καλυπτει η ασφαλεια αυτοκινητου μεθυσμενο
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά

Όταν είσαι μεθυσμένος, σε καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου;

Το να οδηγούμε μεθυσμένοι υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών, είναι σίγουρα κατακριτέο και δεν θα πρέπει να συμβαίνει σε καμία περίπτωση.

Πάρα πολλά ατυχήματα – και ειδικότερα δυστυχήματα – συμβαίνουν όταν κάποιος οδηγός που έχει εμπλοκή στο ατύχημα, είναι υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

Θα πρέπει να γίνει σε όλους μας μάθημα, πως όταν πίνουμε ΔΕΝ οδηγούμε. Μπορούμε να πάρουμε ένα ταξί ή να μας γυρίσει κάποιος άλλος από την παρέα που δεν έχει καταναλώσει ποτό.

Έστω όμως ότι έχει γίνει η στραβή και έχουμε εμπλακεί σε ατύχημα, ως μεθυσμένοι. Μας καλύπτει η ασφάλεια; Ποιον και πως θα αποζημιώσει η ασφαλιστική; Και ποια τα πρόστιμα που θα έρθουν από την τροχαία;

Καλύπτει η ασφάλεια ένα ατύχημα όταν είμαστε μεθυσμένοι;

Όχι, η ασφάλεια αυτοκινήτου μας σε καμία περίπτωση δεν θα μας καλύψει όταν έχουμε συμμετοχή σε ένα ατύχημα.

Αναφέρεται ρητά σε όλους τους όρους, όλων των ασφαλιστικών προγραμμάτων, πως η οδήγηση υπό την κατανάλωση αλκοόλ άνω του καθορισμένου ορίου ή με χρήση ουσιών, απαγορεύεται ρητά και η ασφαλιστική κάλυψη δεν ισχύει σε αυτήν την περίπτωση.

Οπότε αν έχουμε συμμετοχή σε ένα ατύχημα και είμαστε μεθυσμένοι, τότε πέρα από τις ποινικές κυρώσεις και πρόστιμα που θα έχουμε από την τροχαία, επιπλέον θα βρεθούμε και ακάλυπτοι όσον αφορά την ασφάλιση του αυτοκινήτου μας κι έτσι θα πρέπει να πληρώσουμε όλες τις ζημίες από την τσέπη μας.

 

Πως αποζημιώνει η ασφαλιστική σε ένα ατύχημα με μεθυσμένο οδηγό

Σε ένα ατύχημα με υπαίτιο τον μεθυσμένο οδηγό, η ασφαλιστική εταιρεία θα αποζημιώσει το άλλο όχημα όμως θα στραφεί εναντίον του μεθυσμένοι οδηγού που προκάλεσε το ατύχημα, για να εισπράξει το ποσό της αποζημίωσης.

Στην ουσία δηλαδή ο μεθυσμένος υπαίτιος οδηγός θα πληρώσει το κόστος της ζημιάς για το άλλο αυτοκίνητο – αλλά φυσικά και για το δικό του!

Σε περίπτωση που ο υπαίτιος οδηγός δεν πληρώνει την ασφαλιστική το κόστος των ζημιών που προκάλεσε, τότε η εταιρεία θα στραφεί ποινικά εναντίον του ζητώντας όλο το ποσό + τους αναλογούντος τόκους.

 

Τι ποινικές κυρώσεις υπάρχουν αν εμπλακείτε μεθυσμένοι σε ένα ατύχημα

Πέρα από την χρηματική ζημιά που θα υποστείτε, υπάρχουν κι άλλες κυρώσεις που έρχονται από την τροχαία.

Αυτές είναι:

  • Σε περίπτωση θανατηφόρου τροχαίου, στέρηση άδειας κυκλοφορίας για 5 έτη και ισοβίως σε περίπτωση επανάληψης οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.
  • Αφαίρεση 6 έως 12 μήνες της άδειας οδήγησης
  • Χρηματικό πρόστιμο έως 3.000€
  • Αφαίρεση πινακίδων για 6 μήνες

 

Η μικτή ασφάλεια με καλύπτει σε περίπτωση ατυχήματος;

Όχι, ακόμα και η μικτή ασφάλεια, δεν σας καλύπτει σε καμία περίπτωση αν εμπλακείτε σε ατύχημα όντως μεθυσμένος.

Η μικτή ασφάλεια δεν θα καλύψει ούτε τις δικές σας ζημίες αλλά ούτε και του άλλου οχήματος. Στην ουσία θα πληρώσει για το κόστος των ζημιών του άλλου εμπλεκόμενου οχήματος αλλά έπειτα θα τα ζητήσει από εσάς.

Οδηγούμε προσεκτικά και χωρίς κατανάλωση ουσιών!

Η οδήγηση χρειάζεται προσοχή και υψηλά αντανακλαστικά, ώστε να αποφύγουμε κάθε κίνδυνο που μπορεί να δημιουργηθεί στο δρόμο.

Ποτό και ουσίες δεν πάνε μαζί με την οδήγηση. Αν θέλετε να πιείτε ένα βράδυ, μην οδηγήσετε – προτιμήστε ένα ταξί ή έναν φίλο σας που δεν θα καταναλώσει αλκοόλ εκείνο το βράδυ.

Και φυσικά δεν ξεχνάτε ποτέ την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας! Στο asfaleies24 βρίσκεις την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου, στις πιο οικονομικές τιμές της αγοράς.

Συγκρίνεις έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες, βρίσκεις το ασφαλιστικό πρόγραμμα που σου ταιριάζει και κάνεις άμεσα online μια οικονομική ασφάλεια αυτοκινήτου μέσα σε λιγότερο από 2 λεπτά!

Εκτυπώνεις το συμβόλαιο από το σπίτι σου και είσαι έτοιμος!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373