τι καλυπτουν τα συμβολαια πυρος κλοπης

-> Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης ΑυτοκινήτουΤι καλύψεις περιλαμβάνουν τα συμβόλαια πυρός-κλοπής

Τι καλύψεις περιλαμβάνουν τα συμβόλαια πυρός κλοπής σε μια ασφάλεια αυτοκινήτου

Η ασφάλεια πυρός/κλοπής αυτοκινήτων περιλαμβάνει κάποιες χρήσιμες καλύψεις, που δεν υπάρχουν στην απλή βασική ασφάλεια.

Στην ουσία αποτελεί τη χρυσή τομή μεταξύ της υποχρεωτικής απλής ασφάλειας αυτοκινήτου και της μικτής κάλυψης ιδίων ζημιών.

Σε αυτά τα συμβόλαια συναντάμε πολλές επιπρόσθετες καλύψεις που καλύπτουν το όχημά σας σε αρκετές περιπτώσεις που μπορεί να υποστεί βλάβη, όπως μετά από καταιγίδα, από χαλάζι ή από πυρκαγιά.

Εδώ θα δούμε αναλυτικά τι είναι τα συμβόλαια πυρός/κλοπής, ποιες καλύψεις καλύπτουν και πότε είναι προτιμότερο να τα επιλέγουμε!

 

Τι είναι τα συμβόλαια πυρός/κλοπής

Στην ασφάλεια αυτοκινήτου έχουμε 3 διαθέσιμους τύπους συμβολαίων:

  • Την απλή, υποχρεωτική βασική ασφάλεια
  • Την ασφάλεια πυρός/κλοπής
  • Την μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου

Η ασφάλεια πυρός/κλοπής αποτελεί την ιδανική λύση για όσους έχουν ένα αυτοκίνητο αξίας και δε χρειάζονται τη μικτή ασφάλεια, έτσι ώστε να το προστατεύσουν από πολλούς κινδύνους, σε σχέση με τη βασική ασφάλεια που καλύπτει μόνο την αστική ευθύνη έναντι τρίτων.

 

Γιατί να προτιμήσετε ένα συμβόλαιο πυρός κλοπής;

Ένα συμβόλαιο πυρός κλοπής σας προσφέρει κάλυψη έναντι σχεδόν όλων των απειλών που μπορείτε να έχετε σε ένα ασφαλιστήριο, εκτός των ιδίων ζημιών.

Με τη μικτή ασφάλεια ασφαλίζεστε και έναντι των δικών σας ζημιών – αν εμπλακείτε δηλαδή σε ένα ατύχημα με δική σας υπαιτιότητα, τότε η ασφαλιστική θα σας αποζημιώσει!

Θα πρέπει να προτιμήσετε ένα συμβόλαιο πυρός/κλοπής από τη στιγμή που το αυτοκίνητό σας έχει μια καλή αξία (συνήθως από 4.000€ και άνω) και θέλετε να το προστατεύσετε έναντι των αρκετών καλύψεων που προσφέρουν αυτά τα προγράμματα.

Επιπλέον, αν παρκάρετε σε δημόσιο δρόμο, τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά προγράμματα προσφέρουν και την κάλυψη μερικής και ολικής κλοπής, οπότε μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι πως αν συμβεί οποιοδήποτε συμβάν, η ασφαλιστική θα σας αποζημιώσει!

 

Τι καλύψεις περιλαμβάνονται στα συμβόλαια πυρός κλοπής

Πέρα από τις καλύψεις που υπάρχουν και στη βασική ασφάλεια, δηλαδή την αστική ευθύνη έναντι τρίτων, στα συμβόλαια πυρός κλοπής συνήθως συναντάμε:

  • Κάλυψη για ζημιές από πυρκαγιά
  • Κάλυψη για φυσικά φαινόμενα
  • Κάλυψη μερικής και ολικής κλοπής
  • Κάλυψη ζημιών από χιόνι
  • Κάλυψη ζημιών από έκρηξη ηφαιστείου
  • Κάλυψη ζημιών που προκλήθηκαν από σεισμό
  • Κάλυψη ζημιών από χαλάζι

Κάποιες εταιρείες προσφέρουν και εξτρά καλύψεις στο συγκεκριμένο πακέτο ασφάλισης, όπως κάλυψη για απώλεια εγγράφων λόγω κλοπής (Interlife), ζημιές από λανθασμένο καύσιμο(Interlife), κάλυψη αερόσακων σε περίπτωση που ανοίξουν σε ένα ατύχημα, κ.α.

Στα αποτελέσματα αναζήτησης μέσα από την ιστοσελίδα μας, αναγράφουμε αναλυτικά όλες τις παροχές και καλύψεις των εταιρειών έτσι ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας!

 

Πόσο κοστίζει μια ασφάλεια αυτοκινήτου πυρός/κλοπής

Η ασφάλεια αυτοκινήτου με καλύψεις πυρός κλοπής ξεκινάει με ένα κόστος στα 60€ / εξάμηνο για ένα αυτοκίνητο διετίας και αξίας 10.000€.

Φυσικά οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα τα χαρακτηριστικά του οδηγού αλλά και τον ΤΚ της έδρας του αυτοκινήτου.

Σαν γενικό κανόνα, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η συγκεκριμένη ασφαλιστική κάλυψη κοστίζει περίπου 30% παραπάνω από μια βασική ασφάλεια αλλά προσφέρει πολλές περισσότερες καλύψεις!

Αν η μικτή ασφάλεια σας φαίνεται ακριβή, τότε η ασφάλεια πυρός κλοπής είναι η ιδανική επιλογή καθώς περιλαμβάνει σχεδόν όλες τις καλύψεις της μικτής, χωρίς την κάλυψη ιδίων ζημιών.

 

Πως θα αποκτήσετε ασφάλεια πυρός κλοπής για το αυτοκίνητό σας

Μέσα από το asfaleies24.gr θα βρείτε τα περισσότερα πακέτα της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς γύρω από την κάλυψη πυρός/κλοπής για τα αυτοκίνητα.

Ξεκινήστε εισάγοντας τα στοιχεία σας στη φόρμα ασφάλισης και δείτε άμεσα τα πακέτα ασφάλισης από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες. Μπορείτε να συγκρίνετε παροχές και τιμές και να ασφαλιστείτε άμεσα σε 1 λεπτό, στο πακέτο που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Υπάρχουν επίσης εταιρείες που ακόμα και στην ασφάλεια πυρός/κλοπής δεν θα ζητήσουν δικαιολογητικά ενώ οι περισσότερες θα χρειαστούν μόνο την άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμά σας!

Εσείς ακόμα δεν προτιμάτε τα πακέτα πυρός/κλοπής που προσφέρουν μια ολοκληρωμένη κάλυψη της περιουσίας σας, με μικρή αναλογικά επιβάρυνση, σε σχέση με μια βασική ασφάλεια;

 

☞ Βρες Ασφάλεια Αυτοκινήτου από 6,20€/μήνα ΕΔΩ!