hyundai i20 προβληματα
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 λεπτά

Hyundai i20 : Προβλήματα και κόστος ασφάλειας αυτοκινήτου

Το Hyundai i20 είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή μικρά αυτοκίνητα πόλης, προσφέροντας στους οδηγούς έναν καταπληκτικό συνδυασμό στυλ και λειτουργικότητας μαζί με την Κορεάτικη αξιοπιστία της Hyundai.

Το i20 πρωτοκυκλοφόρησε το 2008 και στην ουσία αντικατέστησε το μέχρι τότε μικρό Getz.

Η πρώτη γενιά βασίστηκε σε μια νέα πλατφόρμα της Κορεάτικης εταιρείας και ήταν διαθέσιμη τόσο σε 5θυρη όσο και 3θυρη έκδοση.

Το 2014 βγήκε στην παραγωγή η δεύτερη έκδοση του i20 με ανανεωμένο εσωτερικό και εξωτερικό σχεδιασμό.

Τέλος, το 2020 κυκλοφόρησε η τρίτη και τελευταία γενιά του μικρού οχήματος όπου μεταμορφώθηκε σε πιο sport όχημα με νέα εμφάνιση και μειωμένο ύψος. Επιπλέον προστέθηκε στην γκάμα ο γνωστός 1.6 diesel κινητήρας της Hyundai.

Κυκλοφορεί με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ατμοσφαιρικούς ή turbo.

Γενικώς πρόκειται για ένα πολύ αξιόπιστο όχημα για αγορά, τόσο ως καινούργιο όσο και ως μεταχειρισμένο ενώ τα πάγια ετήσια έξοδά του είναι σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

Εδώ μαζέψαμε για εσάς τα πιο συχνά προβλήματα του Hyundai i20 ώστε να γνωρίζετε τι να περιμένετε πριν την αγορά σας ενώ επίσης υπολογίσαμε για εσάς το κόστος της  αυτοκινήτου που θα κληθείτε να πληρώσετε για το μικρό όχημα της Hyundai!

Ήξερες ότι στο asfaleies24 μπορείς να αγοράσεις ασφάλεια αυτοκινήτου σε 1 λεπτό online, χωρίς δικαιολογητικά από 6,20€/μήνα; Δες τις καταπληκτικές τιμές μας ΕΔΩ!

Τα πιο συχνά προβλήματα του Hyundai i20

Συνεχίζοντας την παράδοση της αξιοπιστίας της Hyundai, το i20 δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση καθώς τα συχνά προβλήματα που αναφέρουν οι χρήστες του, είναι λίγα και συνήθως μικροπροβλήματα.

# Πρόβλημα με τον κλιματισμό

Έχει αναφερθεί ότι το σύστημα κλιματισμού μπορεί να υπολειτουργεί και να μην αποδίδει όπως πρέπει, ειδικά σε συνθήκες με ακραίες θερμοκρασίες.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα επιλύεται σχετικά εύκολα καθώς συνήθως οφείλεται σε διαρροή ψυκτικού υγρού ή πρόβλημα στον συμπιεστή του κλιματιστικού.

 

# Προβλήματα στο σύστημα καυσίμου

Υπάρχουν αναφορές σχετικά με προβλήματα στο σύστημα καυσίμου του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αστάθειες στον κινητήρα ή να κροταλίζει.

Μπορεί να επηρεάσει κι άλλους αισθητήρες του οχήματος, όπως τον αισθητήρα λάμδα και να υπάρξει μια γενικευμένη δυσλειτουργία στο αυτοκίνητο, που χρίζει άμεσης επίσκεψης στο συνεργείο.

 

# Πρόβλημα με τον κινητήρα

Έχουν αναφερθεί προβλήματα στο γενικότερο πλαίσιο του κινητήρα, που συνήθως είναι από φθαρμένες αντλίες λαδιού, ελαττωματικούς αισθητήρες ή ακόμα και προβλήματα στο σύστημα ψύξης του κινητήρα.

Αυτό είναι ίσως και το σημαντικότερο πρόβλημα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε σε ένα Hyundai i20 που γενικά δεν «βγάζουν» προβλήματα και είναι από τα πλέον αξιόπιστα αυτοκίνητα στην κατηγορία του.

Μην ξεχνάμε επίσης πως όλα τα Hyundai i20 έρχονται με 5ετή εγγύηση από το 2017 και μετά, οπότε αν αγοράζετε μεταχειρισμένο όχημα μπορεί να έχει ακόμα την αρχική του εγγύηση, κάτι που θα διευκολύνει σε μια βλάβη που μπορεί να παρουσιάσει!

 

# Ανεπαρκής ηχομόνωση

Αρκετοί ιδιοκτήτες αναφέρουν υψηλό θόρυβο που περνάει μέσα στην καμπίνα των επιβατών, ειδικά σε μέτριες και υψηλές ταχύτητες αυτοκινητόδρομου.

 

# Τριξίματα εσωτερικού

Αν και είναι κάτι σύνηθες στα περισσότερα αυτοκίνητα, δυστυχώς και στο i20 θα αντιμετωπίσουμε τριξίματα που προέρχονται από το εσωτερικό του και επιβαρύνονται από τους Ελληνικούς δρόμους.

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Ετήσια πάγια έξοδα Hyundai i20

Ως ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης με κυβισμό που δεν ξεπερνάει τα 1400cc και τους 10 φορολογήσιμους ίππους, το συγκεκριμένο όχημα πόλης έχει αρκετά μικρά ετήσια κόστη.

Τα τέλη κυκλοφορίας εξαρτώνται από την ημερομηνία αγοράς του για τον τρόπο υπολογισμού τους.

Τα ετήσια service θα σας κοστίζουν περίπου 150€ το «μικρό» και 350€ το «μεγάλο» – ανάλογα πάντα τις εργασίες που πρέπει να γίνουν.

Τέλος, η ασφάλεια του i20 ξεκινάει από μόλις 7,75€/μήνα για τη βασική ασφάλιση στην επαρχία, για την έκδοση των 1000 κυβικών.

 

Κόστος ασφάλειας αυτοκινήτου για το i20

Το κόστος για την ασφάλεια αυτοκινήτου διαφοροποιείται ανάλογα την περιοχή που θα κινείται το όχημα (μόνιμη διεύθυνση), τα κυβικά του οχήματος, τον οδηγό καθώς και τις καλύψεις που θα επιλέξετε.

Η βασική ασφάλιση περιέχει μόνο τις απαραίτητες εκ του νόμου καλύψεις ενώ τα πακέτα πυρός-κλοπής σας παρέχουν εξτρά προστασία με καλύψεις όπως έναντι κλοπής του οχήματός σας, προστασία από πυρκαγιά ή φυσικά φαινόμενα, κ.α.

Τέλος, η μικτή ασφάλεια προσφέρει μια πλήρη προστασία που καλύπτει ακόμα και τις ιδίες ζημίες που μπορεί να προκαλέσετε με δική σας υπαιτιότητα σε ένα ατύχημα!

Το κόστος της ασφάλειας για το i20 ξεκινάει από περίπου 7,70€ / μήνα στην επαρχία για την αρχική, βασική ασφάλεια.

 

Δείτε ενδεικτικές τιμές ασφάλισης για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Επαρχία

Περιοχή Βασική Πυρός/Κλοπής Μικτή
Αθήνα 65,26€ – Hellas Direct 94,78€ – Accredited 153,48€ – Interlife
Θεσσαλονίκη 57€ – Hellas Direct 72,36€ – Interlife 114,79€ – Interlife
Επαρχία 46,55€ – Hellas Direct 65,02€ – Accredited 129,96€ – Interlife

 Στα παραπάνω κόστη θα πρέπει να υπολογίσετε και τις τυχόν εξτρά καλύψεις όπως είναι η οδική βοήθεια, το προσωπικό ατύχημα, η θραύση κρυστάλλων καθώς και η νομική προστασία.

 

Βρες τη δική σου ασφάλεια για το επόμενό σου αυτοκίνητο!

Είτε αγοράσεις το Hyundai i20 είτε κάποιο άλλο αυτοκίνητο, εμείς θα σου ευχηθούμε καλορίζικο με πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!

Στην ιστοσελίδα μας μπορείς να βρεις ασφάλεια αυτοκινήτου για όλα τα οχήματα και να ασφαλιστείς σε 1 λεπτό μέσα από την άνεση του σπιτιού σας, από κινητό, tablet ή υπολογιστή!

Επίλεξε την ασφάλεια που σου ταιριάζει και voila! Το συμβόλαιο ήρθε στο inbox σου και είσαι έτοιμος για τις καινούργιες βόλτες!