Άναψε το λαμπάκι της βενζίνης! Πόσα χιλιόμετρα έχω ακόμα;

αναμμενο λαμπακι βενζινης

Άναψε το λαμπάκι της βενζίνης! Πόσα χιλιόμετρα έχω ακόμα;

Σίγουρα, ας το παραδεχτούμε, όλοι κάποια στιγμή ήρθαμε αντιμέτωποι με το καταραμένο αυτό λαμπάκι της χαμηλής στάθμης βενζίνης!

Είτε από απροσεξία, είτε επειδή παίζαμε το παιχνίδι των χιλιομέτρων (ένα παιχνίδι που ρισκάρουμε αν θα μας φτάσει η βενζίνη μέχρι τον προορισμό μας, έχοντας αναμμένο το λαμπάκι) είτε λόγω της ακρίβειας των καυσίμων, το λαμπάκι της βενζίνης είναι μια από τις ιδιαίτερα δημοφιλής ενδείξεις του ταμπλό!

Αν και πρέπει να αποφεύγεται η χαμηλή στάθμη καυσίμου, καθώς προκαλεί αρκετά πρόβλημα όπως δυσλειτουργία στην αντλία βενζίνης, εισροή μικροσκουπιδιών στο σύστημα ψεκασμού, κ.α., εν τούτοις αρκετές φορές βλέπουμε την συγκεκριμένη ένδειξη αναμμένη.

Η οδήγηση με το λαμπάκι αναμμένο μπορεί να είναι μια αρκετά αγχώδης διαδικασία, όμως ηρεμήστε: Σίγουρα θα βρείτε ένα ανοιχτό βενζινάδικο αν κινητοποιηθείτε αμέσως μόλις ανάψει η ένδειξη και θα μπορέσετε να φτάσετε στον προορισμό σας!
δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Άναψε η ένδειξη – άδειασε το ντεπόζιτο;

λαμπακι βενζινης

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι όταν ανάβει η ένδειξη, δε σημαίνει ότι άδειασε τελείως το ντεπόζιτο!

Όμως ο κατασκευαστής έχει ορίσει ένα χαμηλό όριο κάτω από το οποίο ανάβει το λαμπάκι της βενζίνης – ή του πετρελαίου αντίστοιχα – για να σας προειδοποιήσει και να τροφοδοτήσετε άμεσα το αυτοκίνητο με καύσιμα.

Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο έχει ακόμα αυτονομία – όχι μεγάλη όμως – αλλά ικανή για να σας φτάσει μέχρι το κοντινότερο βενζινάδικο για ανεφοδιασμό.

Περισσότερο θα πρέπει να το δείτε το λαμπάκι ως μια υπενθύμιση παρά ως μια απειλή ότι τι αμάξι θα μείνει χωρίς καύσιμα!

 

Πόσα χιλιόμετρα όμως μπορούμε να κάνουμε;

χαμηλη σταθμη βενζινης

Με αναμμένο λαμπάκι συνήθως τα καύσιμα επαρκούν για 50-80 χιλιόμετρα. Φυσικά αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το μέγεθος της δεξαμενής, την κατανάλωση του αυτοκινήτου, την ταχύτητα που έχετε, κ.α.

Δεν υπάρχει μια στάνταρ μέτρηση για να γνωρίζετε ακριβώς πόσα χιλιόμετρα έχετε με το λαμπάκι αναμμένο.

Εσείς μπορείτε να έχετε κατά νου ότι με το λαμπάκι απομένουν ακόμα 30-50 χιλιόμετρα και ότι άμεσα θα πρέπει να ψαχτείτε για να ανεφοδιάσετε το αυτοκίνητο με καύσιμα.

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

ΜΗΝ το κάνεις συνήθεια!

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνεις συνήθεια τη χαμηλή στάθμη του καυσίμου και το συνεχές άναμμα από την προειδοποιητική λυχνία.

Η συνεχής χαμηλή στάθμη καυσίμου στη δεξαμενή οδηγεί σε βλαβερές εναποθέσεις όπως μικροσωματίδια και σκουπιδάκια τα οποία εισχωρούν στην αντλία καυσίμου, λόγω της χαμηλής στάθμης.

Αν αφήνετε συχνά το αυτοκίνητό σας με χαμηλό επίπεδο καυσίμου, τότε είναι αρκετά πιθανό να βγάλετε σύντομα πρόβλημα στην αντλία βενζίνης ή πετρελαίου.

Πέρα από την αντλία, πρόβλημα μπορεί να προκύψει και σε άλλα επιμέρους μηχανικά μέρη που περνάει το καύσιμο όπως τα μπεκ πετρελαίου ή ακόμα και ο κινητήρας.

Γνωρίζουμε πως στην βενζίνη και στο πετρελαίο είναι πολύ δύσκολο να εξοικονομήσεις χρήματα και να βρεις προσφορές, έτσι ώστε να κερδίσεις χρήματα! Δεν ισχύει όμως το ίδιο με την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου αφού στο asfaleies24 μπορείς να βρεις ασφάλεια αυτοκινήτου με σύγκριση τιμών σε έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες!

Με αυτόν τον τρόπο συγκρίνεις τιμές, παίρνεις άμεσα προσφορές και ασφαλίζεσαι στη χαμηλότερη δυνατή τιμή με τις καλύψεις που επιθυμείς!

Στην εύρεση χαμηλής τιμής βενζίνης σίγουρα δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε! Στην εύρεση όμως φθηνής ασφάλειας, είμαστε κορυφαίοι!