τι καλυπτουν τα πακετα ασφαλειας μηχανης
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Τι καλύπτουν τα διαθέσιμα πακέτα για ασφάλεια μηχανής

Η ασφάλεια μηχανής καλύπτει διαφορετικά πράγματα απ’ότι η ασφάλεια αυτοκινήτου ενώ και τα πακέτα ασφάλισης είναι πιο περιορισμένα όπως αντίστοιχα και οι καλύψεις.

Στην πλειονότητα, οι ιδιοκτήτες μηχανών ασφαλίζονται για απλή βασική ασφάλεια όπου καλύπτει την αστική ευθύνη έναντι τρίτων, δηλαδή την δυνατότητα να αποζημιώσει η ασφαλιστική το τρίτο μέρος σε περίπτωση ατυχήματος με δική σας υπαιτιότητα.

Τι άλλα πακέτα και καλύψεις όμως υπάρχουν για να μπορέσετε να ασφαλίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη μηχανή σας;

Καλύψεις βασικής ασφάλειας

Η βασική ασφάλεια καλύπτει αυτό ακριβώς που γράψαμε και πιο πάνω – δηλαδή την αστική ευθύνη έναντι τρίτων σε περίπτωση υπαιτιότητάς σας σε ατύχημα.

Είναι η ελάχιστη υποχρεωτική ασφάλιση που πρέπει να έχετε ώστε να μπορέσετε να κυκλοφορείτε νόμιμα τη μηχανή σας.

Από ‘κει και πέρα, τη βασική ασφάλεια μηχανής μπορείτε να την επεκτείνετε με τις προαιρετικές εξτρά καλύψεις που σας προσφέρουμε, όπως την οδική βοήθεια και τη νομική προστασία – καλύψεις όπου θα σας τις αναλύσουμε παρακάτω!

Η βασική ασφάλεια μηχανής είναι διαθέσιμη σε τρίμηνα, εξάμηνα και ετήσια πακέτα και το κόστος ξεκινάει από μόλις 5€ για ασφάλεια 3 μηνών (ασφάλεια 50cc στην ERGO, Σεπτέμβριος 2022)

 

Ασφάλεια μηχανής με κλοπή

Η ασφάλεια κλοπής μηχανής περιλαμβάνει τόσο την βασική ασφάλεια όσο και την κάλυψη από ολική κλοπή του οχήματός σας.

Η συγκεκριμένη κάλυψη βρίσκεται στα πακέτα πυρός/κλοπής και προσφέρεται για τις μηχανές από λίγες ασφαλιστικές εταιρείες σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα, όπου το συγκεκριμένο πακέτο το προσφέρουν σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές!

Για τις μηχανές, το πακέτο πυρός/κλοπής συνήθως περιλαμβάνει την αποζημίωση σε περίπτωση ολικής κλοπής της μηχανής μετά από 90 ημέρες, νομική προστασία καθώς και αποζημίωση σε περίπτωση ατυχήματος με ανασφάλιστο όχημα.

Δεν περιλαμβάνει δηλαδή ζημιές από φυσικά φαινόμενα, πυρκαγιά, χαλάζι, κτλ όπως συμβαίνει στα αντίστοιχα πακέτα ασφάλισης πυρός/κλοπής για το αυτοκίνητο.

 

 Προαιρετικές καλύψεις

Στις προαιρετικές καλύψεις που μπορείτε να προσθέσετε σε μια ασφάλεια μηχανής – είτε στη βασική ασφάλεια είτε στην ασφάλεια κλοπής – περιλαμβάνονται η κάλυψη οδικής βοήθειας, η νομική προστασία και το προσωπικό ατύχημα.

Η οδική βοήθεια σας προσφέρει υποστήριξη και βοήθεια για οτιδήποτε χρειαστείτε με το όχημά σας όπως μια μηχανική βλάβη ή πρόβλημα στην μπαταρία.

Στο asfaleies24 μπορείτε να προσθέσετε την κάλυψη για οδική βοήθεια με μόλις 20€ / χρόνο στο συμβόλαιό σας!

Η νομική προστασία είναι ιδιαίτερη χρήσιμη όταν λόγω ατυχήματος έχει διαφορές στην αποζημίωση που ζητάτε με την αποζημίωση που σας προσφέρει η ασφαλιστική εταιρεία. Αν έχετε τη νομική προστασία στο συμβόλαιό σας, τότε αυτόματα μπορείτε να έχετε έναν δικηγόρο ώστε να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, δίχως να έχετε κάποιο κόστος!

Τέλος, η κάλυψη για προσωπικό ατύχημα προσφέρει αποζημίωση σε εσάς σε περίπτωση τραυματισμού σε ατύχημα ή στους συγγενείς σας, σε περίπτωση θανάτου λόγω τροχαίου.

 

Υπάρχει μικτή ασφάλεια στις μηχανές;

Στην ασφάλεια μηχανής δεν υπάρχουν διαθέσιμα πακέτα μικτής ασφάλισης, από καμία ασφαλιστική όπως αντίστοιχα υπάρχουν στην ασφάλεια αυτοκινήτου.

Η ανώτατη κάλυψη που μπορείτε να έχετε είναι ένα πακέτο κλοπής, όπου θα σας καλύπτει πέρα από την υποχρεωτική ασφάλεια και σε περίπτωση ολικής κλοπής της μηχανής σας.

Στα αυτοκίνητα αντίστοιχα υπάρχουν τα πακέτα μικτής ασφάλειας όπου καλύπτουν πέρα από την κλοπή και τις ιδίες ζημίες του οδηγού σε ένα ατύχημα με δική του υπαιτιότητα!

 

Πως θα ασφαλιστείτε σε 1 λεπτό με ασφάλεια κλοπής για μηχανή!

Στο asfaleies24 μπορείτε να ασφαλιστείτε σε 1 λεπτό για ασφάλεια μηχανής με κλοπή και να ολοκληρώσετε τον έλεγχο πραγματομοσύνης μέσω βιντεοκλήσης με την ασφαλιστική εταιρεία, σε ελάχιστο χρόνο!

Σας προτείνουμε τις εταιρείες Apeiron & Yellow Project αν θέλετε ασφάλεια μηχανής με κάλυψη κλοπής καθώς θα τελειώσετε γρήγορα με τις διαδικασίες και επιπλέον θα βρείτε πολύ ανταγωνιστικά ασφάλιστρα!

Ξεκινήστε από την ιστοσελίδα μας εισάγοντας τα στοιχεία της μηχανής και του ιδιοκτήτη, επιλέξτε τα πακέτα «Πυρός/Κλοπής» και δείτε άμεσα τιμές και προσφορές για τη δική σας μηχανή από 60€ / εξάμηνο!