Κάλυψη διάρρηξης σωληνώσεων: Τι καλύπτει στην ασφάλεια σπιτιού;

καλυψη διαρρηξης σωληνωσεων

Κάλυψη διάρρηξης σωληνώσεων: Τι καλύπτει στην ασφάλεια σπιτιού;

Η διάρρηξη σωληνώσεων είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου.

Είτε πρόκειται για καινούργιο σπίτι είτε για παλαιότερο, οι σωληνώσεις μπορούν να σπάσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Και όταν μιλάμε για σωληνώσεις, εννοούμε είτε της θέρμανσης που μεταφέρουν το ζεστό νερό του λέβητα, είτε της ύδρευσης είτε ακόμα και της ψύξης σε περίπτωση που το σπίτι έχει κεντρικό σύστημα θέρμανσης/ψύξης.

Μια τέτοια κατάσταση είναι σίγουρα πολύ δυσάρεστη και κανένας δεν θα ήθελε να βρίσκεται σε αυτήν τη θέση!

Εκτός από τη ζημιά που πρέπει να διορθωθεί στις σωληνώσεις, θα πρέπει να βγει και να ξανά τοποθετηθεί καινούργιο πάτωμα (πλακάκι, ξύλο, κτλ) με ό,τι κόστος συνεπάγεται αυτό.

Ευτυχώς όμως οι ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν στα συμβόλαια για ασφάλεια σπιτιού, την κάλυψη διάρρηξης σωληνώσεων.

Τι ακριβώς είναι όμως αυτή η κάλυψη και τι καλύπτει; Τι πρέπει να προσέχετε όταν την αγοράζετε και τι εξαιρέσεις υπάρχουν;

Τι είναι η κάλυψη διάρρηξης σωληνώσεων

Η διάρρηξη σωληνώσεων καλύπτει ζημιές που έγιναν στο εσωτερικό δίκτυο του σπιτιού σε ύδρευση, θέρμανση, κλιματισμό καθώς και αποχέτευση.

Κάθε ασφαλιστική εταιρεία καλύπτει διαφορετικά πράγματα, όμως σε γενικές γραμμές καλύπτονται τα έξοδα για την αποκατάσταση των σωληνώσεων και μερικές εταιρείες καλύπτουν επίσης και τα περιφερειακά έξοδα όπως η άντληση των υδάτων που προκλήθηκαν από τη ζημιά, τα έξοδα επαναφοράς του πατώματος, κ.α.

 

Τι μπορεί να προκαλέσει ζημιά στους σωλήνες

Η ζημιά στους σωλήνες μπορεί να προκληθεί από αρκετές αιτίες, μεταξύ άλλων:

  • Παρατεταμένος παγετός
  • Φυσιολογικές φθορές λόγω χρόνου
  • Μαζεμένες βρωμιές
  • Χημικές ουσίες που βρέθηκαν στο σωλήνα και αντέδρασαν μεταξύ τους

 

Τι καλύπτει και τι αποζημιώνει

Η συγκεκριμένη κάλυψη αποζημιώνει ζημιές στο κτήριο που προκλήθηκαν από τη διάρρηξη των σωληνώσεων ενώ σε μερικές περιπτώσεις καλύπτονται και ζημιές στα προσωπικά σας αντικείμενα αν υπάρχει η ασφάλεια περιεχομένου στο ασφαλιστήριό σας.

Έτσι, αν έχετε μόνο μια απλή ασφάλεια κτηρίου με την επιπλέον κάλυψη για σωληνώσεις, τότε σε μια ενδεχόμενη περίπτωση αποζημίωσης θα αποζημιωθείτε μόνο για τις υλικές ζημιές στο κτήριο όπως πατώματα, οροφή, σωληνώσεις, κτλ

Αν όμως έχετε και την ασφάλεια περιεχομένου, τότε εφόσον στους ειδικούς όρους καλύπτονται οι ζημιές από διάρρηξη σωληνώσεων, θα αποζημιωθείτε και για τα προσωπικά αντικείμενα που είχατε ασφαλίσει.

Τι πρέπει να προσέχετε

Η κάλυψη διάρρηξης σωληνώσεων δίνεται από τις ασφαλιστικές εταιρείες με κάποιες απαλλαγές αλλά και όρια κάλυψης.

Το πιο συνηθισμένο είναι η χρονολογία των σωληνώσεων να μην υπερβαίνει τα 15-25 χρόνια (ανάλογα την πολιτική κάθε εταιρείας) ή αν έχει γίνει πρόσφατη ανακαίνιση και αλλαγή των σωληνώσεων, θα πρέπει να προσκομίσετε τα αντίστοιχα αποδεικτικά στοιχεία.

Επιπλέον, είναι πολύ συνηθισμένο η συγκεκριμένη κάλυψη να έχει απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εταιρείες όπου συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 5-10% επί της ζημιάς.

Αν δηλαδή η ζημιά έχει κοστολογηθεί στις 3000€, τότε τα 300€ θα τα πληρώσετε εσείς ως απαλλαγή.

Ακόμα, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, θα πρέπει να δείτε αναλυτικά στο συμβόλαιό σας αν έχετε συμπεριλάβει τόσο την ασφάλεια κτηρίου όσο και την ασφάλεια περιεχομένου.

Για να αποζημιωθείτε για ζημιές από διάρρηξη σωληνώσεων στα προσωπικά σας αντικείμενα, αυτά θα πρέπει να είναι ασφαλισμένα μέσα από την εξτρά κάλυψη ασφάλισης περιεχομένου!

 

Βρες την ιδανική ασφάλεια σπιτιού με κάλυψη σωληνώσεων!

Στο Asfaleies24.gr συγκρίνεις τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες και βλέπεις όλη την ασφαλιστική αγορά σε μόλις 1 λεπτό!

Έτσι δε χρειάζεται να ψάχνεις μία-μία ασφαλιστική για να δεις τα πακέτα και τις τιμές τους!

Με 1 κλικ, βλέπεις το μεγαλύτερο σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς και μπορείς να συγκρίνεις τιμές και παροχές στην ασφάλεια σπιτιού με όλες τις επιπλέον καλύψεις όπως ασφάλεια πυρκαγιάς, ασφάλεια κλοπής, κάλυψη για φυσικές καταστροφές, για χαλάζι, κ.α.

Κάνοντας μια ολοκληρωμένη αναζήτηση θα βρείτε πολύ γρήγορα την καλύτερη ασφάλεια για το σπίτι σας ενώ μπορείτε φυσικά να προσθέσετε και την κάλυψη για διάρρηξη σωληνώσεων έτσι ώστε να νιώθετε ακόμα περισσότερο προστατευμένοι για την περιουσία σας!