Τροχαίο με ζώο: Ενέργειες και αποζημίωση

τροχαιο με ζωο ενεργειες αποζημιωση

Τροχαίο με ζώο – Ενέργειες και αποζημίωση

Ένα τροχαίο με ζώο είναι πάντα επικίνδυνο για όλους: Και για το ζώο που χτυπήθηκε αλλά και για τους επιβαίνοντες σε ένα αυτοκίνητο.

Μπορεί να έχουμε από μικρές υλικές ζημιές μέχρι θανάσιμους τραυματισμούς τόσο στους επιβάτες του αυτοκινήτου όσο και στο ζώο.

Τι μπορείτε να κάνετε όμως σε ένα ατύχημα με ζώο και πως θα αποζημιωθείτε για τις ζημιές στο όχημά σας;

Ενέργειες που πρέπει να κάνετε σε ένα ατύχημα με ζώο

Κατ’αρχήν, θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη ψυχραιμία όταν έρθετε αντιμέτωποι με μια τέτοια κατάσταση.

Δεν πρέπει να πανικοβληθείτε και να αρχίσετε τις επικίνδυνες μανούβρες, καθώς τότε ο κίνδυνος ανατροπής του αυτοκινήτου και άρα μεγαλύτερης ζημιάς, είναι πολύ πιθανός.

Μόλις αντιληφθείτε τον κίνδυνο θα πρέπει να φρενάρετε άμεσα και εφόσον είστε σίγουροι για το καθαρό πεδίο, τότε να προσπαθήσετε να αλλάξετε πορεία πηγαίνοντας δεξιά ή αριστερά για να δώσετε χώρο στο ζώο να απομακρυνθεί.

Σε διαφορετική περίπτωση, σε έναν επικίνδυνο ελιγμό ή αλλαγή πορείας με υψηλή ταχύτητα, κινδυνεύετε να ανατραπεί το όχημα με άσχημο αποτέλεσμα για εσάς και τους υπόλοιπους επιβαίνοντες.

Εφόσον έχει συμβεί το ατύχημα, βεβαιωθείτε ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους και επίσης δείτε την κατάσταση της υγείας του ζώου.

Θα πρέπει άμεσα να καλέσετε τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως τη φιλοζωική για την περίθαλψη του ζώου καθώς και την τροχαία για την καταγραφή του συμβάντος

 

Πως θα αποζημιωθείτε

Η αποζημίωση σε ένα τροχαίο με αδέσποτο ή μη ζώο, εξαρτάται από τον τόπο του ατυχήματος καθώς κι αν το ζώο ήταν αδέσποτο ή ανήκει σε κάποιον.

Υπεύθυνα για τα αδέσποτα ζώα είναι οι κατά τόπου δήμοι και οι περιφέρειες. Αν το ατύχημα έγινε μέσα στην πόλη, τότε μαζί με την καταγραφή του συμβάντος από την τροχαία, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο δήμο για αποζημίωση.

Αν το τροχαίο έγινε στην Εθνική Οδό ή άλλον ιδιωτικό δρόμο όπως την Αττική Οδό, τότε αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το δρόμο.

Σε αυτήν την περίπτωση η αποζημίωση θα πρέπει να ζητηθεί από την εταιρεία, μαζί με το δελτίο συμβάντος που έγινε η καταγραφή από την τροχαία.

 

Αποζημιώνει η ασφαλιστική ατύχημα με ζώο;

Υπάρχει περίπτωση η ασφαλιστική σας εταιρεία να σας αποζημιώσει και έπειτα να στραφεί εναντίον του ιδιώτη ή της εταιρείας που είχε την ευθύνη για το ζώο, ώστε να διεκδικήσει τα χρήματα.

Αν έχετε μικτή ασφαλιστική κάλυψη, τότε θα αποζημιωθείτε 100% και άμεσα, κάνοντας χρήση της κάλυψης ιδίων ζημιών, συμμετέχοντας μόνο με το ποσό της απαλλαγής όπως ορίζεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας.

 

Ποια είναι η προαιρετική κάλυψη που θα σας σώσει

Η κάλυψη νομικής προστασίας είναι η κάλυψη που κυριολεκτικά θα σας σώσει, σε ένα συμβάν σαν αυτό!

Κοστίζει ελάχιστα, όμως σε κάποιες περιπτώσεις όπως αυτήν θα σας βγάλει τα χρήματα στο πολλαπλάσιο!

Με τη νομική προστασία έχετε άμεσα έναν δικηγόρο από την ασφαλιστική εταιρεία ώστε να κυνηγήσετε την αποζημίωσή σας, δίχως επιπλέον δικηγορικά έξοδα.

Η νομική προστασία θα κυνηγήσει για εσάς την αποζημίωση που πρέπει να σας δοθεί, από τον υπαίτιο του ατυχήματος – είτε ήταν ένας ιδιώτης που παραμέλησε το ζώο του και προκάλεσε το ατύχημα είτε ήταν ευθύνη του δήμου ή κάποιες ιδιωτικής εταιρείας που φέρει την αποκλειστική εκμετάλλευση του δρόμου.

Σκεφθείτε πως σε ένα ατύχημα με αγριογούρουνο ή άλλο μεγαλώσωμο ζώο, μπορεί το αυτοκίνητό σας να βγει ακόμα και ολική καταστροφή!

Στο asfaleies24 είμαστε δίπλα σας για κάθε πρόβλημα και ατύχημα μπορεί να εμπλακείτε, με δική σας ή μη υπαιτιότητα. Ανακαλύψτε ασφάλειες αυτοκινήτων από μόλις 44€ / εξάμηνο και ασφαλιστείτε online, στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες!