Είναι υποχρεωτική η ασφάλεια σπιτιού σε μια νέα κατοικία;

Είναι υποχρεωτική η ασφάλεια σπιτιού όταν αγοράζετε μια νέα κατοικία;

Είναι υποχρεωτική η ασφάλεια σπιτιού σε μια νέα κατοικία;

Είναι αναγκαίο να συνάψετε ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο για την κατοικία σας όταν αποκτάτε ένα νέο σπίτι;

Εάν επιθυμείτε να αποκτήσετε ένα νέο σπίτι για εσάς και την οικογένειά σας, τότε σίγουρα θα κάνετε μια σημαντική οικονομική επένδυση. Σε σχέση με το μέγεθος αυτής της επένδυσης, φαίνεται λογικό να την προστατεύσετε μέσω ενός ασφαλιστικού συμβολαίου που θα καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις κινδύνων!

Ωστόσο, είναι το ασφαλιστικό συμβόλαιο απαραίτητο κατά την αγορά; Ή το κάνετε αποκλειστικά και μόνο για να καλύψετε την περίπτωση του κινδύνου και της οικονομικής, δικής σας, ζημίας;

Ας το αναλύσουμε αναλυτικά όμως σε αυτό το άρθρο του asfaleies24!

 

Ασφάλιση κατοικίας: Απαραίτητη ή όχι;

Πριν καταλήξουμε στο η ασφάλεια σπιτιού είναι απαραίτητη ή όχι, ας εξετάσουμε πρώτα τα πλεονεκτήματα της ασφάλισης κατοικίας:

 

#  Ασφάλεια από φυσικές καταστροφές

Όλοι βλέπουμε τις καταστροφές και τις συνέπειες από την κλιματική αλλαγή που σαρώνει τα τελευταία χρόνια όλο τον πλανήτη.

Οι συνέπειες του νερού που εισβάλλει στον χώρο μπορούν να είναι καταστροφικές. Άλλες φυσικές καταστροφές όπως σεισμοί ή νεροποντές μπορούν επίσης να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές. Ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο κατοικίας παρέχει εκτεταμένη κάλυψη για τέτοιου είδους ζημιές, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα υποστείτε μεγάλη οικονομική απώλεια.

 

# Προστασία από κινδύνους που προκύπτουν από ανθρώπινες ενέργειες

Είναι συχνό το άκουσμα στις ειδήσεις για πυρκαγιές από ελαττωματική καλωδίωση ή ανεπαρκή λειτουργία των πυροσβεστικών συστημάτων. Η έλλειψη κατάλληλου πυροσβεστικού εξοπλισμού μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις στον έλεγχο μιας φωτιάς.

Μερικές φορές, οι κατασκευαστές επιλέγουν καλώδια χαμηλής ποιότητας για να μειώσουν το κόστος ή οι ηλεκτρικές συνδέσεις δεν τοποθετούνται σωστά. Συστήματα πυρασφάλειας όπως συναγερμοί καπνού και ψεκαστήρες νερού μπορεί επίσης να μην είναι επαρκή. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να σας οδηγήσουν σε μεγάλη οικονομική ζημιά σε περίπτωση ζημιάς στο σπίτι σας.

Μια ασφάλιση σπιτιού προσφέρει εκτενή οικονομική κάλυψη για ζημιές από τέτοιες αμέλειες και περικοπές κόστους. Αν και η ασφάλιση σπιτιού δεν είναι υποχρεωτική με νόμο, τα οφέλη που αναφέραμε είναι σημαντικά, και μπορούν να δημιουργήσουν ένα οικονομικό δίχτυ ασφαλείας για την οικογένειά σας και την περιουσία σας από πιθανές ζημιές.

 

# Προστατεύει το πολύτιμο περιεχόμενό σας

Στο νέο σας σπίτι, θα φέρετε πράγματα που εκπληρώνουν τις επιθυμίες σας – από έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές έως διάφορα διακοσμητικά που θα το κάνουν αισθητικά ευχάριστο για εσάς. Θα έχετε επίσης προσωπικά αντικείμενα όπως κοσμήματα και έργα τέχνης. Η αξία και η σημασία τους είναι μεγάλη και κάθε ζημιά θα αποτελούσε σοβαρή απώλεια. Αντιμετωπίστε τον κίνδυνο της απώλειας αυτών των αντικειμένων με την κάλυψη που παρέχεται από την ασφάλιση κατοικίας και ειδικότερα την ασφάλεια περιεχομένου που παρέχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες – δηλαδή τη δυνατότητα να ασφαλίσετε τα αντικείμενα που θέλετε, ύστερα από καταγραφή, για να τα προστατεύσετε έναντι κινδύνων όπως κλοπή και καταστροφή.

 

Η ασφάλεια σπιτιού είναι υποχρεωτική αν θα συνάψεις δανειακή σύμβαση!

Αν αγοράσεις το σπίτι σου με δάνειο ή χρηματοδότηση, τότε η ασφάλεια για την κατοικία σου γίνεται υποχρεωτική καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα εγκρίνει το δάνειο η τράπεζα!

Είναι μέσα στους δανειακούς όρους που υπογράφεις ότι θα κάνεις ασφάλεια σπιτιού με όλες τις απαραίτητες – για την τράπεζα – καλύψεις.

 

Στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη για την αγορά ασφάλισης κατοικίας

Εδώ σας έχουμε τις καλύτερες συμβουλές για να βρείτε την καλύτερη ασφάλεια σπιτιού για τη νέα σας στέγη!

 

# Πάντα να συγκρίνετε τιμές και προσφορές

Μέσα από το asfaleies24 έχετε τη δυνατότητα να συγκρίνετε τιμές και προσφορές στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές και να βρείτε την καταλληλότερη ασφάλεια σπιτιού για εσάς!

 

# Προσέξτε τις καλύψεις

Εξετάστε τις επιπλέον παροχές που διαθέτει κάθε ασφαλιστική εταιρεία και συγκρίνετε τόσο τιμές αλλά φυσικά και τις παροχές κάθε συμβολαίου!

 

#Μείνετε on budget

Αν επιλέξετε ένα συμβόλαιο με πολλές παροχές, φροντίστε να ταιριάζει με τον προϋπολογισμό σας. Οι επιπλέον υπηρεσίες μπορεί να αυξήσουν το κόστος αρκετά.

 

#Αγοράστε online!

Προτιμήστε την online αγορά ασφάλισης μέσα από το asfaleies24 για γρηγορότερη διαδικασία και εξοικονόμηση στα ασφάλιστρα σας!.

 

Αν και η ασφάλεια σπιτιού δεν είναι υποχρεωτική – παρά μόνο όταν υπάρχει δάνειο – εν τούτοις σας προτείνουμε οπωσδήποτε να έχετε ένα ενεργό ασφαλιστήριο για την οικία σας.

Με ελάχιστο ποσό ανά έτος, ασφαλίζετε την επένδυσή σας και έχετε το κεφάλι σας ήσυχο πως οτιδήποτε κι αν συμβεί από τους κινδύνους που έχετε ασφαλίσει, εσείς θα αποζημιωθείτε από την ασφαλιστική εταιρεία και δεν θα έχετε κάποια οικονομική ζημία ή αυτή θα περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό!