αξιζει να αγορασεις μεταχειρισμενο αυτοκινητο

-> Αρχική / Blog / Συμβουλές / Αξίζει να αγοράσεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο;

Αξίζει να αγοράσεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο;

Με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο του αυτοκινήτου, αρκετοί επίδοξοι αγοραστές επιλέγουν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από το να περιμένουν 6 έως 12 μήνες για την παράδοση του καινούργιου τους αυτοκινήτου.

Πότε όμως αξίζει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο; Είναι πάντα ρίσκο ή μπορείς κάπως να είσαι πιο σίγουρος για την επιλογή σου;

Σε αυτόν τον οδηγό που έχει φτιάξει το asfaleies24.gr Blog για εσένα, μπορείς να βρεις όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου έτσι ώστε να τα ζυγίσεις και να αποφασίσεις αν θα αγοράσεις ένα ετοιμοπαράδοτο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ή θα περιμένεις αρκετούς μήνες για ένα καινούργιο όχημα!

Πλεονεκτήματα ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

πλεονεκτηματα μεταχειρισμενου αυτοκινητου

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου κουβαλά μαζί της και μερικά πλεονεκτήματα. Το κύριο είναι η άμεση αγορά και παράδοση του οχήματος.

Μέσα σε 1-2 ημέρες μπορείς να έχεις τελειώσει με την μεταβίβαση αυτοκινήτου, να έχεις την καινούργια άδεια κυκλοφορίας και άμεσα να εκδόσεις ασφάλεια αυτοκινήτου και να κυκλοφορείς το καινούργιο σου αυτοκίνητο! Ναι, μέσα σε μόλις 48 ώρες – μπορεί και νωρίτερα!

Κάτι τέτοιο φυσικά και είναι αδύνατον αν επιλέξετε να αγοράσετε ένα καινούργιο όχημα, καθώς η αναμονή ξεπερνάει ακόμα και τους 12 μήνες σε κάποια μοντέλα.

 

Χαμηλότερο κόστος απόκτησης

Όπως είναι φυσικό, ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο έχει χαμηλότερο κόστος απόκτησης έναντι ενός καινούργιου. Ειδικά αν βρείτε κάποιο μεταχειρισμένο όχημα σε άριστη κατάσταση και πολύ καλή τιμή σε σχέση με την τιμή του καινούργιου, τότε το κέρδος που θα έχετε θα είναι αρκετά υψηλό!

Σκεφθείτε πως μπορείτε να βρείτε το αγαπημένο σας αυτοκίνητο με ελάχιστα χιλιόμετρα και 1-2 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία, με μια τιμή -20% από όσο κάνει καινούργιο! Η διαφορά αυτή καλύπτει άνετα το κόστος μετακίνησης που θα έχετε για τα επόμενα χρόνια!

 

Μπορείς να βρεις καλές ευκαιρίες

Είναι αλήθεια ότι η αγορά του μεταχειρισμένου κρύβει τόσο παγίδες αλλά και ευκαιρίες. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι μια πολύ καλή έρευνα αγοράς ώστε να βρείτε την αληθινή ευκαιρία που όντως θα αξίζει τα χρήματά της.

Αυτή η ευκαιρία στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σημαίνει ένα όχημα με πολύ καλή τιμή απόκτησης αλλά σε άριστη κατάσταση, δίχως φθορές και χτυπήματα.

 

Μειονεκτήματα από την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Πέρα από τα πλεονεκτήματα αγοράς ενός μεταχειρισμένου οχήματος, υπάρχουν και τα μειονεκτήματα που αρκετές φορές μπορεί να είναι και περισσότερα.

Πλέον, λόγω της κατάστασης με τα εργοστάσια κατασκευής , τον κορωνοϊό και τις μεγάλες αναμονές στα καινούργια αυτοκίνητα, έχει οδηγήσει τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα να έχουν αυξήσει αρκετά την αξία τους.

Ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που το 2019 άξιζε 8.000€ πλέον ακριβώς το ίδιο, με τα ίδια χαρακτηριστικά, μπορεί να αξίζει και 11.000€!

Έτσι οι ευκαιρίες για ένα καλό μεταχειρισμένο σε προσιτή τιμή έχουν πλέον μειωθεί αισθητά και το κόστος απόκτησης ενός μεταχειρισμένου οχήματος πλησιάζει πολύ την τιμή του καινούργιου!

 

Δεν ξέρεις το ιστορικό του

προβληματα με μεταχειρισμενο αυτοκινητο

Όσα book service και χαρτιά ΚΤΕΟ κι αν υπάρχουν, το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πάντα θα είναι λαχείο.

Δυστυχώς, έχουμε ζήσει την εποχή που τα περισσότερα μεταχειρισμένα από εταιρείες εμπορίας ήταν εισαγωγής με γυρισμένα χιλιόμετρα και παρουσιάζονταν ως ευκαιρία με 140.000 χιλιόμετρα!

Ακόμα και από ιδιώτη να το αγοράσεις, δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος για το ιστορικό του αυτοκινήτου και το τι έχει περάσει – από γυρισμένα χιλιόμετρα μέχρι κάποιο τρακάρισμα ή σφάλμα στην κεντρική μονάδα ελέγχου.

 

Μειωμένη μεταπωλητική αξία

Όσο ένα αυτοκίνητο μεταβιβάζεται, τόσο μειώνεται και η μεταπωλητική του αξία – έτσι αν αγοράσετε ένα αυτοκίνητο ως 3ο-4ο χέρι, τότε αν θελήσετε να το πουλήσετε, η αξία του θα είναι μειωμένη σε σχέση με ένα άλλο ίδιο αυτοκίνητο που είναι 1ο χέρι.

 

Ίσως τα ακριβά σέρβις να βρίσκονται μπροστά σας!

Αρκετά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα πωλούνται λίγο πριν ξεκινήσουν τα ακριβά σέρβις ή λίγο πριν τελειώσει η εγγύηση του κατασκευαστή.

Συνήθως τα ακριβά σερβις ξεκινάνε όταν έρχεται η ώρα για αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού, αλλαγή των αναρτήσεων, κτλ – εκεί γύρω στις 160.000 χιλιόμετρα.

Πριν προβείτε στην αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, σκεφθείτε και τα έξοδα που θα έχετε να κάνετε σε μια περίοδο 1-2 ετών και περισσότερο τι εργασίες συντήρησης πρέπει να γίνουν στο αυτοκίνητο!

 

Αξίζει τελικά το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο;

Ναι, το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο αξίζει αρκεί να γνωρίζετε τι αγοράζετε και εφόσον είστε ικανοποιημένοι με την τιμή που το αγοράζετε!

Υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες που απαιτούν καλό ψάξιμο και φυσικά πριν την αγορά σας, επίσκεψη σε μηχανικό που εμπιστεύεστε για έναν πλήρη έλεγχο!

Σε κάθε περίπτωση, με την αγορά μεταχειρισμένου έχεις άμεσα το αγαπημένο σου αυτοκίνητο ενώ αν θελήσεις καινούργιο, θα πρέπει να περιμένεις από 3 έως 12 μήνες!

 

Μην ξεχάσεις την ασφάλεια αυτοκινήτου!

Ό,τι και να επιλέξεις, δεν θα πρέπει να ξεχάσεις την ασφάλεια αυτοκινήτου που είναι απαραίτητη! Αν αγοράσετε μεταχειρισμένο όχημα, τότε η ασφάλεια του προηγούμενου ιδιοκτήτη καλύπτει έως και 30 ημέρες μετά την μεταβίβαση και μόνο την αστική ευθύνη έναντι τρίτων.

Αυτό το διάστημα το παρέχει η ασφαλιστική εταιρεία που είναι ασφαλισμένο το όχημα, ώστε να έχετε το χρόνο να το ασφαλίσετε εκεί που επιθυμείτε.

Φυσικά η ενδεδειγμένη λύση είναι μόλις αγοράσετε το αυτοκίνητό σας – είτε καινούργιο είτε μεταχειρισμένο – να αναζητήσετε ασφάλεια αυτοκινήτου στο asfaleies24.gr όπου μπορείτε να κάνετε σύγκριση τιμών σε έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες και να βρείτε αυτήν που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες!

Αν αγοράζετε αυτοκίνητο από αντιπροσωπεία και θέλετε μικτή κάλυψη, τότε ο οδηγός ασφάλισης καινούργιου αυτοκινήτου με μικτή θα σας λύσει όλες τις απορίες που μπορεί να έχετε!

☞ Βρες Ασφάλεια Αυτοκινήτου από 6,20€/μήνα ΕΔΩ!