διπλωμα οδηγησης online
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Δίπλωμα οδήγησης στο κινητό : Πως θα το κατεβάσεις!

Πλέον είναι υπόθεση μερικών λεπτών ώστε να εκτυπώσεις ένα αντίγραφο του διπλώματός σου ή να το κατεβάσεις στο κινητό και να το έχεις, σε περίπτωση που το χρειαστείς.

Φυσικά, αυτό δεν αντικαθιστά τη φυσική μορφή του διπλώματος, όμως μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε αρκετές περιπτώσεις.

Πάμε να δούμε πως θα δείτε το δίπλωμά σας online και πως θα το εκτυπώσετε ή θα το αποθηκεύσετε!

Update: Πλέον με το car wallet μπορείς να έχεις το δίπλωμα και την ταυτότητα στο κινητό σου! Δείτε τον ενημερωμένο οδηγό στο blog μας!

Δίπλωμα οδήγησης online από το gov.gr

Επισκεπτόμαστε τη σελίδα https://drivers-vehicles.services.gov.gr/driving-licenses/dashboard και κάνουμε σύνδεση με τα προσωπικά στοιχεία taxis μας. Εκεί, στην πρώτη οθόνη θα βρούμε 2 επιλογές:

Άδεια οδήγησης

Άδειες κυκλοφορίας

Στην άδεια οδήγησης μπορούμε να βρούμε το δίπλωμά μας και θα το δούμε τώρα αναλυτικά. Στην επιλογή «Άδειες κυκλοφορίας» μπορείτε να βρείτε ένα αντίγραφο από όσες άδειες οχημάτων είναι στο δικό σας ΑΦΜ

 

Άδεια οδήγησης online

Σε αυτήν την επιλογή μπορείτε να έχετε ένα αντίγραφο της άδειας οδήγησης λόγω φθοράς, κλοπής ή απώλειας καθώς επίσης και να προβείτε σε ανανέωση ή αντικατάσταση του έντυπου διπλώματος.

Επιλέγοντας αυτήν την επιλογή, θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα που είναι όπως στην παρακάτω φωτογραφία:

διπλωμα οδηγησης online

Αριστερά βλέπετε το δίπλωμά σας και δεξιά τις επιλογές που έχετε. Αν πατήσετε το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω στο δίπλωμα, στην κάτω δεξιά γωνία τότε θα δείτε και την πίσω όψη του διπλώματός σας.

Επιλέγοντας το «Αντίγραφο άδειας οδήγησης λόγω απώλειας/κλοπής» μπορείτε να προβείτε σε αίτηση αντιγράφου, κάνοντας upload τα απαραίτητα δικαιολογητικά (φωτογραφία και την σκαναρισμένη υπογραφή σας), πληρώνοντας το αντίστοιχο παράβολο και επιλέγοντας τον τόπο παραλαβής.

diplwma odigisis online

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα του διπλώματος που φαίνεται online δεν γίνεται αποδεκτή – οπότε θα πρέπει να έχετε μαζί σας το κανονικό σας δίπλωμα.

Αυτό έρχεται να αλλάξει με την εφαρμογή car wallet όπου σύντομα θα μπορούμε να έχουμε το δίπλωμά μας στο κινητό, σε ψηφιακή μορφή και να μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιοδήποτε έλεγχο ζητηθεί.

Προς το παρών, η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι πολύ εύχρηστη αν υπάρχει απώλεια διπλώματος και θέλετε να προβείτε σε αντικατάσταση ή εφόσον έχει φθαρεί ή κλοπεί το δίπλωμά σας και θέλετε να εκδώσετε νέα κάρτα.

Μην ξεχνάμε και την σχετικά πρόσφατη δυνατότητα που είναι διαθέσιμη σε όλους τους νέους οδηγούς, ώστε να έχουν την προσωρινή άδεια οδήγησης online, μέσα σε μερικές ημέρες από την στιγμή που πέτυχαν στις εξετάσεις!

Η προσωρινή άδεια οδήγησης κατέχει θέση νόμιμου διπλώματος για όσους μήνες έχει ισχύ ή μέχρι να εκδοθεί το κανονικό δίπλωμα οδήγησης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά για να εκδώσετε ασφάλεια αυτοκινήτου μέσα από το asfaleies24.gr καθώς είναι αποδεκτή από την πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιρειών!

Μπορώ να αγοράσω μια ασφάλεια αυτοκινήτου με το δίπλωμα στο κινητό;

Ναι, αν αγοράζετε μια ασφάλεια αυτοκινήτου και σας ζητηθεί η άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα, τότε μπορείτε να ανεβάσετε το δίπλωμα από το κινητό σας (και τις 2 εικόνες , μπρος-πίσω) ως screenshot.

Προσέξτε μόνο οι εικόνες να είναι καθαρές και ευδιάκριτες και να διακρίνονται σωστά όλα σας τα στοιχεία.

Αν σας ζητηθεί από την ασφαλιστική εταιρεία, θα πρέπει να μπορείτε να ανεβάσετε άμεσα και το κανονικό δίπλωμα-κάρτα σας!

Το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε νόμιμη χρήση, όπως επίδειξη σε ένα ενδεχόμενο έλεγχο από τις αστυνομικές αρχές ή οπουδήποτε αλλού σας ζητηθεί εντός Ελλάδας. Αν ταξιδεύετε εκτός της χώρας, τότε θα πρέπει να έχετε μαζί σας και το δίπλωμα σε φυσική μορφή καθώς ακόμα δεν είναι αποδεκτά στο εξωτερικό τα ψηφιακά έγγραφα.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373