ποσο κοστιζει η φορτιση ηλεκτρικου αυτοκινητου
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Τα TOP 5 ηλεκτρικά αυτοκίνητα για το 2021 και το κόστος ασφάλισής τους

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής είναι πλέον εδώ και ολοένα και περισσότεροι υποψήφιοι ιδιοκτήτες τα επιλέγουν, έναντι των θερμικών οχημάτων βενζίνης ή πετρελαίου.

Που διαφέρουν όμως τα ηλεκτρικά οχήματα έναντι των συμβατικών; Πως και που φορτίζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Γιατί διαφέρει το κόστος ασφάλισής τους;

Πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικά..

Πως, που και πόσο φορτίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φορτίζουν με αρκετούς τρόπους. Ο πιο δημοφιλής και κοινός, είναι με πρίζα σούκο στο σπίτι. Η ταχύτητα φόρτισης σε αυτήν την περίπτωση είναι χαμηλή, ενώ αν θέλετε υψηλότερη ταχύτητα, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα wallbox σε τριφασική γραμμή. Η τελική ταχύτητα φόρτισης εξαρτάται από τον onboard φορτιστή του οχήματός σας.

Στο δρόμο και σε ταξίδι, μπορείτε να φορτίζετε στους σταθμούς ΣΕΑ καθώς και σε χιλιάδες ακόμα σημεία σε όλη την Ελλάδα – πλέον το πρόβλημα της φόρτισης και της αυτονομίας δεν αποτελεί πρόβλημα ούτε στην Ελλάδα!

Το κόστος φόρτισης εξαρτάται από την τιμή της kwh που θα κληθείτε να πληρώσετε. Στο σπίτι με νυχτερινό ρεύμα το κόστος είναι αρκετά χαμηλό ενώ έξω στα ΣΕΑ σε ταχυφορτιστή, θα συναντήσετε την υψηλότερη χρέωση.

Κόστος ασφάλισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου και διαφορά με τα αντίστοιχα θερμικά

Το κόστος για ασφάλεια ηλεκτρικού αυτοκινήτου συνήθως είναι λίγο υψηλότερο από τα αντίστοιχα θερμικά αυτοκίνητα και αυτό συμβαίνει για 2 λόγους.

Από τη μια η αξία αγοράς είναι υψηλότερη έναντι ενός συμβατικού οχήματος, αντίστοιχης κατηγορίας και από την άλλη συνήθως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο γρήγορα, με αμεσότερη επιτάχυνση, κάτι που οδηγεί σε αύξηση του ρίσκου και του κινδύνου για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Για να βρείτε ακριβώς το κόστος ασφάλισης για το δικό σας μοντέλο, κάντε μια δωρεάν αναζήτηση μέσα από την ιστοσελίδα μας και σε 1 λεπτό θα έχετε τιμές από περισσότερες από 25 ασφαλιστικές εταιρείες!

 

Τιμές ασφάλειας για τα δημοφιλέστερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Παρακάτω θα βρείτε το κόστος ασφάλειες για τα top 5 δημοφιλή ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στη χώρα μας.

Αυτά είναι (κατά σειρά κατάταξης)

  • Tesla Model 3
  • Peugeot e-208
  • VW ID.3
  • Peugeot e-2008
  • Fiat 500e

Η λίστα περιλαμβάνει τις συνολικές πωλήσεις του 2021 έως και 31/09/2021.

Το κόστος ασφάλειας αναφέρεται σε οδηγό 40 ετών με δίπλωμα οδήγησης 22 χρόνια και τκ 10432 (Αττική)

 

Tesla Model 3 LR

Το κόστος ασφάλειας για βασική ασφάλιση αυτοκινήτου για το συγκεκριμένο, bestseller μοντέλο της Tesla, είναι: 500€ / έτος.

Αν επιθυμείτε μικτή ασφάλεια, τότε το κόστος ανεβαίνει στα 900€ περίπου – ανάλογα το ποσό της απαλλαγής που θα επιλέξετε.

 

Peugeot e-208

Το κόστος ασφάλισης για την αρχική έκδοση Active, αξίας 30.000€, είναι στα 240€ το χρόνο για τις βασικές, υποχρεωτικές καλύψεις.

Η πλήρη μικτή ασφάλιση ιδίων ζημιών θα σας κοστίσει από 500 έως 1000€, ανάλογα την εταιρεάι που θα επιλέξετε να ασφαλιστείτε!

 

VW ID.3

Η αρχική έκδοση του δημοφιλές ηλεκτρικού μοντέλου της VW έχει αξία 40.000€ και ασφάλιστρα από 588€ για μικτή ασφάλεια  ενώ η απλή ασφάλεια θα σας κοστίσει από 120€ έως 292€, αναλόγως την εταιρεία και τις εξτρά καλύψεις όπως οδική βοήθεια, θραύση κρυστάλλων, κ.α.

 

Peugeot e-2008

Το δημοφιλές ηλεκτρικό SUV της Peugeot, θα σας κοστίσει 38.500€ για να γίνει δικό σας και έπειτα το κόστος ασφάλισης θα είναι 566€ για μικτή ασφάλεια με απαλλαγή 1000€ ή από 130€ για απλή ασφάλιση αστικής ευθύνης, χωρίς εξτρά καλύψεις και παροχές.

 

Fiat 500e

Η Bella της Fiat κοστίζει κάτω από 20.000€ για αγορά (βασική έκδοση) ενώ και το κόστος ασφάλισης είναι σχετικά χαμηλό.

Η βασική ασφάλεια ξεκινάει από μόλις 120€ ενώ η μικτή ασφάλεια από 335€ με απαλλαγή 1000€

 

Για να βρείτε εξατομικευμένες προσφορές στις ασφάλειες αυτοκινήτου, πάρτε μια προσφορά online από το Asfaleies24.gr! Μέσα σε 1 λεπτό έχετε τη δυνατότητα να κάνετε σύγκριση τιμών και να προχωρήσετε στην έκδοση του συμβολαίου!