φθαρμενα μπουζι συμπτωματα
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Συμπτώματα από φθαρμένα μπουζί – Πως να τα αναγνωρίσετε

Το μπουζί είναι ένα ζωτικό συστατικό του κινητήρα όπου αναφλέγει το μείγμα καυσίμου και αέρα μέσα στον κινητήρα με σκοπό την παραγωγή σπίθας για την τροφοδότηση του κινητήρα.

Με την πάροδο του χρόνου και την καθημερινή χρήση , το μπουζί μπορεί να φθαρεί με αποτέλεσμα μια σειρά από προβλήματα.

Ποια είναι όμως τα συμπτώματα από ένα φθαρμένο μπουζί; Πως θα τα αναγνωρίσετε και πότε πρέπει να αλλάξετε τα μπουζί;
δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Φθαρμένα μπουζί συμπτώματα

Εδώ έχουμε συγκεντρώσει τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα από φθαρμένα μπουζί, έτσι ώστε να τα καταλάβετε προτού μεγαλώσει το πρόβλημα.

 

# Δυσκολία εκκίνησης του κινητήρα

Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα σε ένα φθαρμένο μπουζί είναι η δυσκολία εκκίνησης ενός κρύου κινητήρα – όπως για παράδειγμα το πρωί.

Εάν το μπουζί δεν παράγει καλή σπίθα, ο κινητήρας δεν μπορεί να ξεκινήσει ή ξεκινάει με πολύ δυσκολία και μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες.

 

# Βλάβη στον κινητήρα

Ένα προβληματικό μπουζί μπορεί να οδηγήσει σε πρόβλημα ή βλάβη σε ολόκληρο τον κινητήρα. Μια βλάβη στη μηχανή συμβαίνει όταν το καύσιμο σε έναν ή περισσότερους κυλίνδρους δεν αναφλέγεται σωστά με αποτέλεσμα να προκαλεί δισταγμό του κινητήρα.

 

# Υπερβολική κατανάλωση καυσίμου

Ένα φθαρμένο μπουζί θα προκαλέσει επίσης μεγάλη κατανάλωση καυσίμου. Όταν το μπουζί δεν αναφλέγεται σωστά, προκαλεί ατελή καύση και οδηγεί σε αυξημένη κατανάλωση καυσίμου.

Αν δείτε ότι ξαφνικά για τις ίδιες διαδρομές καταναλώνετε περισσότερο καύσιμο και επιπλέον δυσκολεύεστε το πρωί να βάλετε μπρος το αυτοκίνητο, τότε ίσως να υπάρχει πρόβλημα με τα μπουζί του οχήματός σας!

 

# Κροτάλισμα κινητήρα

Αν ο κινητήρας κάνει κροτάλισμα ή έχει σαν «δισταγμό» στην απόκριση του γκαζιού, τότε αυτό ίσως να είναι ένα σημάδι ότι τα μπουζί έχουν φθαρεί και πρέπει να αντικατασταθούν πολύ σύντομα!

 

# Ασταθές ρελαντί

Το ασταθές ρελαντί μπορεί να είναι σύμπτωμα αρκετών προβλημάτων, όμως το πιο σύνηθες είναι τα φθαρμένα μπουζί.

# Αργή επιτάχυνση

Ένα άλλο πολύ κοινό σύμπτωμα ενός φθαρμένου μπουζί, είναι η μεγάλη μείωση της επιτάχυνσης του οχήματος όταν υπάρχει πρόβλημα.

Για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα με τα μπουζί του αυτοκινήτου σας, συνίσταται να ελέγχετε σε κάθε περιοδικό, προγραμματισμένο service την κατάστασή τους και να τα αλλάζετε σύμφωνα με το πρόγραμμα συντήρησης του κατασκευαστή σας.

Ανάλογα το κάθε μοντέλο και τις προδιαγραφές του, ο χρόνος αλλαγής για το μπουζί διαφέρει.

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου
 

Επιπλέον, μην χρησιμοποιείτε στις αλλαγές σας φθηνά μπουζί, καθώς θα χρειαστεί να τα αλλάξετε πιο σύντομα και έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα να σας βγάλουν πρόβλημα εντελώς ξαφνικά.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να έχετε στο πλευρό σας έναν επαγγελματία μηχανικό που εμπιστεύεστε και μπορεί να εκτελεί όλες τις απαραίτητες ενέργειες συντήρησης στο αυτοκίνητό σας.

Το μπουζί είναι ένα από τα πλέον ζωτικά συστατικά του κινητήρα και πρέπει να διατηρείται σε άριστη κατάσταση. Τα συμπτώματα όταν έχει αρχίσει και φθείρει είναι ορατά και μπορείτε να τα καταλάβετε, αφού πλέον τα έχετε μάθει και έχετε γίνει expert στα μπουζί, μέσα από το άρθρο του asfaleies24.gr!

Και τώρα που μάθατε τα πάντα για τα μπουζί του αυτοκινήτου και τα συμπτώματα όταν έχουν φθορά, μήπως ήρθε η ώρα να βρείτε και την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου μέσα από σύγκριση τιμών και καλύψεων στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας;

Στο Asfaleies24.gr συγκρίνεις τιμές για ασφάλεια αυτοκινήτου σε περισσότερες από 29 ασφαλιστικές εταιρείες με 1 κλικ και αγοράζεις τη δική σου ασφάλεια αυτοκινήτου από το κινητό ή τον υπολογιστή!

Ξεκίνα από εδώ και βρες τη δική σου ασφάλιση άμεσα, εύκολα και οικονομικά!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373