ασφαλεια ηλεκτρικου vs θερμικου αυτοκινητου - διαφορες
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ασφάλεια ηλεκτρικού VS θερμικού: Διαφέρει η τιμή ασφάλισης;

Είναι πλέον γεγονός ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθίστανται ολοένα και πιο δημοφιλή, με τα ποσοστά τους να αυξάνονται κάθε μήνα σε σχέση με τα θερμικά αυτοκίνητα που σημειώνουν πτώση.

Πολλοί νέοι και μελλοντικοί ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων αναρωτιούνται τι συμβαίνει με την ασφάλεια των ηλεκτρικών οχημάτων, αν έχει αυξημένο κόστος καθώς και τι καλύπτει – και τι δεν καλύπτει – μια ασφάλεια αυτοκινήτου σε ένα ηλεκτρικό όχημα.

Στο asfaleies24, ως experts στις ασφάλειες αυτοκινήτου αλλά και στην ηλεκτροκίνηση με αποκλειστική στήλη στο blog μας, σας έχουμε ετοιμάσει έναν αναλυτικό οδηγό σχετικά με τις διαφορές στην ασφάλιση ηλεκτρικών και θερμικών αυτοκινήτων καθώς και σύγκριση του κόστους ανάμεσα σε παρόμοια μοντέλα.

Ήξερες ότι στο asfaleies24 μπορείς να αγοράσεις ασφάλεια αυτοκινήτου σε 1 λεπτό online, χωρίς δικαιολογητικά από 6,20€/μήνα; Δες τις καταπληκτικές τιμές μας ΕΔΩ!

Πως υπολογίζεται το κόστος ασφάλισης για ηλεκτρικά και θερμικά οχήματα

Πέρα από τους παράγοντες που επηρεάζουν το ασφάλιστρο, υπάρχουν και τα σταθερά χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούν οι ασφαλιστικές για να εκτιμήσουν το κόστος ασφάλισης και να δώσουν μια προσφορά.

Αυτά τα χαρακτηριστικά, είτε πρόκειται για ηλεκτρικό είτε θερμικό όχημα, συνήθως περιλαμβάνουν τα παρακάτω στοιχεία:

 

Αξία αυτοκινήτου: Η αξία του προς ασφάλιση αυτοκινήτου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο κόστος της ασφάλειας. Συνήθως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι λίγο πιο ακριβά από τα αντίστοιχα θερμικά κι αυτό επηρεάζει το κόστος ασφάλισής τους.

Κόστος επισκευής: Το κόστος επισκευής κάθε οχήματος υπολογίζεται από τις ασφαλιστικές εταιρείες και επηρεάζει την τελική τιμή της ασφάλειας. Τα ηλεκτρικά έχουν πιο υψηλό κόστος επισκευής λόγω της νέας τεχνολογίας τους, έναντι των θερμικών οχημάτων που κυκλοφορούν για δεκαετίες.

Συστήματα ασφαλείας: Όσα περισσότερα συστήματα ασφαλείας έχει ένα αυτοκίνητο, τόσο πιο ασφαλές είναι για τους επιβάτες αλλά και τους τριγύρω χρήστες. Επιπλέον, με περισσότερα συστήματα ασφαλείας μειώνονται δραστικά οι πιθανότητες για κάποια σύγκρουση. Τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι εφοδιασμένα με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας που αποσκοπούνε να γλιτώσουν αρκετές συγκρούσεις στο δρόμο!

Πιθανότητα κλοπής: Οι ασφαλιστικές γνωρίζουν πολύ καλά ποια μοντέλα είναι στο μάτι των εγκληματιών και σε ποια έχουν προτίμηση. Τέτοια μοντέλα, όπως είναι το smart, έχουν αρκετά υψηλότερα ασφάλιστρα λόγω της κλοπής τους. Αντίστοιχα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λόγω των υψηλών συστημάτων ασφαλείας κλέβονται πιο δύσκολα από τους επίδοξους κλέφτες.

Ανάλυση και συγκριτική τιμολόγηση ασφάλισης ηλεκτρικού και θερμικού οχήματος

Παρακάτω θα συγκρίνουμε τιμές για ασφάλεια αυτοκινήτου τόσο ενός ηλεκτρικού όσο και ενός θερμικού. Θα συγκρίνουμε παρόμοιες κατηγορίες σε ίδιες συνθήκες για να κάνουμε μια όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική σύγκριση.

Τιμές ασφάλισης για ID.3 – 6 μήνες βασική ασφάλεια

Βασική ασφάλεια – Ηλεκτρικά μοντέλα

Ηλεκτρικά μοντέλα Κόστος Ασφαλιστική
VW ID.3 66,96€ MyZen
VW ID.4 62,11€ HD
Tesla Model 3 60,56€ Eurolife

Μικτή ασφάλεια – Ηλεκτρικά μοντέλα

Ηλεκτρικά μοντέλα Κόστος Ασφαλιστική
VW ID.3 324,58€ Hellas Direct
VW ID.4 324,44€ Interlife
Tesla Model 3 368,53€ Eurolife

Βασική ασφάλεια – Θερμικά μοντέλα

Θερμικά μοντέλα Κόστος Ασφαλιστική
VW Golf 23′ 55,29€ Hellas Direct
Audi Q4 61,28€ HD
BMW Series 5 64,02€ HD

Μικτή ασφάλεια – Θερμικά μοντέλα

Θερμικά μοντέλα Κόστος Ασφαλιστική
VW Golf 23′ 202,86€ HD
Audi Q4 365,15€ HD
BMW Series 5 709,87€ Interasco

Η τιμολόγηση έγινε στον ΤΚ 14451, για οδηγό 40 ετών με 22 έτη διπλώματος και οχήματα με 1η άδεια κυκλοφορίας τον 01/23′.

Όπως βλέπουμε στους παραπάνω πίνακες, σε αρκετές περιπτώσεις οι τιμές στην ασφάλεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων ήταν πιο χαμηλές σε σχέση με τα αντίστοιχα θερμικά οχήματα!

Καλύπτει τα πάντα μια ασφάλεια στα ηλεκτρικά οχήματα;

Η ασφάλεια καλύπτει τα ίδια που καλύπτει και σε ένα θερμικό όχημα – δεν υπάρχουν διαφορές εδώ. Σε περίπτωση που εμπλακείτε σε σύγκρουση με υπαιτιότητα του άλλου οδηγού, τότε η ασφαλιστική θα σας αποζημιώσει για όλες τις ζημιές που έγιναν.

Και τώρα θα αναρωτιέστε αν καλύπτεται η μπαταρία ενός ηλεκτρικού από την ασφαλιστική! Η απάντηση είναι πως ναι, καλύπτεται η ασφαλιστική την μπαταρία στα ηλεκτρικά όταν πρόκειται για καταστροφή εντός τρακαρίσματος – όχι από βλάβη.

Αν δηλαδή η μπαταρία σας καταστραφεί συνέπεια ενός ατυχήματος, τότε αν ο άλλος οδηγός είχε την υπαιτιότητα θα αποζημιωθείτε κανονικά.

Αν η μπαταρία βγάλει βλάβη από μόνη της, τότε φυσικά και δεν καλύπτεται όπως αντίστοιχα δεν καλύπτεται και η περίπτωση μηχανικής βλάβης στα θερμικά οχήματα – π.χ. να παρουσιάσει βλάβη ο κινητήρας.

Πλεονεκτήματα κατοχής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Ως κάτοχος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα συναντήσετε πολλά πλεονεκτήματα – και όχι μόνο την φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου!

Στην αγορά ενός ηλεκτρικού υπάρχουν αρκετά φορολογικά οφέλη καθώς και φοροελαφρύνσεις για τα νομικά πρόσωπα που ανανεώνουν τον στόλο τους με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πέρα από αυτό όμως, μια εταιρεία που επενδύει σε ηλεκτρικό στόλο θα δει άμεσα τα κόστη μετακίνησης να μειώνονται και φυσικά να αυξάνει τα περιθώρια κέρδους της – αυτό συμβαίνει τόσο λόγω του ρεύματος ως καυσίμου που είναι πολύ πιο αποδοτικό και οικονομικό σε σχέση με τους θερμικούς κινητήρες όσο και με τα πιο αραιά και οικονομικά service που χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται με ρεύμα!

Γενικότερα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πολλά πλεονεκτήματα που τα εξερευνάς καλύτερα αφού γίνεις κάτοχός τους!

Βρες τη δική σου ασφάλεια στο asfaleies24!

Τώρα που έμαθες τα πάντα γύρω από το κόστος ασφάλισης ενός ηλεκτρικού οχήματος και τις διαφορές με ένα θερμικό, είσαι έτοιμος να ασφαλίσεις το όχημά σου μέσα από το asfaleies24!

Στην ιστοσελίδα μας έχεις τη δυνατότητα να συγκρίνεις τιμές από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές, να δεις αναλυτικά τα πακέτα ασφαλίσεων και να επιλέξεις την ασφάλεια αυτοκινήτου που σου ταιριάζει!

Ασφαλίζεσαι online σε 2 λεπτά και παραλαμβάνεις το συμβόλαιο στο e-mail σου!

Τόσο εύκολα και γρήγορα μπορείς πλέον να ασφαλίσεις το ηλεκτρικό ή το θερμικό σου αυτοκίνητο!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373