Όταν η ασφαλιστική δεν πληρώνει: Τι μπορείτε να κάνετε

όταν η ασφαλιστική δεν πληρώνει

Όταν η ασφαλιστική δεν πληρώνει: Τι μπορείτε να κάνετε

Τα τροχαία ατυχήματα είναι σίγουρα μια αγχωτική και δυσάρεστη εμπειρία, ειδικά όταν υπάρχουν μεγάλες ζημιές στα οχήματα.

Όμως γι’αυτό το λόγο πληρώνουμε την ασφάλεια του αυτοκινήτου μας, ώστε σε μια δύσκολη στιγμή να αποζημιωθεί το άλλο όχημα σε περίπτωση δικής μας υπαιτιότητας ή αντίστοιχα να αποζημιωθούμε εμείς, αν το άλλο όχημα φέρει την ευθύνη.

Δυστυχώς όμως υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που μια ασφαλιστική εταιρεία δεν πληρώνει και δεν αποζημιώνει το όχημα που πρέπει μετά από ένα ατύχημα, αφήνοντας το ζημιωμένο αυτοκίνητο να πληρώσει τις ζημιές από την τσέπη του.

Εάν έχετε βρεθεί σε αυτήν την περίπτωση – να μην πληρώνει η ασφαλιστική εταιρεία – είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες είναι οι επιλογές σας και τι μπορείτε να κάνετε ώστε να διεκδικήσετε τα χρήματα της ζημίας.

Ελέγξτε καλά τους όρους και τις εξαιρέσεις του συμβολαίου σας

Μερικές φορές υπάρχουν όροι και εξαιρέσεις που μπορεί να σας αποφέρουν αρνητικό αποτέλεσμα σε μια αποζημίωση.

Για παράδειγμα, αν το όχημα οδηγείτε από άτομο χωρίς δίπλωμα οδήγησης, στην ουσία είναι ανασφάλιστο (η ασφαλιστική θα πληρώσει τις ζημιές στο άλλο αυτοκίνητο αλλά έπειτα θα στραφεί εναντίον σας λόγω μη διπλώματος).

Άλλες περιπτώσεις που δεν καλύπτουν οι ασφαλιστικές είναι:

  • Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών
  • Νέος οδηγός χωρίς επασφάλιστρο
  • Μεγάλος οδηγός χωρίς επασφάλιστρο
  • Οδήγηση οχήματος πέρα από την ενδεδειγμένη χρήση του

 

Συγκεντρώστε όσα στοιχεία έχετε για το τρακάρισμα

Μερικές φορές μπορεί να έχετε 100% δίκιο σε ένα τρακάρισμα όμως οι ασφαλιστικές να βγάλουν συνυπαιτιότητα 50-50 με το άλλο όχημα – έτσι ο καθένας θα φτιάξει τις δικές του ζημιές και δεν θα αποζημιωθεί κανείς.

Αν πιστεύετε ότι έχετε 100% δίκιο και δεν φταίτε στο ατύχημα, τότε μαζέψτε όλα τα απαραίτητα στοιχεία (μάρτυρες, φωτογραφικό υλικό, βίντεο, κτλ) ώστε να διεκδικήσετε την αποζημίωσή σας

 

Να έχετε πάντα νομική προστασία

Η νομική προστασία είναι ένα υπερ-πολύτιμο δώρο για τέτοιες δύσκολες καταστάσεις. Με την ενεργοποίηση της νομικής προστασίας, η εταιρεία σας παρέχει δωρεάν δικηγόρο ώστε να τρέξει τις ενστάσεις σας και να διεκδικήσει την αποζημίωσή σας.

Σας προτείνουμε η νομική προστασία να είναι ξεχωριστή από το κύριο συμβόλαιο ώστε να μην έρθουν σε ρήξη τα συμφέροντα της ασφαλιστικής (αν παρέχεται από την ίδια η νομική προστασία).

Στο Asfaleies24.gr παρέχουμε νομική προστασία μέσα από την ARAG – τη νο1 εταιρεία στο είδος της!

 

Μήπως να σκεφθείτε τη μικτή κάλυψη;

Η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου σας καλύπτει και αποζημιώνει ακόμα και όταν η υπαιτιότητα είναι δική σας. Σε περίπτωση λοιπόν που έχετε μπλέξει σε ένα ατύχημα που δεν βγαίνει άκρη σχετικά με την αποζημίωση, μπορείτε να ζητήσετε την ενεργοποίηση της μικτής κάλυψης ώστε να αποζημιωθείτε μέσα από αυτήν.

 

Συνήγορος του καταναλωτή

Αν έχετε μαζέψει όλα τα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση και την αποζημίωσή σας και η ασφαλιστική αρνείται να σας αποζημιώσει, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε στον συνήγορο του καταναλωτή καθώς επίσης και να κάνετε αναφορά στην εποπτεία, που ανήκει στην Τράπεζα Της Ελλάδος.

 

Δυστυχώς αν μπλέξετε σε ένα ατύχημα όπου από τη μια έχετε δίκιο και η υπαιτιότητα είναι του άλλου οχήματος όμως από την άλλη η ασφαλιστική εταιρεία δεν πληρώνει, τότε θα πρέπει να ετοιμαστείτε για έναν μεγάλο αγώνα δρόμου για να κερδίσετε τα χρήματά σας.

Πολύτιμος βοηθός σε όλο αυτό είναι η κάλυψη της νομικής προστασίας, καθώς θα έχετε δωρεάν δικηγόρο δίχως κανένα κόστος για εσάς.

Ο δικηγόρος θα τρέξει όλη την υπόθεση και θα σας ενημερώνει σχετικά με το αποτέλεσμα αυτής.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να αυξήσετε θεαματικά τις πιθανότητες να αποζημιωθείτε μετά από ένα τροχαίο, στο οποίο δεν αποζημιώνει η ασφαλιστική εταιρεία και δεν σας πληρώνει.

Το Asfaleies24 είναι δίπλα σας για να σας βοηθήσει με πολύτιμες συμβουλές και να σας καθοδηγήσει σχετικά με τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να αποζημιωθείτε άμεσα και γρήγορα.