Καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου την κλοπή του οχήματος;
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου την κλοπή του οχήματος; Και ποια η διαδικασία αποζημίωσης;

Η κλοπή οχημάτων δυστυχώς είναι συχνή και τη συναντάμε σχεδόν καθημερινά εδώ στο asfaleies24.gr.

Όμως, με την ασφάλεια αυτοκινήτου με κλοπή μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι ότι ακόμα και στην έσχατη στιγμή, μπορείτε να αποζημιωθείτε και να προστατεύσετε την περιουσία σας.

Είναι όμως έτσι; Πως λειτουργεί η ασφάλεια αυτοκινήτου με κλοπή; Θα σας αποζημιώσει ό,τι και να συμβεί;

Ανάλογα με την πολιτική της κάθε εταιρείας, μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά στην αποζημίωση από κλοπή. Σε γενικές γραμμές όμως, ισχύουν αυτά που θα σας αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο.

Πως καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες την κλοπή αυτοκινήτου

Τα αυτοκίνητα προστατεύονται με την πλήρη και μερική κλοπή οχήματος. Στην ουσία πρόκειται για 2 διαφορετικές καλύψεις, που θα πρέπει να τις έχετε και τις 2 στο ασφαλιστήριό σας, καθώς καλύπτουν διαφορετικά πράγματα.

Η ασφάλεια αυτοκινήτου με μερική κλοπή, καλύπτει μόνο την κλοπή βασικών εξαρτημάτων για τη λειτουργία του αυτοκινήτου σας, όπως το τιμόνι, τα καθίσματα, κ.α. – δεν καλύπτει για παράδειγμα το ηχοσύστημα.

Από την άλλη, η ολική κλοπή καλύπτει την απώλεια όλου του οχήματος, εφόσον αυτό δε βρεθεί μέσα σε 3 μήνες.

Εφόσον έχετε και μερική και ολική κλοπή ως καλύψεις στην ασφάλειά σας, τότε έχετε αρκετές παραπάνω πιθανότητες να αποζημιωθείτε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό, στην περίπτωση που κλαπεί το όχημά σας.

Επίσης, αν το αυτοκίνητό σας κλαπεί και βρεθεί, αλλά έχει υποστεί ζημιές, τότε πάλι θα αποζημιωθείτε το κόστος που απαιτείται για να έρθει στην προηγούμενη του λειτουργική κατάσταση.

 

Καλύπτει η ασφάλεια κλοπής τα προσωπικά αντικείμενα του οδηγού;

Σε αρκετές περιπτώσεις, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο περιλαμβάνει κάλυψη κλοπής για τα προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη και οδηγού του οχήματος – όπως για παράδειγμα σημαντικά έγγραφα που μπορεί να υπήρχαν μέσα στο αυτοκίνητο.

Κάθε κάλυψη κλοπής, έχει ένα ανώτατο ποσό αποζημίωσης ενώ συνήθως υπάρχει και ποσό απαλλαγής, που συμμετέχει ο ασφαλισμένος.

 

Τι πρέπει να κάνετε αν σας κλέψουν το αυτοκίνητο

Πραγματικά, η κλοπή του αυτοκινήτου ή η εισβολή στο σπίτι σας, είναι από τα 2 χειρότερα σενάρια που μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι.

Το πρώτο που πρέπει να βεβαιώσετε είναι ότι δεν θα κινδυνεύσετε εσείς και η οικογένειά σας ενώ για την αποζημίωση και την προστασία του κεφαλαίου σας, αναλαμβάνει η ασφαλιστική εταιρεία, εφόσον φυσικά έχετε τις αντίστοιχες καλύψεις!

Αν συμβεί το αναπάντεχο γεγονός να σας κλέψουν το όχημα, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να ενημερώσετε την τροχαία ώστε να γίνει καταγραφή του συμβάντος.

Αμέσως μετά την καταγραφή από την τροχαία, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την ασφαλιστική σας εταιρεία ώστε να ανοίξει ο αντίστοιχος φάκελος στην εταιρεία και να αρχίσουν να μετράνε οι ημέρες μέχρι την αποζημίωσή σας, εφόσον δεν βρεθεί το αυτοκίνητό σας.

Εάν δε βρεθεί το όχημα μέσα σε 90 ημέρες, τότε η ασφαλιστική πρέπει να προβεί σε αποζημίωση με βάση την εμπορική αξία του αυτοκινήτου σας.

Αν βρεθεί και υπάρχουν ζημιές στο αυτοκίνητο, τότε ενδεχομένως να καλύπτεστε γι’αυτές, ανάλογα το συμβόλαιο που έχετε κάνει.

 

Τι συμβαίνει αν αποζημιωθείτε και μετά βρεθεί το αυτοκίνητό σας

Αν περάσουν οι 90 ημέρες και έχετε αποζημιωθεί από την ασφαλιστική εταιρεία, το αυτοκίνητο περνάει στην κυριότητα της ασφαλιστικής κι αν βρεθεί, τότε είναι δικό της.

Όμως υπάρχει η δυνατότητα να το αγοράσετε πίσω επιστρέφοντας τα χρήματα που έχετε λάβει ως αποζημίωση.

 

Πότε δεν θα σας αποζημιώσει η ασφαλιστική εταιρεία

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που δεν θα λάβετε αποζημίωση σε περίπτωση κλοπής του αυτοκινήτου σας, ακόμα κι αν έχετε τις αντίστοιχες καλύψεις.

Αυτές συνήθως είναι περιπτώσεις με δική σας υπαιτιότητα, όπως πχ όταν το όχημα έχει κλαπεί με τα δικά σας κλειδιά επειδή τα αφήσατε κάπου όπου είχαν πρόσβαση οι ληστές.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες συνήθως σε περιπτώσεις κλοπής οχημάτων, ζητάνε τα κλειδιά του αυτοκινήτου από τον ιδιοκτήτη, ως απόδειξη ότι έχει κλαπεί το όχημα με παραβίαση και όχι με κλοπή των κλειδιών.

Αναζητήστε στο asfaleies24 την ιδανική ασφάλεια αυτοκινήτου με κλοπή και όλες τις εξτρά καλύψεις, για να προστατεύσετε με σιγουριά το κεφάλαιό σας, έναντι όλων των ενδεχόμενων φθορών.

Καλέστε μας στο 210.3000.352 για να διαμορφώσουμε μαζί την ιδανική σας ασφάλεια αυτοκινήτου!