νερο στη βενζινη
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Νερό στη βενζίνη: Συμπτώματα και λύσεις

Αν χρησιμοποιείτε ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης με καύσιμο βενζίνη, τότε αρκετές φορές μπορεί να έχετε αναρωτηθεί αν τυχόν υπάρχει νερό μέσα στο βενζίνη ή αν βάλατε νοθευμένη βενζίνη.

Το νερό, αν αναμιχθεί με τη βενζίνη, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον κινητήρα του αυτοκινήτου όπως κομπιάσματα, μειωμένη απόδοση, αυξημένη κατανάλωση, κ.α.

Σε αυτό το άρθρο θα εστιάσουμε για τα προβλήματα του νερού στη βενζίνη, τα συμπτώματα καθώς και τι μπορείτε να κάνετε για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα.

Συμπτώματα νερού στη βενζίνη

 

# Μειωμένη απόδοση κινητήρα

Εάν υπάρχει νερό στο σύστημα του κινητήρα μέσω της βενζίνης, τότε αυτό θα επηρεάσει την απόδοση τα μηχανής και θα διαπιστώσετε μια μειωμένη απόδοση και ισχύ. Πολύ πιθανόν θα παρατηρήσετε και αρκετά μειωμένη απόδοση κατά την επιτάχυνση του αυτοκινήτου.

 

# Κομπιάσματα κινητήρα

Το αναμιγμένο νερό με βενζίνη μπορεί να προκαλέσει αρκετά κομπιάσματα ή μικρές διακοπές λειτουργίας στον κινητήρα σας. Επίσης, μπορεί η μηχανή να σταματήσει να λειτουργεί ξαφνικά ενώ οδηγείτε καθώς η τροφοδοσία του κινητήρα δεν θα είναι επαρκής.

 

# Δύσκολη εκκίνηση

Αν δείτε ότι ξαφνικά παίρνει πολύ δύσκολα μπρος το αυτοκίνητό σας και χρειάζεται να δοκιμάσετε αρκετές φορές, τότε ίσως όντως να υπάρχει πρόβλημα στην τροφοδοσία του καυσίμου και να υπάρχει νερό στη βενζίνη.

# Λευκός καπνός από την εξάτμιση

Ο λευκός καπνός από την εξάτμιση, είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα από οχήματα που έχουν βάλει νερό με βενζίνη. Αν δείτε λευκό καπνό, τότε ίσως να έχετε ανεφοδιαστεί με νοθευμένο καύσιμο.

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Τι πρέπει να κάνετε αν υποψιάζεστε ότι υπάρχει νερό στη βενζίνη

Αν υποψιάζεστε ότι κατά τον πρόσφατο ανεφοδιασμό σας η βενζίνη δεν είχε την καλύτερη ποιότητα, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σταματήσετε τη λειτουργία του κινητήρα και να παρκάρετε το αυτοκίνητο.

Η συνέχιση της οδήγησης και η τροφοδοσία του κινητήρα με νοθευμένο ή αραιωμένο καύσιμο, μπορεί να οδηγήσει σε εκτεταμένες βλάβες στη μηχανή σας.

Ας δούμε όμως τι επιλογές έχετε σχετικά με την επίλυση του προβλήματός σας.

 

# Άδειασμα δεξαμενής καυσίμου

Σε μερικές περιπτώσεις, το άδειασμα της δεξαμενής καυσίμου είναι απαραίτητο καθώς δεν μπορεί να διορθωθεί διαφορετικά το πρόβλημα.

Αν η βενζίνη είναι αρκετά αραιωμένη, τότε δεν θα πρέπει αυτό το μίγμα καυσίμου να περάσει στο χώρο της καύσης καθώς θα δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερες βλάβες.

Αδειάστε όλο το καύσιμο από τη δεξαμενή, προσθέστε νέο καθαρό καύσιμο και επιπλέον κάποιο βελτιωτικό ώστε να boostarete τον κινητήρα.

 

# Προσθήκη βελτιωτικών καυσίμου

Αν το πρόβλημα δεν έχει προχωρήσει και τα συμπτώματα είναι πολύ νοερά, τότε με την προσθήκη κάποιου βελτιωτικού καυσίμου μπορεί το πρόβλημα να λυθεί και να μη χρειαστεί κάποια άλλη λύση.

Μπορείτε να προσθέσετε το βελτιωτικό καυσίμου κατευθείαν μέσα στη δεξαμενή και να αφήσετε το αυτοκίνητο να λειτουργήσει ώστε να το κάψει.

Αν δεν δείτε άμεση βελτίωση μετά από λίγα χιλιόμετρα, τότε θα πρέπει να κάνετε την πρώτη λύση – δηλαδή να αδειάσετε τη δεξαμενή και να ανεφοδιαστείτε με νέο, καθαρό καύσιμο.

Το νερό στη βενζίνη είναι ένα συμβάν που μπορεί να συμβεί στο οποιοδήποτε αυτοκίνητο και δυστυχώς είναι αρκετά συχνό πρόβλημα στα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης.

Αν παρατηρήσετε κάποιο από τα συμπτώματα που αναλύσαμε πιο πάνω, τότε θα πρέπει άμεσα να προχωρήσετε στη λύση του προβλήματος, είτε με κάποιο βελτιωτικό καυσίμου είτε αδειάζοντας εντελώς το ρεζερβουάρ και ανεφοδιάζοντας με καθαρή βενζίνη.

Είδες πόσο καλά γνωρίζουμε για το πρόβλημα που προκαλεί το νερό στη βενζίνη; Φαντάσου πόσο καλά παίζουμε στα χέρια τις ασφάλειες αυτοκινήτων εδώ και χρόνια!

Στο asfaleies24 μπορείς να βρεις τη φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου συγκρίνοντας τιμές και καλύψεις στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας.

Εισάγεις τα στοιχεία σου, βλέπεις τις διαθέσιμες προσφορές και αγοράζεις άμεσα σε 1 λεπτό το ασφαλιστήριό σου online, στην καλύτερη τιμή της αγοράς!