καλυψη μερικης και ολικης κλοπης
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Κάλυψη μερικής και ολικής κλοπής: Τι αποζημιώνουν αυτές οι 2 καλύψεις

Η κάλυψη μερικής και ολικής κλοπής, στην ουσία πρόκειται για μια κάλυψη καθώς θα πρέπει να τις έχετε και τις 2 ταυτόχρονα στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας, για τη μέγιστη δυνατή ασφαλιστική σας προστασία.

Την κάλυψη αυτήν τη συναντάμε στα πακέτα πυρός/κλοπής, που συνήθως είναι ότι πιο value for moneyγια την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας.

Προσφέρουν αρκετές παραπάνω παροχές από την απλή βασική ασφάλεια ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν το αυξημένο κόστος της μικτής ασφάλισης ιδίων ζημιών.

Η κάλυψη μερικής/ολικής κλοπής μας προσφέρει προστασία ενάντια τόσο στην ολική κλοπή του οχήματός μας όσο και σε εξαρτήματα βασικά για τη λειτουργία του αυτοκινήτου, όπως είναι το τιμόνι.

Ας δούμε όμως ποιες είναι οι διαφορές στις 2 αυτές παροχές, τι καλύπτουν αλλά και πόσο κοστίζει μια ασφάλεια αυτοκινήτου στο asfaleies24 με κάλυψη μερικής και ολικής κλοπής!

Οι διαφορές μεταξύ μερικής και ολικής κλοπής

Η μερική κλοπή αποζημιώνει αποκλειστικά και μόνο για βασικά εξαρτήματα που έχουν κλαπεί και είναι σημαντικά για τη λειτουργία του αυτοκινήτου.

Τέτοια εξαρτήματα μπορούν να θεωρηθούν το τιμόνι, ο λεβιές των ταχυτήτων, ο καταλύτης, κ.α.

Σε περίπτωση λοιπόν που έχουν κλαπεί τέτοια εξαρτήματα, μπορείτε να αποζημιωθείτε από την ασφαλιστική εταιρεία για την αξία τους ώστε να προβείτε στην αντικατάστασή τους.

Από την άλλη, η ολική κλοπή καλύπτει την πλήρη απώλεια του αυτοκινήτου σας εφόσον αυτό δε βρεθεί εντός 90 ημερών από την ημέρα που θα δηλώσετε το συμβάν.

Θα πρέπει να έχετε και τις 2 καλύψεις στο ασφαλιστήριό σας, καθώς αν έχετε για παράδειγμα μόνο την ολική κλοπή, αν γίνει διάρρηξη στο όχημά σας και κλαπεί το τιμόνι, ο καταλύτης, οι ζάντες και οι πόρτες, δεν θα αποζημιωθείτε καθώς δεν θα έχει κλαπεί όλο το όχημα!

Αντίστοιχα και στη μερική κλοπή, αν κλαπεί όλο το αυτοκίνητο πάλι δεν θα αποζημιωθείτε καθώς η κάλυψη αφορούσε μόνο τη μερική κλοπή εξαρτημάτων!

Έχοντας και τις 2 καλύψεις στο ασφαλιστήριο, είστε σίγουροι για κάθε περίπτωση κλοπής!

 

Τι εξαιρείται από την κάλυψη μερικής/ολικής κλοπής

Τα συμβόλαια πυρός με κάλυψη μερικής/ολικής κλοπής έχουν και κάποιες εξαιρέσεις, τις οποίες οι ασφαλιστικές δεν αποζημιώνουν.

Στη μερική κλοπή για παράδειγμα δεν αποζημιώνονται αξεσουάρ μη χρήσιμα για τη λειτουργία του αυτοκινήτου, όπως είναι το ραδιοκασετόφωνο ή αξεσουάρ που τοποθετήθηκαν μετά από τον ιδιοκτήτη και δεν είναι εργοστασιακά.

Σε κάθε περίπτωση, όταν κλείνετε μια ασφάλεια αυτοκινήτου μέσα από την ιστοσελίδα μας, θα βρείτε σε κάθε εταιρεία και τους αντίστοιχους όρους όπου αναγράφονται ξεκάθαρα τυχόν εξαιρέσεις από τις καλύψεις.

 

Τι πρέπει να κάνω αν κλαπεί το όχημά μου – Διαδικασίες αποζημίωσης

Σε περίπτωση που κλαπεί το όχημά σας ή γίνει απόπειρα κλοπής με απώλεια εξαρτημάτων, θα πρέπει άμεσα να μεταβείτε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να προβείτε σε μήνυση κατ’ αγνώστων και να γίνει καταγραφή του συμβάντος.

Έπειτα θα προσκομίσετε την καταγραφή και τη μήνυση στην ασφαλιστική εταιρεία ώστε να ανοίξει ο φάκελος της αποζημίωσης και να ξεκινήσει ο χρόνος για τις 90 ημέρες που απαιτείται, μέσα στο οποίο χρονικό διάστημα αν δε βρεθεί το όχημα θα πρέπει να αποζημιωθείτε.

 

Υπάρχει αντίστοιχη κάλυψη για μηχανές;

Ναι! Στην ασφάλεια μηχανής υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσουμε την κάλυψη ολικής κλοπής. Η συγκεκριμένη κάλυψη προσφέρεται μόνο από 2 εταιρείες και δεν αφορά όλα τα διαθέσιμα μοντέλα.

Μπορείτε να τη βρείτε στην αναζήτηση για ασφάλεια μηχανής, επιλέγοντας την αντίστοιχη κάλυψης κλοπής!

 

Κόστος για ασφάλεια αυτοκινήτου με μερική και ολική κλοπή

Η μερική και ολική κλοπή περιλαμβάνεται στα πακέτα πυρός/κλοπής όπου μεταξύ άλλων έχουν και καλύψεις για φυσικά φαινόμενα, πυρκαγιά, χαλάζι, κ.α.

Ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία, μπορείτε να βρείτε και εξειδικευμένες καλύψεις όπως την κάλυψη για νοθευμένο καύσιμο που προσφέρει η εταιρεία Interlife στα πακέτα πυρός/κλοπής.

Το κόστος για ένα ασφαλιστήριο πυρός/κλοπής ξεκινάει από τα 56€ το εξάμηνο. Το τελικό κόστος εξαρτάται από τον ΤΚ της άδειας κυκλοφορίας, τα στοιχεία του αυτοκινήτου καθώς και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη/οδηγού.

Στο asfaleies24.gr μπορείτε να συγκρίνετε τιμές και παροχές σε έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες και να βρείτε άμεσα τη φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου, στην καλύτερη τιμή της αγοράς εγγυημένα!

Επιπλέον, πέρα από τα πακέτα πυρός/κλοπής μπορείτε να δείτε τιμές είτε για τη βασική, υποχρεωτική ασφάλεια αυτοκινήτου είτε ακόμα και για τα πακέτα μικτής ασφάλισης ιδίων ζημιών.

Τέλος, εκτός των παροχών που έχει το κάθε πακέτο ασφάλισης, μπορείτε να προσθέσετε και εξτρά καλύψεις όπως είναι η οδική βοήθεια, το προσωπικό ατύχημα, η νομική προστασία και η θραύση κρυστάλλων!