ασφαλεια αυτοκινητου νομικη προστασια
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Κάλυψη νομικής προστασίας – Τι είναι και γιατί την χρειάζεστε 

Η κάλυψη της νομικής προστασίας σε ένα συμβόλαιο ασφάλισης αυτοκινήτου ή μηχανής είναι πολύ σημαντική, κοστίζει ελάχιστα και σίγουρα θα σας γλυτώσει από πολλαπλάσια έξοδα όταν τη χρειαστείτε!

Είναι μια από τις εξτρά καλύψεις που δεν συμπεριλαμβάνονται στη βασική αστική ευθύνη που είναι υποχρεωτική από το νόμο και μαζί με την παροχή οδικής βοήθειας, είναι δυο από τις σημαντικότερες εξτρά καλύψεις που μπορείτε να προσθέσετε στο συμβόλαιό σας.

Την νομική προστασία μπορείτε να την προσθέσετε τόσο σε συμβόλαια που αφορούν αυτοκίνητα όσο και στην ασφάλεια της μηχανής σας – είναι το ίδιο σημαντική και για τα δυο οχήματα!

Τι είναι η νομική προστασία στην ασφάλεια αυτοκινήτου;

Η νομική προστασία στην ασφάλεια αυτοκινήτου είναι η κάλυψη που σας προσφέρει μια ασφαλιστική εταιρεία, σε οποιοδήποτε νομικό θέμα χρειαστείτε συμβουλές ή ακόμα και δικηγόρο που αφορά ατύχημα ή συμβάν με το όχημά σας.

Με λίγα λόγια, αν γίνει κάποιο τρακάρισμα και αναζητάτε το δίκιο σας ή μεγαλύτερο αποζημίωση από την ασφαλιστική του υπαίτιου, τότε η δική σας ασφαλιστική σας προσφέρει δωρεάν νομικές υπηρεσίες καθώς και την παροχή δικηγόρου, για να σας βοηθήσει με την όλη διαδικασία.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να προσλάβετε το δικό σας δικηγόρο, με τα αντίστοιχα έξοδα να σας επιβαρύνουν.

Μπορείτε είτε να επιλέξετε κάποιον δικηγόρο που θα σας προτείνει η ασφαλιστική εταιρεία είτε να επιλέξετε οποιονδήποτε θέλετε εσείς, με τα έξοδα να καλύπτονται από την ασφαλιστική σας εταιρεία εφόσον έχετε ως κάλυψη την νομική προστασία.

Η συγκεκριμένη κάλυψη σας καλύπτει επίσης και τα έξοδα δίκης, εφόσον φτάσετε μέχρι εκεί. Τυχόν πρόστιμα ή προσαυξήσεις ΔΕΝ καλύπτονται.

Τι καλύπτει η νομική προστασία αυτοκινήτου

Η κάλυψη νομικής προστασίας στην ασφάλεια αυτοκινήτου, καλύπτει αναλυτικά:

  • Έξοδα και αμοιβές δικηγόρων
  • Έξοδα δίκης όπως χαρτόσημα
  • Αποζημιώσεις για τους μάρτυρες που πρέπει να καταθέσουν
  • Έξοδα δικαστικών επιμελητών
  • Προκαταβολές δικαστικών εξόδων

Στις καλύψεις νομικής προστασίας δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν πρόστιμα ή όποιο ποσό επιδικαστεί στο δικαστήριο ως καταβλητέα αποζημίωση από εσάς, προς τρίτο πρόσωπο.

Σε κάθε περίπτωση, στην κάλυψη νομικής προστασίας μπορείτε να επιλέξετε ελεύθερα όποιον δικηγόρο επιθυμείτε και η ασφαλιστική εταιρεία θα πρέπει να καλύψει αντίστοιχα το κόστος.

 

Κόστος νομικής προστασίας σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Το κόστος για να προσθέσετε τη νομική κάλυψη σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι πολύ χαμηλό.

Με την αγορά νέου ασφαλιστηρίου, το κόστος για την προσθήκη νομικής κάλυψης είναι περίπου 5-8€ το έτος – αμελητέο μπροστά στο ποσό που θα χρειαστεί να πληρώσετε αν χρειαστείτε κάποιον δικηγόρο! Αυτό το κόστος ισχύει όταν αγοράζετε μια ασφάλεια αυτοκινήτου ή μηχανής μέσα από το asfaleies24.gr και προσθέτετε ταυτόχρονα και την κάλυψη νομικής προστασίας. Αν κάνετε ένα ξεχωριστό συμβόλαιο νομικής προστασίας, τότε σίγουρα το κόστος θα είναι μεγαλύτερο!

 

Ποιο είναι το μέγιστο κεφάλαιο που καλύπτεται;

Το μέγιστο πόσο που καλύπτεται ως έξοδο της νομικής προστασίας είναι τα 1500€ για τα ασφαλιστήρια που γίνονται στην ARAG μέσα από το asfaleies24.gr . Αυτό το ποσό μπορεί να καλύψει τις δαπάνες δικηγόρων καθώς και τα δικαστικά έξοδα. Αν το τελικό ποσό είναι μεγαλύτερο, τότε θα πρέπει να καλύψετε αντίστοιχα τη διαφορά.

 

Αγοράστε ασφάλεια αυτοκινήτου με νομική προστασία

Κάντε αναζήτηση μέσα από το Asfaleies24.gr για ασφάλεια αυτοκινήτου online βρίσκοντας τις καλύτερες τιμές της αγοράς σε όλα τα πακέτα ασφάλισης (βασική, μικτή, κλοπή, κ.ο.κ.) και προσθέστε τη νομική προστασία για να είστε εξασφαλισμένοι σε οποιοδήποτε νομικό θέμα προκύψει σε ένα μελλοντικό σας ατύχημά!

Για να ξεκινήσετε, εισάγετε στην ιστοσελίδα μας τα βασικά σας στοιχεία (στοιχεία οδηγού και οχήματος) και θα λάβετε άμεσα στην οθόνη σας τις προσφορές από παραπάνω από 28 ασφαλιστικές εταιρείες!

Η διαδικασία για την έκδοση του ασφαλιστηρίου σας μπορεί να ολοκληρωθεί άμεσα μέσα σε 2’ μόλις λεπτά ενώ υπάρχουν αρκετές ασφαλιστικές που δεν χρειάζονται δικαιολογητικά (άδεια κυκλοφορίας και δίπλωμα) για να ενεργοποιήσουν το συμβόλαιό σας – θα πρέπει όμως να τα έχετε έτοιμα ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Με την πληρωμή σας λαμβάνετε άμεσα στο email σας όλα τα ασφαλιστήρια μαζί με αυτό της νομικής προστασίας, εφόσον την έχετε επιλέξει!