Καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου ένα σκασμένο ελαστικό;

Καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου ένα σκασμένο ελαστικό;

Καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου ένα σκασμένο ελαστικό;

Σχεδόν όλοι μας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έχουμε βρεθεί στην ανάγκη να αντιμετωπίσουμε ζημιά σε ένα ελαστικό, είτε αυτό είναι ένα τρύπιο, ένα κομμένο ή ακόμα και ένα ελαστικό που έχει καταστραφεί από ατύχημα.

Αντιμέτωποι με μια τέτοια κατάσταση, είναι λογικό να αναρωτηθεί κανείς αν αυτός ο τύπος ζημιάς καλύπτεται από την ασφάλεια αυτοκινήτου.

Η απάντηση είναι ότι αν η ασφάλεια θα καλύψει την ζημιά, εξαρτάται από τις συνθήκες.

Οι πιστοποιημένοι ασφαλιστές μας είναι εδώ για να σας εξηγήσουν πότε και πώς το ασφαλιστικό σας συμβόλαιο θα αναλάβει τις ζημιές των ελαστικών σε διάφορες περιπτώσεις.

Έσκασε το ελαστικό – θα το καλύψει η ασφάλεια;

Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι η ασφάλιση καλύπτει μόνο ορισμένους τύπους ζημιών σε ελαστικά, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Αν τα ελαστικά σας έχουν καταστραφεί λόγω βανδαλισμού για παράδειγμα και έχετε την κάλυψη της μικτής ή πυρός/κλοπής με κάλυψη βανδαλισμού στην ασφάλειά σας πριν από το συμβάν, τότε μπορεί να είστε καλυμμένοι και να σας αποζημιώσει η ασφαλιστική εταιρεία.

Είτε πρόκειται για ένα ελαστικό είτε για όλα τα ελαστικά σας, η κάλυψη μπορεί να είναι εφικτή, αρκεί η ζημιά να υπερβαίνει το ποσό της απαλλαγής που έχετε συμφωνήσει με την ασφαλιστική σας εταιρεία. Αν έχετε για παράδειγμα στην κάλυψη βανδαλισμού μια απαλλαγή της τάξης των 300€ και η ζημιά είναι στα 200€, τότε το κόστος θα το αναλάβετε εξ’ολοκλήρου εσείς.

 

Τι γίνεται με τα ελαστικά σε περίπτωση ατυχήματος;

Τα ατυχήματα μπορούν να σας φέρουν σε δύσκολη θέση και η αγωνία για το τι καλύπτεται από την ασφάλειά σας είναι κάτι που δεν χρειάζεστε. Αν έχετε υποστεί ζημιά στα ελαστικά μετά από σύγκρουση, θα αισθανθείτε ανακούφιση μαθαίνοντας ότι σχεδόν σίγουρα η ζημιά θα καλυφθεί, εφόσον φυσικά δε φέρεται την υπαιτιότητα εσείς – όπως και ισχύει και για τις υπόλοιπες ζημιές στο όχημά σας.

Αν τρακάρετε με δική σας υπαιτιότητα, τότε καμία ζημία από το όχημά σας δεν θα καλυφθεί αν έχετε βασική ασφάλεια ή ακόμα και ένα πακέτο πυρός/κλοπής.

Αντίθετα, στην περίπτωση της μικτής ασφάλισης οι ζημίες θα καλυφθούν ακόμα κι αν η ευθύνη του ατυχήματος βαραίνει εσάς!

 

Θα καλύψει η ασφάλειά μου ένα σκασμένο ελαστικό;

Σίγουρα, έχετε βρεθεί να σκέφτεστε: “Δεν υπάρχει πρόβλημα, η ασφάλειά μου θα φροντίσει το σκασμένο ελαστικό!”. Κι όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Αν η ζημιά δεν οφείλεται σε ατύχημα ή σε κάποια αιτία που καλύπτεται από την πολιτική σας, τότε η ασφάλεια δεν θα αναλάβει την επισκευή.

Είναι αλήθεια πως αυτό μπορεί να σας φέρει απογοήτευση, ωστόσο είναι σημαντικό να κατανοείτε πώς λειτουργεί το ασφαλιστικό συμβόλαιό σας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ζημιών ελαστικών. Γι’ αυτό, όταν αντιμετωπίσετε ένα σκασμένο ελαστικό, ίσως είναι προτιμότερο να καλέσετε για βοήθεια έναν γερανό ή να επισκεφτείτε το κοντινότερο συνεργείο ελαστικών.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πόσο σημαντική είναι η κάλυψη της οδικής βοήθειας που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στο ασφαλιστήριό σας.

Ειδικά μέσα από το asfaleies24 και τους συνεργάτες μας, η συγκεκριμένη κάλυψη είναι πολύ οικονομική (μόλις 10€ / εξάμηνο) και σας προσφέρει άμεση βοήθεια σε περιπτώσεις όπως είναι ένα σκασμένο ελαστικό που πρέπει να αλλαχτεί ή να ρυμουλκηθεί το αυτοκίνητο στο κοντινότερο συνεργείο για αντικατάσταση.

 

Και τι γίνεται αν το ελαστικό υποστεί ζημιά από μια λακκούβα;

Εφόσον οι ασφαλιστικές καλύψεις διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία, η κάλυψη για τέτοιες ζημιές δεν είναι πάντα δεδομένη. Θα πρέπει να ανατρέξετε στο ασφαλιστήριό σας και να επικοινωνήσετε με την ασφαλιστική σας εταιρεία για να διασαφηνίσετε την κάλυψη σε περιπτώσεις όπως ζημιές από λακκούβες ή άλλες κακοτεχνίες του δρόμου, ώστε να είστε πάντα προετοιμασμένοι.

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις η αποζημίωση πληρώνετε από το δήμο ή την περιφέρεια που έχει την ευθύνη στο συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου.

Για να αποζημιωθείτε από τις ζημίες που προκάλεσε μια λακκούβα ή άλλη κακοτεχνία του δρόμου, θα πρέπει να καλέσετε επί τόπου την αστυνομία για να καταγράψει το συμβάν και να έχετε ένα αντίγραφο από το συγκεκριμένο φύλλο, για να διεκδικήσετε τα χρήματα από το δήμο σας.

Τώρα που έμαθες αν και πότε καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου τις ζημίες από ένα σκασμένο ελαστικό, ήρθε η ώρα να συγκρίνεις περισσότερες από 29 ασφαλιστικές εταιρείες με 1 κλικ, από το κινητό σου τηλέφωνο και να βρεις την πιο συμφέρουσα προσφορά για το δικό σου αυτοκίνητο!

Στο asfaleies24 βλέπεις τιμές και προσφορές από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες και ασφαλίζεσαι online σε μόλις 1 λεπτό με τις καλύτερες και πιο φθηνές καλύψεις, όπως η απαραίτητη οδική βοήθεια!