ασφαλεια αυτοκινητου νομικη προστασια

Ασφάλεια αυτοκινήτου νομική προστασία – Τι είναι και γιατί την χρειάζεστε 

Η κάλυψη της νομικής προστασίας σε ένα συμβόλαιο ασφάλισης αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντική, κοστίζει ελάχιστα και σίγουρα θα σας γλυτώσει από πολλαπλάσια έξοδα όταν τη χρειαστείτε!

Είναι μια από τις εξτρά καλύψεις που δεν συμπεριλαμβάνονται στη βασική αστική ευθύνη που είναι υποχρεωτική από το νόμο και μαζί με την παροχή οδικής βοήθειας, είναι δυο από τις σημαντικότερες εξτρά καλύψεις που μπορείτε να προσθέσετε στο συμβόλαιό σας.

Την νομική προστασία μπορείτε να την προσθέσετε τόσο σε συμβόλαια που αφορούν αυτοκίνητα όσο και ασφαλιστικά προγράμματα μηχανών – είναι το ίδιο σημαντική και για τα δυο οχήματα!

Τι είναι η νομική προστασία στην ασφάλεια αυτοκινήτου;

Η νομική προστασία στην ασφάλεια αυτοκινήτου είναι η κάλυψη που σας προσφέρει η ασφαλιστική εταιρεία, σε οποιοδήποτε νομικό θέμα χρειαστείτε συμβουλές ή ακόμα και δικηγόρο.

Με λίγα λόγια, αν γίνει κάποιο τρακάρισμα και αναζητάτε το δίκιο σας ή μεγαλύτερο αποζημίωση από την ασφαλιστική του υπαίτιου, τότε η δική σας ασφαλιστική σας προσφέρει δωρεάν νομικές υπηρεσίες καθώς και την παροχή δικηγόρου, για να σας βοηθήσει με την όλη διαδικασία.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να προσλάβετε το δικό σας δικηγόρο, με τα αντίστοιχα έξοδα να σας επιβαρύνουν.

Μπορείτε είτε να επιλέξετε κάποιον δικηγόρο που θα σας προτείνει η ασφαλιστική εταιρεία είτε να επιλέξετε οποιονδήποτε θέλετε εσείς, με τα έξοδα να καλύπτονται από την ασφαλιστική σας εταιρεία εφόσον έχετε ως κάλυψη την νομική προστασία.

Η συγκεκριμένη κάλυψη σας καλύπτει επίσης και τα έξοδα δικαστηρίου, εφόσον φτάσετε μέχρι εκεί.

Τι καλύπτει η νομική προστασία αυτοκινήτου

Η κάλυψη νομικής προστασίας στην ασφάλεια αυτοκινήτου, καλύπτει:

  • Έξοδα και αμοιβές δικηγόρων
  • Έξοδα δίκης όπως χαρτόσημα
  • Αποζημιώσεις για τους μάρτυρες που πρέπει να καταθέσουν
  • Έξοδα δικαστικών επιμελητών
  • Προκαταβολές δικαστικών εξόδων

Στις καλύψεις νομικής προστασίας δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν πρόστιμα ή όποιο ποσό επιδικαστεί στο δικαστήριο ως καταβλητέα αποζημίωση από εσάς, προς τρίτο πρόσωπο.

Σε κάθε περίπτωση, στην κάλυψη νομικής προστασίας μπορείτε να επιλέξετε ελεύθερα όποιον δικηγόρο επιθυμείτε και η ασφαλιστική εταιρεία θα πρέπει να καλύψει αντίστοιχα το κόστος.

 

Κόστος νομικής προστασίας σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Το κόστος για να προσθέσετε τη νομική κάλυψη σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι πολύ χαμηλό.

Με την αγορά νέου ασφαλιστηρίου, το κόστος για την προσθήκη νομικής κάλυψης είναι περίπου 5-8€ το έτος – αμελητέο μπροστά στο ποσό που θα χρειαστεί να πληρώσετε αν χρειαστείτε κάποιον δικηγόρο!

 

Ασφάλεια αυτοκινήτου με νομική προστασία

Κάντε αναζήτηση μέσα από το Asfaleies24.gr για ασφάλεια αυτοκινήτου online βρίσκοντας τις καλύτερες τιμές της αγοράς σε όλα τα πακέτα ασφάλισης (βασική, μικτή, κλοπή, κ.ο.κ.) και προσθέστε τη νομική προστασία για να είστε εξασφαλισμένοι σε οποιοδήποτε νομικό θέμα προκύψει σε ένα μελλοντικό σας ατύχημά!

Για να ξεκινήσετε, εισάγετε στην ιστοσελίδα μας τα βασικά σας στοιχεία (στοιχεία οδηγού και οχήματος) και θα λάβετε άμεσα στην οθόνη σας τις προσφορές από παραπάνω από 26 ασφαλιστικές εταιρείες!

Η διαδικασία για την έκδοση του ασφαλιστηρίου σας μπορεί να ολοκληρωθεί άμεσα μέσα σε 2’ μόλις λεπτά ενώ υπάρχουν αρκετές ασφαλιστικές που δεν χρειάζονται καν έγγραφα για να ενεργοποιήσουν το συμβόλαιό σας!