αποζημιωση απο την ασφαλεια για κλοπη αυτοκινητου
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Αποζημίωση από την ασφάλεια για κλοπή αυτοκινήτου – Πως την εισπράττεις

Η κλοπή του αυτοκινήτου σας είναι σίγουρα μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία, που ο καθένας δεν θα θέλει να βιώσει.

Όμως, επειδή όλα μέσα στη ζωή είναι, θα πρέπει όσο και όταν μπορούμε, να προλαμβάνουμε μερικές καταστάσεις.

Μια από αυτές είναι και η κλοπή του οχήματός μας καθώς μπορούμε να το ασφαλίσουμε τόσο για μερική κλοπή χρήσιμων για τη λειτουργία του αυτοκινήτου αξεσουάρ όσο και για ολική κλοπή όλου του αυτοκινήτου.

Πως γίνεται η κάλυψη κλοπής και – το σημαντικότερο – πως και πότε αποδίδεται η αποζημίωση, αν παρέλθει ο κίνδυνος της κλοπής;

Κάλυψη μερικής και ολικής κλοπής

Οι δυο καλύψεις αλληλοσυμπληρώνονται όμως στην ουσία καλύπτουν διαφορετικά πράγματα. Η κάλυψη μερικής κλοπής καλύπτει την αφαίρεση αξεσουάρ χρήσιμων για τη λειτουργία του οχήματος, όπως το τιμόνι, ο λεβιές ταχυτήτων, ο καταλύτης, κ.α.

Δεν αποζημιώνει για την κλοπή π.χ. του στερεοφωνικού ή ενός συστήματος gps.

Από την άλλη, η ολική κλοπή αποζημιώνει όταν γίνεται πλήρη αφαίρεση του οχήματος κι αυτό δε βρεθεί εντός 90 ημερών.

Σημαντικό είναι να έχετε και τις 2 καλύψεις στο ασφαλιστήριό σας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση – ανάλογα το τι θα κλαπεί και τι θα βρεθεί – μπορεί να χάσετε την αποζημίωση ή να είναι αρκετά μειωμένη.

 

Πως αποζημιώνεστε στη μερική κλοπή

Στη μερική κλοπή αυτοκινήτου, αποζημιώνεστε για τα μέρη που κλάπηκαν και είναι σημαντικά για τη λειτουργία του οχήματος.

Αν για παράδειγμα σας κλαπεί ο καταλύτης του οχήματος, τότε θα αποζημιωθείτε για το κόστος αντικατάστασής του.

Από την άλλη, αν κλαπεί το ηχοσύστημά σας, τότε αυτό δεν καλύπτετε από την κάλυψη μερικής κλοπής και δεν θα εισπράξετε αποζημίωση.

Η αποζημίωση εξαρτάται από την ασφαλιστική εταιρεία, όμως συνήθως στη μερική κλοπή αξεσουάρ σημαντικών για τη λειτουργία του οχήματος, η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη.

Αυτό που πρέπει να κάνετε εσείς είναι να δηλώσετε την κλοπή στην αστυνομία και – σε μερικές περιπτώσεις – να προβείτε και σε μήνυση κατ’αγνώστων.

 

Πως αποζημιώνεστε στην ολική κλοπή

Στην ολική κλοπή – δηλαδή στην απώλεια όλου του οχήματος – τα πράγματα είναι λίγο πιο ξεκάθαρα.

Αν έρθει αυτή η στιγμή που κανένας δεν θέλει να φανταστεί, τότε θα πρέπει να κάνετε αναφορά συμβάντος και μήνυση στην αστυνομία και με αυτά τα χαρτιά να δηλώσετε την κλοπή στην ασφαλιστική σας.

Μπορεί να σας ζητηθεί και κάποιο άλλο στοιχεία από την ασφαλιστική – δεν είναι σπάνιο να ζητάει η ασφαλιστική τα κλειδιά του οχήματος, έτσι ώστε να διαπιστώσει ότι η κλοπή δεν έγινε με υπαιτιότητα του ιδιοκτήτη (χάθηκαν τα κλειδιά και έπειτα κλάπηκε το όχημα).

Αν δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό, τότε η ασφαλιστική πρέπει να σας αποζημιώσει στην τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματός σας, μετά τις 90 ημέρες εφόσον δε βρεθεί το όχημα.

 

Τι θα συμβεί αν εισπράξετε την αποζημίωση και βρεθεί το αυτοκίνητο μετά από καιρό

Αν εισπράξετε την αποζημίωση της κλοπής και βρεθεί το όχημα μετά από καιρό, τότε έχετε 2 επιλογές.

Είτε να επιστρέψετε την αποζημίωση και να κρατήσετε το όχημα που βρέθηκε ή να παραιτηθείτε από κάθε δικαίωμα και να το αφήσετε στην ασφαλιστική εταιρεία.

 

Βρείτε πακέτα ασφάλειας αυτοκινήτου με κάλυψη κλοπής οnline!

Στο asfaleies24.gr βρίσκεις online ασφάλεια αυτοκινήτου και συγκρίνεις τιμές σε περισσότερες από 27 ασφαλιστικές εταιρείες για πακέτα ασφάλισης με κάλυψη μερικής και ολικής κλοπής!

Μπορείς να διαμορφώσεις το πακέτο σου όπως επιθυμείς, προσθαφαιρώντας καλύψεις έτσι ώστε να το φέρεις ακριβώς στις ανάγκες σου!

Στις περισσότερες εταιρείες η κάλυψη μερικής και ολικής κλοπής είναι μαζί και περιέχεται στα πακέτα ασφάλισης πυρός/κλοπής – καλό είναι όμως να κοιτάξεις αναλυτικά τις παροχές και τις καλύψεις ώστε να δεις τι περιλαμβάνεται κι αν υπάρχουν μαζί και οι 2 αυτές καλύψεις!

Μέσα από την ιστοσελίδα μας θα βρεις αναλυτικά τις παροχές του κάθε ασφαλιστικού πακέτου ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να κάνεις σύγκριση μεταξύ των παροχών και των καλύψεων κάθε εταιρείας!

Βρες ασφάλεια αυτοκινήτου με κλοπή σε 1 λεπτό online και πάρε το συμβόλαιο απευθείας στο e-mail σου!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373