Πόσο κοστίζει η ασφάλεια αυτοκινήτου για δίλιτρο όχημα;

Πόσο κοστίζει η ασφάλεια αυτοκινήτου για δίλιτρο όχημα;

Πόσο κοστίζει η ασφάλεια αυτοκινήτου για δίλιτρο όχημα;

Το κόστος μιας ασφάλειας αυτοκινήτου επηρεάζεται από αρκετούς παράγοντες, καθώς δεν είναι μια σταθερή τιμή που ισχύει ανάλογα τα κυβικά ή το μοντέλο του αυτοκινήτου.

Στην τιμολόγηση ενός οχήματος παίζουν ρόλο αρκετοί μεταβλητοί παράγοντες που όλοι μαζί «ενώνονται» ώστε να βγει το τελικό κόστος μιας ασφάλισης.

Έτσι, και στην περίπτωση ενός δίλιτρου αυτοκινήτου, το κόστος δεν μπορεί να βγει μόνο γνωρίζοντας τα κυβικά του αυτοκινήτου.

Στην ειδική φόρμα αναζήτησης, μπορείτε να εισάγετε τα στοιχεία σας και να δείτε ακριβώς τιμές με βάση τα δικά σας χαρακτηριστικά!

Εδώ σας έχουμε ενδεικτικές τιμές για τα πιο δημοφιλή δίλιτρα αυτοκίνητα, για να δείτε στο περίπου πως διαμορφώνεται το κόστος για μια ασφάλεια αυτοκινήτου!

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το κόστος στην ασφάλεια αυτοκινήτου

Πέρα από το μοντέλο ενός αυτοκινήτου και τα κυβικά του, υπάρχουν ακόμα δεκάδες παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος της ασφάλισης.

Οι παράγοντες αυτοί είναι:

Έδρα – Μόνιμη κατοικία

Η μόνιμη κατοικία επηρεάζει ίσως στον πιο μεγάλο βαθμό το κόστος της ασφάλειας αυτοκινήτου.  Ένα αυτοκίνητο με έδρα στην επαρχία θα πληρώσει μικρότερα ασφάλιστρα σε σχέση με ένα αυτοκίνητο που έχει έδρα και κινείται στην Αθήνα. Αυτό συμβαίνει καθώς στην επαρχία το ρίσκο ατυχήματος είναι αρκετά μικρότερο για τις ασφαλιστικές παρά στις μεγάλες πόλεις όπως στην Αθήνα.

 

Ηλικία οδηγού και έτη διπλώματος

Ανάλογα την ηλικία του οδηγού και τα έτη διπλώματος, επηρεάζεται αντίστοιχα και το κόστος της ασφάλισης. Οι νέοι οδηγοί με λίγα έτη διπλώματος πληρώνουν μεγαλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου καθώς το ρίσκο ατυχήματος έχει υπολογιστεί ότι είναι μεγαλύτερο έναντι ενός πιο έμπειρου οδηγού.

 

Μοντέλο αυτοκινήτου

Ανάλογα το μοντέλο του αυτοκινήτου, αλλάζει και το κόστος της ασφάλειας. Ένα σπορ αυτοκίνητο υψηλού κυβισμού πληρώνει μεγαλύτερα ασφάλιστρα έναντι ενός οικογενειακού οχήματος.

 

Bonus Malus

Το Bonus Malus είναι μια «βαθμολογία» των ασφαλιστικών εταιρειών όπου ανάλογα τα ατυχήματα που έχει κάθε οδηγός βαθμολογείται και αντίστοιχα υπάρχει μείωση ή αύξηση των ασφαλίστρων.

Όσο μεγαλύτερο το Bonus Malus, τόσα περισσότερα ατυχήματα έχει εμπλοκή ο οδηγός και τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου θα κληθεί να πληρώσει.

 

Αξία οχήματος

Η εμπορική αξία του αυτοκινήτου επηρεάζει το κόστος της ασφάλισης. Όσο μεγαλύτερη η αξία, τόσο υψηλότερα και τα ασφάλιστρα.

 

Εξτρά καλύψεις

Αν επιλέξετε εξτρά καλύψεις, πέρα από τις παροχές του πακέτου σας, όπως οδική βοήθεια, θραύση κρυστάλλων, νομική προστασία ή προσωπικό ατύχημα, τότε το κόστος της ασφάλειας ανεβαίνει.

Αντίστοιχα, η βασική ασφάλεια είναι η πιο οικονομική ασφάλιση που περιλαμβάνει τις υποχρεωτικές εκ του νόμου καλύψεις και έπειτα υπάρχουν τόσο τα πακέτα πυρός/κλοπής με εξτρά καλύψεις όσο και η πλήρης μικτή ασφάλιση που περιλαμβάνει ακόμα και τις ιδίες ζημίες.

 

Πως θα μειώσετε το κόστος της ασφάλισής σας

Για να μειώσετε το κόστος στην ασφάλεια αυτοκινήτου χρειάζονται έξυπνες κινήσεις και όχι να περικόψετε τις καλύψεις σας.

Για αρχή, θα πρέπει να δείτε ποιες είναι οι πραγματικές σας ανάγκες ασφάλισης έτσι ώστε να έχετε τις καλύψεις που επιθυμείτε και να μην πληρώνετε για παροχές που σας είναι στην ουσία άχρηστες.

Έπειτα, θα πρέπει να συγκρίνετε τιμές και καλύψεις μέσα από την πλατφόρμα μας ώστε να βρείτε τη φθηνότερη και καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου, ανάμεσα σε περισσότερες από 27 ασφαλιστικές εταιρείες.

Με τη σύγκριση ασφαλιστικών πακέτων βλέπετε τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες, συγκρίνετε τόσο τις τιμές όσο και τις καλύψεις που προσφέρουν και μπορείτε να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει και να ασφαλιστείτε σε 1 λεπτό online!

 

Βρείτε τη φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου για δίλιτρο στο Asfaleies24!

Ξεκινήστε από εδώ και δείτε τιμές online για ασφάλεια αυτοκινήτου από τις μεγαλύτερες εταιρείες. Συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία για την έκδοση των προσφορών όπως στοιχεία ιδιοκτήτη και οχήματος και δείτε άμεσα το κόστος ασφάλισης για το δικό σας δίλιτρο αυτοκίνητο.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε προαιρετικές καλύψεις όπως η οδική βοήθεια ή να δείτε κάποια πακέτα με επιπλέον παροχές όπως είναι τα πακέτα πυρός/κλοπής ή η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου για ιδίες ζημίες.

Στο Asfaleies24 προσθέτεις και αφαιρείς καλύψεις με 1 κλικ έτσι ώστε να διαμορφώσεις την ασφάλειά σου όπως ακριβώς την επιθυμείς.