συμπτωματα βουλωμενων μπεκ

Συμπτώματα από βουλωμένα μπεκ πετρελαίου – Πρόβλημα και καθαρισμός

Όταν οδηγείτε συχνά το πετρελαιοκίνητο όχημά σας, τότε γνωρίζετε ακριβώς πως ανταποκρίνεται και πως συμπεριφέρεται. Κάποια στιγμή όμως, αντιλαμβάνεστε ότι το αυτοκίνητο έχει χάσει απόδοση ή κάνει περίεργα πράγματα που δεν είναι μέσα στα αποδεκτά όρια. Τι συμβαίνει τότε;

Μπορεί να υπάρχουν πολλές εξηγήσεις για μια αλλαγή στην απόδοση του πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου σας, αλλά μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες είναι τα βουλωμένα μπεκ diesel.

Εδώ θα δούμε πως μπορείτε να καταλάβετε τα συμπτώματα από τα βουλωμένα μπεκ πετρελαίου και να εξοικονομήσετε χρήματα αλλά και χρόνο επιδιορθώνοντας το πρόβλημα προτού επιδεινωθεί περισσότερο.

Βρείτε προσφορές από 40€/εξάμηνο στην ασφάλεια αυτοκινήτου με 1 κλικ!

ασφαλεια αυτοκινητου

Συμπτώματα βουλωμένων μπεκ πετρελαίου

Μόλις διαβάσετε για τα συμπτώματα των βουλωμένων μπεκ, μπορείτε άμεσα να καταλάβετε και εσείς αν το πρόβλημα του αυτοκινήτου σας είναι εκεί ή υπάρχει οποιοδήποτε άλλο μηχανικό θέμα.

 

Μειωμένη απόδοση κινητήρα

Όταν τα μπεκ έχουν βουλώσει ή υπάρχει μεγάλο ποσοστό φραξίματος, τότε τα έμβολα δεν λαμβάνουν την κατάλληλη ποσότητα καυσίμου που απαιτείται κάθε στιγμή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο κινητήρας να μη δουλεύει όπως πρέπει, να έχει χαμηλότερες στροφές και να μην παίρνει το καύσιμο που απαιτεί.

 

Μεγάλη κατανάλωση καυσίμου

Αν υπάρχει πρόβλημα στα μπεκ πετρελαίου, τότε θα δείτε μια αύξηση στην κατανάλωση καυσίμου καθώς ο κινητήρας θα ζητάει ολοένα και περισσότερο καύσιμο για να μπορέσει να αποδώσει, καθώς αυτό που εισπράττει είναι πολύ λιγότερο από αυτό που ζητάει, λόγω των βουλωμένων μπεκ.

προσφορα αυτοκινητου

Πρόβλημα στην εκκίνηση του αυτοκινήτου

Ένα πιθανό πρόβλημα από τα βουλωμένα μπεκ είναι το πρόβλημα στην εκκίνηση του κινητήρα, ειδικά το πρωί όταν είναι κρύος. Αυτό συμβαίνει καθώς η περιορισμένη ροή καυσίμου από τα μπεκ στον χώρο καύσης δεν επαρκεί για να ξεκινήσει ο κινητήρας.

Αν το αυτοκίνητό σας δεν ξεκινάει, τότε ίσως να έχετε βουλωμένα μπεκ και να πρέπει να το ελέγξετε σε ένα συνεργείο άμεσα.

 

Υψηλές εκπομπές καυσαερίων και ρύπων

Αν παρατηρείτε υψηλές εκπομπές καυσαερίων ή/και ρύπων, τότε ίσως να έχετε πρόβλημα με τα μπεκ σας. Λόγω της μη σωστής καύσης του καυσίμου, το πλεονάζον καύσιμο μεταφέρεται μέσω της εξάτμισης στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα την αύξηση των καυσαερίων από το αυτοκίνητό σας.

 

Καθαρισμός μπεκ πετρελαίου

προβλημα στα μπεκ πετρελαιου συμπτωματα

Αν έχετε ένα βουλωμένο μπεκ diesel ή υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε, τότε μπορείτε να το επιδιορθώσετε πριν επισκεφθείτε ένα συνεργείο.

Η πρώτη λύση που μπορείτε ανώδυνα να κάνετε, είναι να προμηθευτείτε τα ειδικά καθαριστικά υγρά για μπεκ πετρελαίου.

Αυτά τα ειδικά υγρά προορίζονται για τον καθαρισμό των μπεκ πετρελαίου αλλά συνήθως έχουν καλύτερη δράση ως προς την πρόληψη παρά αν δημιουργηθεί το πρόβλημα.

Παρόλα αυτά μπορείτε να δοκιμάσετε ένα καθαριστικό καθώς είναι ανώδυνο και δεν δημιουργεί πρόβλημα – ούτε έχει υψηλό κόστος απόκτησης.

Ο κύριος καθαρισμός των μπεκ γίνεται σε ένα σύγχρονο συνεργείο αυτοκινήτων. Εκεί θα τα δούνε οι ειδικοί και μπορούν να καταλάβουν αν συμφέρει ο καθαρισμός τους ή πρέπει να γίνει αλλαγή τους με καινούργια.

Ο καθαρισμός των μπεκ γίνεται με ειδικά μηχανήματα ή τελευταία με λέιζερ – μια καινούργια σχετικά μέθοδο που εφαρμόζεται στα συνεργεία.

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τα βουλωμένα μπεκ είναι η πρόληψη – να αποτρέψετε δηλαδή την εμφάνιση των προβλημάτων.

Να χρησιμοποιείτε τακτικά – ανά περίπου δυο με τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα κάποιο ειδικό καθαριστικό για κινητήρες πετρελαίου. Το υγρό αυτό το ρίχνεται στο ρεζερβουάρ και έπειτα γεμίζετε με καύσιμο. Καλό είναι να το ρίχνετε όταν το ρεζερβουάρ είναι σε αρκετά χαμηλό επίπεδο και μετά να συμπληρώνεται με καύσιμο.

Τα παραπάνω συμπτώματα ήταν τα κυριότερα που προκύπτουν όταν υπάρχει πρόβλημα στα μπεκ ενός κινητήρα diesel. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλα συμπτώματα που είναι πιο σπάνια. Εφόσον διαπιστώνετε ότι υπάρχει πρόβλημα με το αυτοκίνητό σας, τότε η άμεση επίσκεψη σε ένα συνεργείο μπορεί να σας σώσει αρκετά χρήματα από μια μεγαλύτερη ζημιά!

Ακόμα και στα μπεκ, αν επισκεφθείτε νωρίς ένα συνεργείο θα μπορέσετε να τα καθαρίσετε και να αποτρέψετε να βουλώσουν, παρά να αναγκαστείτε να τα αλλάξετε με καινούργια!

Καθαρισμός μπεκ πετρελαίου τιμή – Πόσο κοστίζουν;

Ο καθαρισμός των μπεκ πετρελαίου κοστίζει από 50€ έως 150€ συνήθως – ανάλογα το μέγεθος του κινητήρα, τη δουλειά που απαιτείται για να βγούνε καθώς και με ποιο τρόπο θα γίνει ο καθαρισμός. Πριν την επίσκεψή σας σε ένα συνεργείο, μπορείτε να ρωτήσετε πόσο θα σας κοστίσει η όλη εργασία και να δείτε αν σας συμφέρει να προχωρήσετε στον καθαρισμό. Μην ξεχνάτε πως η αλλαγή των μπεκ θα σας κοστίσει από 800€ έως 1500€, ανάλογα τον τύπο των μπεκ και του κινητήρα σας.

Μπορείτε να δείτε εδώ συνεργεία και να κλείσετε τη δική σας επίσκεψη online, δίχως αναμονές!

Διαβάστε στο asfaleies24.gr Blog όλα τα άρθρα γύρω από τα μηχανικά θέματα ενός οχήματος και βρείτε στην ιστοσελίδα μας ασφάλιση αυτοκινήτου με σύγκριση τιμών σε έως 27 εταιρείες, με ένα μόλις κλικ!

Βρείτε προσφορές από 40€/εξάμηνο στην ασφάλεια αυτοκινήτου με 1 κλικ!

ασφαλεια αυτοκινητου