Πλημμύρισε το σπίτι μου! Θα με αποζημιώσει η ασφαλιστική;

Πλημμύρισε το σπίτι μου! Θα με αποζημιώσει η ασφαλιστική;

Πλημμύρισε το σπίτι μου! Θα με αποζημιώσει η ασφαλιστική;

Η ασφάλιση κατοικίας αποτελεί μια σοφή απόφαση, καθώς φροντίζει για μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που θα κάνετε στη προσωπική σας ζωή!

Καλύπτει το σπίτι και περιουσία σου ενάντια από διάφορους κινδύνους που μπορεί να δημιουργήσουν μεγάλες και ανεπανόρθωτες ζημίες. Αν και η ασφάλιση δεν είναι υποχρεωτική, εκτός αν αγοράσεις το σπίτι σου με δάνειο, είναι προτιμότερο να κάνετε μια ασφάλεια σπιτιού και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο για πάντα!

Η κάλυψη της ασφάλισης κατοικίας μπορεί να είναι περίπλοκη όσον αφορά τι καλύπτει και τι όχι. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πλήρη επίγνωση των ειδών καλύψεων που διαθέτουν και αντιλαμβάνονται τις ελλείψεις τους μόνο μετά από ένα ατυχές γεγονός όταν αναζητούν την αποζημίωσή τους.

Για παράδειγμα, οι ζημιές από πλημμύρες. Η ασφάλεια σπιτιού καλύπτει ορισμένους τύπους ζημιών από πλημμύρες, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις που δεν καλύπτονται. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τις λεπτομέρειες της κάλυψής σου.

Σχετικά με την ασφάλιση κατά των πλημμυρών συχνά αποκαλείται ως κάλυψη φυσικών φαινομένων που περιλαμβάνει αρκετές δύσκολες καταστάσεις όπως πλημμύρες, θύελλες, καταιγίδες, κ.α.

Η χερσαία πλημμύρα αναφέρεται σε συγκεκριμένα πλημμυρικά φαινόμενα, όπως η βροχή, το λιώσιμο του χιονιού ή την υπερχείλιση νερού από φράγματα, ποτάμια ή λίμνες.

Η ασφάλιση για πλημμύρες δεν συμπεριλαμβάνεται συνήθως στα βασικά ασφαλιστήρια συμβόλαια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θεωρείται ένας πρόσθετος κίνδυνος, ο οποίος προστίθεται για επιπλέον προστασία.

 

Τέλος, η ασφάλεια κατοικίας συνήθως καλύπτει ορισμένους τύπους κινδύνων και ζημιών, όπως:

 • Κάλυψη από φωτιά και καπνό
 • Ζημιές από άνεμο/θύελλα
 • Κλοπή
 • Εκρήξεις
 • Βανδαλισμοί
 • Πτώση αντικειμένων
 • Πτώση αεροσκάφους
 • Ζημιά από το βάρος χιονιού, χιονόνερου ή πάγου
 • Ζημιές από σπασμένες σωληνώσεις ή οικιακές συσκευές
 • Υπερτάσεις ηλεκτρικού ρεύματος
 • Πολιτικές ταραχές, βανδαλισμούς ή εξεγέρσεις

Η ασφάλεια κατά της πλημμύρας είναι προαιρετική και μπορεί να προστεθεί στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό με το ανάλογο, επιπλέον κόστος. Το κόστος εξαρτάται από τον κίνδυνο πλημμύρας στην περιοχή σας, και σε περιοχές υψηλού κινδύνου – ορισμένες εταιρείες μπορεί να μην προσφέρουν κάλυψη ή να έχουν υψηλότερο κόστος ανάλογα την περιοχή σας.

Τα σενάρια πλημμυρών περιλαμβάνουν:

 • Πλημμύρες από βροχή, όταν το έδαφος δεν αποστραγγίζεται σωστά.
 • Χερσαίες πλημμύρες από υπερχείλιση ποταμών ή λιμνών.
 • Έκτακτες πλημμύρες λόγω τυφώνων ή άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Πλέον στην Ελλάδα η ασφάλιση κατά των πλημμυρών έχει γίνει πιο συνηθισμένη λόγω της αύξησης φυσικών των καταστροφών τα τελευταία χρόνια.

Οι κάτοικοι σε περιοχές υψηλού κινδύνου θα πρέπει να εξετάσουν την ασφάλιση κατά των πλημμυρών και γενικότερα των φυσικών φαινομένων. Αν και δεν είναι υποχρεωτική, η ασφάλιση αυτή μπορεί να προσφέρει πολύτιμη προστασία σε περίπτωση πλημμύρας ή γενικότερα άσχημων καιρικών φαινομένων όπως έχουμε δει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

Κάθε ασφαλιστική εταιρεία χρησιμοποιεί “χάρτες κινδύνου” για να προσδιορίσει τις “ζώνες πλημμυρών”, βασιζόμενη σε αυτούς για την τιμολόγηση και την προσφερόμενη κάλυψη. Σημειώστε ότι αυτοί οι χάρτες μπορεί να μην είναι πάντα ενημερωμένοι, οπότε η προσωπική σας έρευνα και η κατανόηση της τοπικής περιοχής σας είναι σημαντική για να εκτιμήσετε τους κινδύνους σε σχέση με το κόστος της ασφάλισης πλημμύρας.

 

Τι καλύπτει η ασφάλιση κατά των πλημμυρών;

Η ασφάλιση αυτή προσφέρει κάλυψη για ζημιές από “φυσικές πλημμύρες” που δεν είναι υπό τον έλεγχό σας, όπως:

 • Ισχυρές βροχοπτώσεις
 • Λιώσιμο χιονιού, λάσπης ή πάγου
 • Υπερχείλιση από φράγματα
 • Αύξηση της στάθμης υδάτων σε κοντινές λίμνες ή ποτάμια

 

Τι δεν καλύπτεται;

Ζημιές λόγω αμέλειας ή κακής συντήρησης δεν καλύπτονται. Αυτό περιλαμβάνει:

 • Σπασμένοι ή μη συντηρημένοι σωλήνες
 • Υπερχειλίζουσες τουαλέτες
 • Χαλασμένα συστήματα αποχέτευσης
 • Χαλασμένες συσκευές όπως πλυντήρια πιάτων ή ψυγεία
 • Τυχόν αυτοκίνητα ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να βρίσκονται για παράδειγμα στο γκαράζ της οικίας
 • Υπαίθριες κατασκευές (πισίνες, περιφράξεις, κτλ)

Η ασφάλιση πλημμύρας δεν καλύπτει επίσης ζημιές από παράκτια ύδατα, αλμυρό νερό, κύματα καταιγίδων, τσουνάμι, παλιρροϊκά κύματα, άνοδο του υδροφόρου ορίζοντα ή απόφραξη αποχετεύσεων.

Βέβαια κάθε ασφαλιστική έχει τις δικές της καλύψεις και τα δικά της όρια ασφάλισης οπότε πρέπει να εξετάζεται διεξοδικά το ασφαλιστήριό σας πριν το υπογράψετε, για να γνωρίζετε τι καλύπτετε και τι όχι!

Η ασφάλιση κατά των πλημμυρών συνήθως καλύπτει επίσης και τα έξοδα καθαρισμού και επισκευής, καθώς και την αντικατάσταση κατεστραμμένων αντικειμένων, πάντα ανάλογα τα όρια που υπάρχουν στο ασφαλιστήριό σας καθώς και τους αντίστοιχους όρους ασφάλισης.

Σχετικά με τα αντικείμενά σας, αυτά μπορεί να καλύπτονται μόνο αν έχετε και την αντίστοιχη κάλυψη για ασφάλεια περιεχομένου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να καλύπτονται οι ζημίες μόνο στο κτήριό σας.

 

Είναι η ασφάλεια πλημμυρών η σωστή επιλογή για εσάς;

Δεδομένου ότι οι συνηθισμένες ασφαλιστικές πολιτικές για ιδιοκτήτες κατοικιών συχνά δεν καλύπτουν ζημιές από πλημμύρες, αν θέλετε να είστε βέβαιοι ότι προστατεύεστε από τις χειρότερες περιπτώσεις που μπορεί να σας τύχουν, σκεφτείτε σοβαρά την προσθήκη της κάλυψης πλημμυρών. Αν και θα συνεπάγεται έξτρα έξοδα, η αίσθηση ασφάλειας και προστασίας που προσφέρει αυτό το είδος ασφάλισης μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη για πολλούς ιδιοκτήτες.

Αν ενδιαφέρεστε να ασφαλίσετε την κατοικία σας ενάντια σε πλημμύρες, αλλά αναρωτιέστε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε ένα συμβόλαιο ή έχετε ερωτήσεις για το ποιο ποσό κάλυψης χρειάζεστε, η καλή είδηση είναι ότι υπάρχουν πολλές πηγές που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τις απαντήσεις.

Στο asfaleies24 μπορείτε να βρείτε τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες, να συγκρίνετε τιμές και καλύψεις για ασφάλεια σπιτιού με κάλυψη πλημμύρας και φυσικά να ασφαλιστείτε online σε μόλις 2 λεπτά από τον υπολογιστή ή το κινητό σας!

Εδώ φιλοδοξούμε να κάνουμε τη διαδικασία αγοράς του κατάλληλου ασφαλιστηρίου συμβολαίου όσο το δυνατόν πιο απλή για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, είτε πρόκειται για ασφάλιση κατοικίας, αυτοκινήτου, πλημμυρών ή άλλων ειδών ασφάλισης.

Ξεκινήστε από την αρχική μας σελίδα, επιλέξτε την ασφάλιση που θέλετε και ακολουθήστε τη φόρμα ασφάλισης ώστε μέσα από μερικά απλά βήματα να ασφαλιστείτε γρήγορα, εύκολα και πάνω απ’όλα οικονομικά!