Kia Stonic: Προβλήματα και πόσο κοστίζει η ασφάλεια αυτοκινήτου

kia stonic προβληματα

Kia Stonic: Προβλήματα και πόσο κοστίζει η ασφάλεια αυτοκινήτου

Το Kia Stonic είναι ένα δημοφιλές SUV που παράγεται από την Νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια. Προσφέρει έναν εντυπωσιακό – και νεανικό – σχεδιασμό, ευελιξία, καλούς χώρους καθώς και αρκετά μεγάλη απόσταση από το έδαφος.

Όπως κάθε αυτοκίνητο όμως, έτσι κι αυτό έχει κάποια κοινά προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει οι χρήστες του. Εδώ θα αναλύσουμε τα προβλήματα του Kia Stonic, θα δούμε τις διαθέσιμες εκδόσεις που προσφέρεται στη χώρα μας και θα ψάξουμε για εσάς πόσο κοστίζει η ασφάλεια του συγκεκριμένου αυτοκινήτου ώστε να το γνωρίζετε πριν την αγορά σας!

 

Εκδόσεις κινητήρων Kia Stonic

Το Kia Stonic κυκλοφορεί σε 3 εκδόσεις στη χώρα μας. Η πρώτη – και πιο δημοφιλής – είναι πλέον η έκδοση με τα 1000 κυβικά που προσφέρει 118 άλογα με τεχνολογία turbo και ήπιο υβριδικό σύστημα.

Η δεύτερη έκδοση είναι ο τετρακύλινδρος κινητήρας 1200 κυβικών με 83 άλογα.

Τέλος, για όσους προτιμάνε μια έκδοση πετρελαίου, υπάρχει και ο 1600άρης πετρελαιοκινητήρας με απόδοση 108 ίππων.

Το 1000αρι μοτέρ βενζίνης καθώς και ο πετρελαιοκινητήρας CRDI είναι οι ίδιοι όπως και στην περίπτωση του Hyundai Kona – το «αδελφάκι» του Stonic!

Τα 2 αυτοκίνητα μπορεί να μοιάζουν σε αρκετά πράγματα και να μοιράζονται κοινά μέρη και κινητήρες, όμως βασίζονται σε διαφορετικές πλατφόρμες!

 

Kia Stonic προβλήματα

 

# Προβλήματα με το σύστημα μετάδοσης

Αρκετοί χρήστες έχουν αναφέρει προβλήματα στο σύστημα μετάδοσης και περισσότερο για το αυτόματο 7αρι κιβώτιο. Ο τακτικός έλεγχος και η συντήρηση του συστήματος θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τυχόν τέτοια προβλήματα.

 

# Αντλία καυσίμου

Έχουν αναφερθεί προβλήματα με την αντλία καυσίμου καθώς και διαρροές που προέκυψαν από εκεί. Αυτό μπορεί να βρεθεί σε ένα τακτικό service και να λυθεί από τους αρμόδιους τεχνικούς της αντιπροσωπείας.

 

# Προβλήματα ανάρτησης και συστήματος διεύθυνσης

Υπάρχουν μερικές αναφορές στο διαδίκτυο για προβλήματα στο σύστημα ανάρτησης και διεύθυνσης του αυτοκινήτου. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αρκετή δόνηση του τιμονιού κατά την οδήγηση καθώς και ανώμαλη φθορά των ελαστικών.

Αν αντιμετωπίζετε τέτοια προβλήματα, θα πρέπει να προβείτε σε ευθυγράμμιση των τροχών και έπειτα – αν το πρόβλημα δε λυθεί – να επισκεφθείτε την τοπική αντιπροσωπεία.

 

# Προβλήματα στο σύστημα πέδησης

Τελευταίο κοινό πρόβλημα είναι τα μικροπροβλήματα στο σύστημα πέδησης που αντιμετωπίζουν αρκετοί ιδιοκτήτες. Έχει παρατηρηθεί μια κακή απόδοση των φρένων καθώς και υπερβολικός θόρυβος από τα τακάκια.

Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει άμεσα να απευθυνθείτε στην αντιπροσωπεία προς επίλυση των προβλημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε πως το Kia Stonic έρχεται με 7ετή εγγύηση αντιπροσωπείας οπότε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί από το εκάστοτε υποκατάστημα της αντιπροσωπείας.

 

Πόσο κοστίζει η ασφάλεια αυτοκινήτου για το Kia Stonic;

Το Kia Stonic είναι ένα σχετικά οικονομικό αυτοκίνητο με περιορισμένα έξοδα. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι πάρα πολύ χαμηλά λόγω των μικρών εκπομπών ρύπων ενώ και τα έξοδα καυσίμου είναι περιορισμένα καθώς οι κινητήρες προσφέρουν μέγιστη εξοικονόμηση.

Πόσο όμως κοστίζει η ασφάλιση του αυτοκινήτου για το Kia Stonic για 1 χρόνο; Ας δούμε αναλυτικά μέσα από το asfaleies24 πόσο θα πρέπει να πληρώσετε για μια βασική ασφάλιση καθώς και για τις premium ασφαλίσεις πυρός-κλοπής και μικτής ασφάλισης.

Η τιμολόγηση γίνεται στον ΤΚ 14451 (Αττική) για οδηγό 40 ετών με 22 έτη διπλώματος και Kia Stonic με πρώτη άδεια κυκλοφορίας τον 01/2022 και αξίας 20.000€

# Κόστος ασφάλισης για Kia Stonic 1.0

Βασική Ασφάλεια Πυρός-Κλοπής Μικτή Ασφάλεια
106,70€ 202,16€ 336,59€

 

# Κόστος ασφάλισης για την έκδοση 1.2

Βασική Ασφάλεια Πυρός-Κλοπής Μικτή Ασφάλεια
106,70€ 190,87€ 311,92€

Στις παραπάνω ασφαλίσεις μπορείτε να προσθέσετε τις προαιρετικές καλύψεις όπως την κάλυψη οδικής βοήθεια, το προσωπικό ατύχημα οδηγού, τη θραύση κρυστάλλων καθώς και τη νομική προστασία, έτσι ώστε να φτιάξετε μια πιο ολοκληρωμένη ασφάλεια και πιο κοντά στις δικές σας ανάγκες!

Οι τιμές αφορούν 12μηνη ασφάλεια αυτοκινήτου και μέσα από το asfaleies24.gr έχετε τη δυνατότητα για έως 12 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!

Φυσικά, αν επιθυμείτε, μπορείτε να ασφαλιστείτε είτε για ένα μήνα, για τρίμηνη ασφάλεια ή για εξάμηνη διάρκεια.

Όμως, η ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου Kia Stonic προσφέρει το καλύτερο value και τη χαμηλότερη τιμή ανά μήνα σε σχέση με όλες τις άλλες διάρκειες!

Το Kia Stonic είναι ένα value for money αυτοκίνητο, με καλούς χώρους και άνεση ενώ προσφέρει ικανοποιητική απόσταση από το έδαφος! Προσφέρεται σε δελεαστική τιμή ενώ τα υπόλοιπα έξοδά του(καύσιμα-ασφάλεια-τέλη) κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα. Τέλος, η 7ετής εγγύηση είναι μια μεγάλη ασφάλεια και σιγουριά για την αγορά σας!