επεσα σε λακκουβα αποζημιωση

-> Αρχική / BlogΣυμβουλές / Έπεσα σε λακούβα

Έπεσα σε λακούβα – Πως και από ποιον θα αποζημιωθώ;

Οι ζημιές από λακούβες ή άλλες κακοτεχνίες των δρόμων, δυστυχώς είναι ένα καθημερινό φαινόμενο!

Αν έπεσες κι εσύ σε λακκούβα και προκάλεσες ζημιές στο όχημά σου, τότε μην σκας! Σίγουρα είναι ένα δυσάρεστο γεγονός, όμως το ότι είσαι καλά και απλά οι ζημιές περιορίστηκαν σε αναλώσιμα πράγματα, θα πρέπει να σε χαροποιεί.

Καθημερινά συναντάμε περιπτώσεις πελατών όπου τα οχήματά τους έχουν υποστεί ζημιά από μια λακκούβα ή άλλη κακοτεχνία του δρόμου. Ποιος ευθύνεται για την συντήρηση των δρόμων και πως μπορείτε να αποζημιωθείτε από μια τέτοια ζημιά; Μπορεί να σας αποζημιώσει η ασφάλεια του αυτοκινήτου σας ή πρέπει να απευθυνθείτε αλλού;

Συνηθισμένες ζημιές από λακούβα

Οι ζημιές από λακκούβες συνήθως γίνονται όταν έχουμε μια σχετικά υψηλή ταχύτητα και πέσουμε μέσα στον κακότεχνο δρόμο.

Όταν βλέπουμε μπροστά μας τέτοιες ανωμαλίες, πρέπει να μειώνουμε ταχύτητα κι αν είναι δυνατόν να κόβουμε εντελώς ώστε να περάσουμε από άλλη μεριά τον δρόμο.

Στην περίπτωση που πέσουμε μέσα στην λακκούβα, τότε οι συνηθισμένες ζημιές στο αυτοκίνητό μας είναι:

  • Σκάσιμο ελαστικού
  • Ζημιά στη ζάντα
  • Ζημιά στις αναρτήσεις
  • Ζημιά στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου
  • Γδάρσιμο προφυλακτήρα

Οι λακκούβες μπορούν πολύ εύκολα να καταστρέψουν το όχημά μας, ειδικά αν έχουμε μεγάλη ταχύτητα.

Ειδικά για τους οδηγούς μηχανής, οι λακκούβες μπορούν να αποτελέσουν μεγάλο κίνδυνο καθώς είναι ορατό το ενδεχόμενο ανατροπής της μηχανής και πτώσης του αναβάτη.

 

Ποιος και πως αποζημιώνει σε περίπτωση ατυχήματος από λακκούβα ή άλλη κακοτεχνία

Υπεύθυνος για τον κάθε δρόμο είναι είτε ο δήμος, είτε η αντίστοιχη περιφέρεια είτε ο ιδιώτης που έχει αναλάβει τη συντήρηση του δρόμου – όπως π.χ. είναι η Αττική Οδός.

Σε περίπτωση που πέσετε σε μια λακκούβα και προκληθούν υλικές ή σωματικές βλάβες, θα πρέπει άμεσα να καλέσετε την τροχαία για καταγραφή συμβάντος και να πάρετε αντίγραφο της έκθεσης.

Επιπλέον, άμεσα θα πρέπει να φωτογραφίσετε το αυτοκίνητο που έπεσε στην λακκούβα, τις ζημιές που υποστήκατε καθώς και την κακοτεχνία του δρόμου. Καλό είναι αν μπορείτε να φαίνονται και διακριτικά σημεία του δρόμου, όπως η οδός.

Για περισσότερη παροχή βοήθειας, μπορείτε να καλέσετε τη φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστικής σας εταιρείας ώστε να έρθει άνθρωπος της ασφαλιστικής και να σας βοηθήσει σε όλες τις καταγραφές και τις φωτογραφίες.

Αν το αυτοκίνητο δεν μπορεί να μετακινηθεί, η φροντίδα ατυχήματος θα μεριμνήσει για την ασφαλή μεταφορά του στο συνεργείο της επιλογής σας.

Τέλος, αν υπάρχουν μάρτυρες θα πρέπει να έχετε τα στοιχεία τους καθώς σε ένα πιθανό δικαστήριο, θα χρειαστεί να καταθέσουν.

Αφού τελειώσετε με τα διαδικαστικά ώστε να έχετε τα αντίστοιχα πειστήρια, ξεκινάει ο δικαστικός αγώνας της αποζημίωσης!

Ο δικηγόρος σας θα πρέπει να καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον του φορέα που είναι αρμόδιος για το δρόμο που έγινε το ατύχημα. Αν έγινε μέσα στην πόλη, συνήθως είναι ο δήμος ή η περιφέρεια. Αν έγινε σε κάποια Εθνική Οδό, τότε πολύ πιθανόν να είναι κάποιος ιδιώτης.

Σε κάθε περίπτωση, με τις αντίστοιχες αποδείξεις όπως επίσης και τα τιμολόγια επισκευής του αυτοκινήτου, ο δικηγόρος σας θα απευθυνθεί πρώτα στον φορέα κι αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, θα προσφύγει στα δικαστήρια.

 

Ποια κάλυψη είναι ο σύμμαχός σου για μηδενικά νομικά έξοδα!

Τα δικαστικά και δικηγορικά έξοδα δυστυχώς αρκετές φορές λειτουργούν αποτρεπτικά για τους περισσότερους, ειδικά αν οι ζημιές είναι μικρής αξίας με αποτέλεσμα να το αφήνουν το θέμα και να μην αποζημιώνονται.

Λύση σε αυτό το πρόβλημα δίνει η νομική προστασία στην ασφάλεια αυτοκινήτου όπου σε καλύπτει για όλα αυτά τα προβλήματα, αποτέλεσμα ατυχήματος!

Με τη νομική προστασία έχεις δωρεάν έναν νομικό σύμβουλο όπου θα τρέξει για εσένα την υπόθεση μέχρι την αποζημίωσή σου, δίχως να καταβάλλεις κάποιο ποσό ως δαπάνη!

Η υπηρεσία της νομικής προστασίας θα κυνηγήσει για εσένα τα συμφέροντά σου μέχρι τα δικαστήρια – εφόσον φτάσει εκεί η υπόθεση – και θα προσπαθήσει να σου κερδίσει την αποζημίωση για τις δαπάνες που έκανες.

 

Κάνεις μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου και ηρεμείς!

Από την άλλη, έχεις την επιλογή να κάνεις μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου και να ηρεμήσεις μια και καλή, για οποιαδήποτε ζημιά γίνει στο όχημά σου, είτε φταις είτε όχι!

Η μικτή ασφάλιση είναι μια πλήρης ασφάλεια αυτοκινήτου που καλύπτει σχεδόν όλες τις ζημιές που μπορεί να προκληθούν στο όχημά σου – εκτός των μηχανικών βλαβών – .

Για παράδειγμα, η μικτή ασφάλεια καλύπτει ζημιές που έγιναν στις λαμαρίνες, τον προφυλακτήρα, το σύστημα διεύθυνσης, κ.ο.κ., είτε με δική σας υπαιτιότητα είτε όχι.

Έτσι, αν έχετε ζημιές από ένα ατύχημα με λακκούβα, μπορείτε να αποζημιωθείτε απευθείας από τη δική σας ασφαλιστική, ενεργοποιώντας τη μικτή κάλυψη που έχετε.

 

Βρες την πληρέστερη ασφάλεια αυτοκινήτου, στο asfaleies24 σε 1 λεπτό!

Στην πλατφόρμα μας βρίσκεις άμεσα σε 1 λεπτό, την ιδανική ασφάλεια αυτοκινήτου για το όχημά σου!

Είτε επιθυμείς μια πλήρη μικτή ασφάλεια είτε μια βασική με τις ελάχιστες υποχρεωτικές καλύψεις, στην ιστοσελίδα μας σου παρέχουμε μια πληθώρα επιλογών ενώ συγκρίνουμε για εσένα έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες για να βρεις την ιδανική ασφάλεια!

Ό,τι κι αν επιλέξεις, μην ξεχάσεις να προσθέσεις τη νομική προστασία με κόστος μόλις 5€ το χρόνο! Θα σου γλυτώσει πολλά παραπάνω σε κάποια μελλοντική εμπλοκή σε ατύχημα!

☞ Βρες Ασφάλεια Αυτοκινήτου από 6,20€/μήνα ΕΔΩ!