς τις καλύτερες προσφορές των εταιρειών και θα μπορέσετε να συγκρίνετε κόστος καθώς και παροχές από όλα τα πακέτα.

Επιλέγετε αυτό που είναι κατάλληλο για εσάς και λαμβάνετε το συμβόλαιο σε 2 λεπτά στο e-mail σας!