ασφαλεια αυτοκινητου με προσωρινο διπλωμα

Ασφάλεια αυτοκινήτου με προσωρινό δίπλωμα

Η οδήγηση με προσωρινό δίπλωμα μπορεί να ανταποκρίνεται σε 2 διαφορετικές συνθήκες.

Η πρώτη περίπτωση οδήγησης με προσωρινό δίπλωμα είναι η συνοδευόμενη οδήγηση ή αλλιώς οδήγηση στα 17 έτη.

Η δεύτερη περίπτωση, είναι όταν ενήλικας περνάει επιτυχώς τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης και βγάζει οnline από το gov.gr το προσωρινό δίπλωμά του μέχρι να έρθει το κανονικό καρτελάκι.

Τι πρέπει να γίνει όμως σε κάθε περίπτωση ώστε ο οδηγός να βγάλει ασφάλεια αυτοκινήτου και να οδηγεί νόμιμα;

Ασφάλεια αυτοκινήτου για συνοδευόμενη οδήγηση

Αν ένα αυτοκίνητο το οδηγεί ένας νέος 17 ετών με προσωρινό δίπλωμα, τότε θα πρέπει να στείλετε το προσωρινό δίπλωμα στην ασφαλιστική εταιρεία ώστε να υπολογιστεί το αντίστοιχο επασφάλιστρο για να έχει ισχύ η ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Σε διαφορετικό περίπτωση, δεν θα είναι καλυμμένο το όχημα στην περίπτωση που το οδηγεί νέος με προσωρινό δίπλωμα.

Αν η ασφάλεια του αυτοκινήτου έχει εκδοθεί μέσα από το asfaleies24, τότε μας στέλνετε το δίπλωμα και προχωράμε άμεσα εμείς τις διαδικασίες για το επασφάλιστρο.

 

Ασφάλεια αυτοκινήτου με προσωρινό δίπλωμα μέσω gov.gr

Αν είστε άνω των 18 ετών και μόλις πετύχατε στις εξετάσεις, τότε μπορείτε να εκδώσετε το προσωρινό σας δίπλωμα μέσα από το gov.gr το οποίο έχει ισχύ 3 μήνες – διάστημα ικανό για να παραλάβετε το νόμιμο δίπλωμα-καρτελάκι.

Με αυτό το προσωρινό δίπλωμα μπορείτε να μετακινήστε κανονικά και να οδηγείτε το αυτοκίνητό σας, αρκεί να το δηλώσετε στην ασφαλιστική και να πληρώσετε το αντίστοιχο επασφάλιστρο νέου οδηγού.

Όπως και στην συνοδευόμενη οδήγηση, έτσι και με το προσωρινό δίπλωμα θα πρέπει να μας στείλετε το έντυπο μέσα από το gov.gr ώστε να εκδώσουμε το αντίστοιχο επασφάλιστρο που αντιστοιχεί στην ασφάλειά σας, για να είστε καλυμμένοι.

 

Κόστος ασφάλειας με προσωρινό δίπλωμα

Στο κόστος της ασφάλειας με προσωρινό δίπλωμα το μόνο που διαφοροποιεί την τιμή είναι το επασφάλιστρο.

Το επασφάλιστρο το τοποθετούν οι ασφαλιστικές καθώς γνωρίζουν ότι ο κίνδυνος εμπλοκής σε ένα ατύχημα είναι πολύ μεγαλύτερος για τα νέα άτομα ή για όσους έχουν δίπλωμα λιγότερο από 1 χρόνο.

Το επασφάλιστρο ισχύει για όλους τους οδηγούς κάτω των 23 ετών ή για όσους φέρουν άδεια οδήγησης λιγότερο από 1 χρόνο, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Θα πρέπει να υπολογίζετε μια εξτρά επιβάρυνση περίπου 30-50%, ανάλογα την πολιτική της κάθε ασφαλιστικής εταιρείας.

 

Διαδικασία έκδοσης νέας ασφάλειας με προσωρινό δίπλωμα

Αν θέλετε να εκδώσετε νέα ασφάλεια αυτοκινήτου και έχετε προσωρινό δίπλωμα οδήγησης από το gov.gr, τότε η διαδικασία για την online ασφάλισή σας είναι πολύ εύκολα!

Αρχικά θα πρέπει να έχετε εύκαιρα όλα τα απαραίτητα στοιχεία του οχήματός σας – καλύτερα δηλαδή να έχετε την άδεια κυκλοφορίας μπροστά σας και επίσης το δίπλωμα μέσα από το gov.gr

Έπειτα επισκέπτεστε την φόρμα ασφάλισης του asfaleies24 και εισάγεται όλα τα στοιχεία που σας ζητάει η φόρμα μας.

Άμεσα βλέπετε προσφορές και τιμές από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες του χώρου και μπορείτε να κάνετε τόσο σύγκριση στο κόστος ασφάλισης όσο και στις παροχές που προσφέρει η κάθε ασφαλιστική!

Αφού επιλέξετε την εταιρεία που ταιριάζει στις ανάγκες σας, προχωράτε στο επόμενο βήμα όπου συμπληρώνετε όλα σας τα στοιχεία – εκεί θα συμπληρώσετε και την ημερομηνία διπλώματος και αυτόματα η πλατφόρμα μας θα καταλάβει ότι πρόκειται για νέο οδηγό και θα υπολογίσει το επασφάλιστρο ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία!

Η αγορά σας μπορεί να βγει είτε ως χωρίς δικαιολογητικά (οπότε δε θα χρειαστεί να μας στείλετε το προσωρινό δίπλωμα και την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας) είτε θα πρέπει να μας τα ανεβάσετε μέσα από μια εύκολη διαδικασία καθώς θα τα απαιτεί η ασφαλιστική εταιρεία!

Σε κάθε περίπτωση, μόλις λάβετε το ειδοποιητήριο πληρωμής από την εταιρεία μας και το εξοφλήσετε, σε 1 λεπτό θα πάρετε το συμβόλαιο στο e-mail σας!