Ασφάλεια Airbnb: Τι καλύπτει και τι πρέπει να προσέξετε

ασφαλεια airbnb

Ασφάλεια Airbnb: Τι καλύπτει;

Τα τελευταία χρόνια με την έλευση του Airbnb, οι βραχυχρόνιες μισθώσεις έχουν εκτοξευτεί και έχουν φέρει μια επανάσταση στον τρόπο που ταξιδεύουμε, δίνοντας παράλληλη μια ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ακινήτων να δημιουργήσουν ένα πρόσθετο εισόδημα, νοικιάζοντας το σπίτι τους με την μέρα!

Όμως, η φιλοξενία επισκεπτών μπορεί να συνοδεύεται από μερικούς κινδύνους και εκπλήξεις – γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τους ιδιοκτήτες να γνωρίζουν γύρω από την ασφάλεια σπιτιού και την ασφάλεια Airbnb συγκεκριμένα.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι καλύπτει και τι όχι η ασφάλεια Airbnb και γιατί είναι απαραίτητη σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων που νοικιάζουν τα σπίτια σου στη βραχυχρόνια μίσθωση!

 

Τι καλύπτει μια ασφάλεια Airbnb

Μια ασφάλεια Airbnb είναι στην ουσία μια ασφάλεια σπιτιού που περιέχει και κάποιες εξατομικευμένες καλύψεις, ανάλογα τις ανάγκες του ιδιοκτήτη.

Οι πιο συνηθισμένες καλύψεις σε ένα ασφαλιστήριο Airbnb είναι:

  • Κάλυψη από πυρκαγιά που οφείλεται σε εμπρησμό, βραχυκύκλωμα, κτλ
  • Κάλυψη από ζημιές που προκλήθηκαν λόγω έκρηξης
  • Ζημιές από πτώση αεροσκαφών ή πρόσκρουση οχήματος
  • Κάλυψη για ζημιές από πλημμύρα
  • Κλοπή περιεχομένου σπιτιού με κάλυψη για τα αντικείμενά σας

Στις προαιρετικές καλύψεις ενός ασφαλιστηρίου συναντάμε την ασφάλεια για σεισμό καθώς και την ασφάλεια σπιτιού για φυσικές καταστροφές.

 

Τι πρέπει οπωσδήποτε να έχει ένα ασφαλιστήριο Airbnb

Πέρα από τις καλύψεις του σπιτιού, όπως τις συναντάμε και σε ένα τυπικό ασφαλιστήριο για ασφάλεια σπιτιού, ένα συμβόλαιο ασφάλισης Airbnb θα πρέπει επίσης να έχει:

  • Κάλυψη για υλικές ζημιές
  • Κάλυψη για σωματικές βλάβες

Οι παραπάνω καλύψεις αφορούν την ευθύνη του ιδιοκτήτη του σπιτιού προς τον ενοικιαστή. Αν για παράδειγμα ένας φιλοξενούμενός σας χτυπήσει το πόδι του στο σπίτι σας, τότε μπορεί να εγείρει απαιτήσεις και να σας ζητήσει αποζημίωση.

Επειδή δυστυχώς αυτά συμβαίνουν αρκετά συχνά τόσο στη βραχυχρόνια μίσθωση όσο και στα τουριστικά καταλύματα, η κάλυψη αστικής ευθύνης του ιδιοκτήτη κρίνεται απαραίτητη!

Ανάλογα το πρόγραμμα που θα επιλέξετε, η ασφαλιστική εταιρεία θα έχει ένα ανώτατο όριο αποζημίωσης ανά συμβάν. Όσο υψηλότερο το όριο, τόσο μεγαλύτερα θα είναι και τα ασφάλιστρα του συμβολαίου σας.

 

Δεν καλύπτομαι από την ασφάλεια οικοδεσπότη της Airbnb;

Η Airbnb προσφέρει την «Εγγύηση οικοδεσπότη» ως μια βασική κάλυψη έναντι ζημιών που μπορεί να προκαλέσουν οι επισκέπτες στο σπίτι σας.

Όμως, όπως γράφει και στους όρους χρήσης, αυτή η εγγύηση δεν αντικαθιστά την ασφάλεια Airbnbπου καλό είναι να έχετε εσείς, ούτε προσφέρει αποζημίωση στους επισκέπτες σας σε περίπτωση ατυχήματος που ευθύνεται η κατοικία σας.

 

Τι πρέπει να προσέξετε σε μια ασφάλεια Airbnb

Μια ασφάλεια Airbnb είναι στην ουσία μια ασφάλεια σπιτιού με εξτρά καλύψεις αστικής ευθύνης για να προστατευτείτε οικονομικά σε περίπτωση που κάποιος επισκέπτης αξιώσει αποζημίωση λόγω ατυχήματος.

Η ασφάλεια κατοικίας που θα έχετε καλύπτει πιθανές ζημιές από πλημμύρες, πυρκαγιές, φυσικά φαινόμενα, σεισμό (εφόσον υπάρχουν οι αντίστοιχες καλύψεις στο ασφαλιστήριο) ενώ με την εξειδίκευση λόγω Airbnb θα έχετε επιπλέον την αστική ευθύνη και ίσως, σε κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες, και προστασία έναντι ζημιών που θα προκληθούν από τους επισκέπτες προς το σπίτι σας.

Θα πρέπει να μελετήσετε καλά τις τυχόν απαλλαγές του προγράμματος καθώς και τις εξαιρέσεις που μπορεί να υπάρχουν, για να γνωρίζετε τι καλύπτετε και τι όχι από την ασφαλιστική σας εταιρεία.

Πως θα βρω την καλύτερη ασφάλεια Airbnb

Στο Asfaleies24.gr θα βρείτε την καλύτερη ασφάλεια Airbnb online, συγκρίνοντας τιμές και πακέτα στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες.

Απλά εισάγετε τα δεδομένα του σπιτιού σας και άμεσα θα δείτε τιμές από όλες τις διαθέσιμες εταιρείες.

Συγκρίνετε τα πακέτα και τις παροχές τους, δείτε τιμές και καλύψεις και ασφαλιστείτε άμεσα σε 1 λεπτό online λαμβάνοντας το ασφαλιστήριο στο e-mail σας!

Μην αφήνετε την περιουσία και το σπίτι σας απροστάτευτο χωρίς ασφάλεια σπιτιού και ασφάλεια Airbnb αν το χρησιμοποιείτε για βραχυχρόνιες μισθώσεις!