πως θα βρεις καταλληλη ασφαλεια
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πως θα επιλέξω την κατάλληλη ασφάλεια που ταιριάζει στις ανάγκες μου;

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε δεκάδες ασφαλιστικές – ακόμα και έως 27 εταιρείες, ανάλογα το τι ψάχνετε να ασφαλίσετε – αλλά τι πρέπει να προσέξετε πριν επιλέξετε την ασφάλεια αυτοκινήτου σας;

Ποιοι παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν επιλέγετε μια ασφάλεια και πως θα βρείτε την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου που ταιριάζει αποκλειστικά στις δικές σας ανάγκες;

Η επιλογή ασφαλιστικής εταιρείας και καλύψεων που θα επιλέξετε είναι καθαρά θέμα δικής σας επιλογής, όμως εδώ στο asfaleies24.gr μπορούμε να σας συμβουλέψουμε ώστε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Πάμε να σας δώσουμε μερικά tips για να βρείτε την κατάλληλη ασφάλεια αυτοκινήτου και μηχανής!

 

Ελέγχετε πάντα πόσο φερέγγυα είναι μια ασφαλιστική εταιρεία

Αυτό που σας ενδιαφέρει πρωτίστως σε μια ασφαλιστική εταιρεία είναι να είναι όσο το δυνατόν πιο φερέγγυα και να αποζημιώνει στο ποσό που πρέπει, όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Ο δείκτης φερεγγυότητας δείχνει πόσο ικανή είναι μια ασφαλιστική εταιρεία ώστε να ανταπεξέλθει στις πιθανές μελλοντικές απαιτήσεις – δηλαδή τις αποζημιώσεις των πελατών της.

Όσο πιο υψηλός αυτός ο δείκτης, τόσο πιο πολλά κεφάλαια διαθέτει προς πληρωμή των απαιτήσεων.

Αν και υπάρχουν εξαιρέσεις όπου εταιρείες με υψηλό δείκτη φερεγγυότητας δημιούργησαν προβλήματα στην αγορά, εν τούτοις αυτός ο δείκτης μας δείχνει την «υγεία» μιας ασφαλιστικής εταιρείας και είναι μια «δικλείδα» ασφαλείας ώστε να εμπιστευτείτε ή όχι την εταιρεία.

 

Σκεφθείτε και αναλύστε τις ανάγκες που έχετε πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση

Πριν ξεκινήσετε να ψάχνετε για ασφάλειες αυτοκινήτου, αναλύστε τις προσωπικές σας ανάγκες και δείτε τι ακριβώς είναι αυτό που ψάχνετε.

Έχετε καινούργιο αυτοκίνητο και ψάχνετε μια πλήρη μικτή ασφάλεια με κάλυψη ιδίων ζημιών ή θέλετε μια απλή βασική ασφάλεια αστικής ευθύνης;

Το είδος της ασφάλειας που αναζητάτε παίζει πολύ μεγάλο ρόλο καθώς θα διαμορφώσει τόσο τις τιμές όσο και το είδος της επιλογής σας.

Αν για παράδειγμα ψάχνετε μια βασική ασφάλεια για ένα εξάμηνο, τότε ίσως το κριτήριό σας να είναι μόνο το οικονομικό, καθώς θέλετε να ασφαλίσετε το αυτοκίνητο επειδή είναι υποχρεωτικό και απαραίτητο.

Αν όμως μόλις αποκτήσατε το καινούργιο σας όχημα και δαπανήσατε αρκετά λεφτά για την αγορά του, τότε θέλετε να κάνετε μια επιλογή που να νιώθετε ασφαλείς και να γνωρίζετε πως ό,τι συμβεί η ασφαλιστική εταιρεία θα είναι δίπλα σας και θα σας αποζημιώσει όσο πρέπει στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Συγκρίνετε τιμές και καλύψεις

Πριν προχωρήσετε σε μια αγορά συμβολαίου, συγκρίνετε τιμές και καλύψεις μέσα από το asfaleies24.gr και σχηματίστε μια σφαιρική άποψη της ασφαλιστικής αγοράς.

Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε ασφάλειες όλων των ειδών όπως ασφάλεια μηχανής και αυτοκινήτου, αγροτικού, φορτηγού, επαγγελματικών οχημάτων καθώς ακόμα και κατοικίας και σπιτιών.

Εισάγοντας τα απαραίτητα στοιχεία στις ειδικές φόρμες αναζήτησης, θα δείτε αμέσως τιμές και καλύψεις από δεκάδες μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Εκεί μπορείτε να συγκρίνετε με ένα κλικ τόσο τις καλύψεις όσο και τις τιμές των προγραμμάτων και φυσικά να προχωρήσετε online σε αγορά και παραλαβή του συμβολαίου σας.

 

Διαβάστε τις κριτικές άλλων πελατών

Διαβάζοντας κριτικές άλλων πελατών για την ασφαλιστική που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να σχηματίσετε μια καλύτερη άποψη σχετικά με το αν είναι φερέγγυα απέναντι στους πελάτες της, τι εξυπηρέτηση προσφέρει καθώς και τι λένε γενικά οι πελάτες της γι’αυτήν.

Αρκετές φορές βλέπουμε ασφαλιστικές εταιρείες να διαφημίζουν την γρήγορη αποζημίωση και την τρομερή εξυπηρέτηση, όμως τι συμβαίνει στα αλήθεια μπορούμε να το μάθουμε μόνο μέσα από τις εμπειρίες των ήδη πελατών της!

 

Είναι έμπιστη μια φθηνή ασφάλεια;

Αν έχετε βρει μια ασφάλεια σε αρκετά δελεαστική τιμή και αναρωτιέστε αν είναι έμπιστη ή αν είναι κάποιου είδους «απάτη», τότε να είστε σίγουροι ότι η τιμή και η προσφορά είναι σωστή και ίσως να είναι μέρος κάποιας περιορισμένης καμπάνιας!

Το ότι μια ασφαλιστική προσφέρει χαμηλά πακέτα ασφάλισης δε σημαίνει ότι δεν είναι φερέγγυα ή ότι θα σας δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Αναλόγως των συνθηκών, οι ασφαλιστικές προσαρμόζουν τα ασφάλιστρά τους.

Για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του lock down, τα ασφάλιστρα ήταν ιδιαίτερα χαμηλά καθώς δεν κυκλοφορούσαν αρκετά οχήματα στους δρόμους!

Από την άλλη, από τις αρχές του 2022 έχουν και πάλι αυξηθεί καθώς αντίστοιχα αυξήθηκε και η κίνηση στους δρόμους με αποτέλεσμα περισσότερα ατυχήματα.

Όλες οι εταιρείες που βλέπετε στο asfaleies24.gr είναι έμπιστες και αξιόπιστες και έχουν μεγάλο δείκτη φερεγγυότητας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τις εμπιστευτείτε άνετα!

Δείτε ποια ταιριάζει στις δικές σας ασφαλιστικές ανάγκες και μπορείτε να προχωρήσετε online σε έκδοση, σε μόλις 1 λεπτό!