τι καλυπτει η μερικη κλοπη αυτοκινητου
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Τι καλύπτει η μερική κλοπή στην ασφάλεια αυτοκινήτου

Η κάλυψη μερικής κλοπής είναι μια πολύ σημαντική ασφαλιστική παροχή που τη συναντάμε στα πακέτα πυρός/κλοπής ενώ συνήθως έρχεται συνδυαστικά και με την κάλυψη ολικής κλοπής, καθώς η μια κάλυψη συμπληρώνει την άλλη.

Η μερική κλοπή καλύπτει την κλοπή σημαντικών μερών του αυτοκινήτου, απαραίτητα για τη λειτουργία του, όπως:

  • Το τιμόνι
  • Τον κινητήρα
  • Απώλεια μηχανικών μερών
  • Και γενικά οτιδήποτε συμβάλλει στη λειτουργία του αυτοκινήτου και είναι απαραίτητο

Η μερική κλοπή δεν καλύπτει απώλεια αξεσουάρ όπως ηχοσύστημα ή βελτιώσεις που έχετε προσθέσει εσείς στο όχημα.

 

Σε ποια πακέτα περιλαμβάνει η κάλυψη μερικής κλοπής

Η κάλυψη μερικής κλοπής αυτοκινήτου περιλαμβάνει στα πακέτα πυρός/κλοπής που θα βρείτε στο asfaleies24, όπου συμπεριλαμβάνεται μια πληθώρα καλύψεων όπως κάλυψη για φυσικά φαινόμενα, χαλάζι, πυρκαγιά, θεομηνίες, κ.α.

Ανάλογα την κάθε ασφαλιστική εταιρεία, οι παροχές διαφέρουν και αλλάζουν. Στην πλατφόρμα μας, κατά τη διαδικασία επιλογής προσφοράς θα βρείτε αναλυτικά όλες τις διαθέσιμες εταιρείες καθώς και τις παροχές που έχει η κάθε ασφαλιστική ανάλογα με το πακέτο ασφάλισης που θα επιλέξετε.

 

Καλύπτει η μερική κλοπή την απώλεια κλειδιών;

Η απώλεια κλειδιών δεν καλύπτεται από την μερική κλοπή αυτοκινήτου, καθώς θεωρείτε συνήθως αμέλεια του ιδιοκτήτη.

Όμως, αρκετές εταιρείες προσφέρουν εξτρά κάλυψη για την απώλεια κλειδιών με ένα κεφάλαιο της τάξης των 150-300€ για αντικατάσταση κλειδιού και κλειδαριάς. Μπορείτε να δείτε στις παροχές κάθε ασφαλιστικού πακέτου, στη φόρμα αναζήτησης της ιστοσελίδας μας, αν περιλαμβάνεται η κάλυψη απώλειας κλειδιών καθώς και με ποιο κεφάλαιο!

 

Καλύπτει η ασφάλεια την κλοπή σε ζάντες;

Ναι, αν έχετε τη μερική κλοπή στο ασφαλιστήριό σας, τότε αν τυχόν σας κλέψουν τις ζάντες του αυτοκινήτου θα αποζημιωθείτε από την ασφαλιστική εταιρεία με βάση το κεφάλαιο της μερικής κλοπής καθώς οι ζάντες είναι υποχρεωτικό εξάρτημα για τη λειτουργία του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, αρκετές φορές υπάρχει και η κάλυψη «ζημιές κατά την κλοπή» όπου η ασφαλιστική σας καλύπτει και τις φθορές που έγιναν στο όχημα κατά τη διαδικασία της κλοπής.

 

Τι πρέπει να προσέχετε

Όταν κάνετε μια ασφάλεια πυρός/κλοπής, θα πρέπει να έχετε στο ασφαλιστήριο τόσο τη μερική κλοπή όσο και την ολική. Η μια κάλυψη αλληλοσυμπληρώνει την άλλη, ενώ αν δεν έχετε μια από τις 2, ανάλογα την κλοπή, κινδυνεύετε να μην αποζημιωθείτε!

Μια πλήρη ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου θα πρέπει να περιλαμβάνει και την κάλυψη για μερική κλοπή αλλά και την ολική. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου αν έχετε για παράδειγμα μόνο την ολική κλοπή και βρεθεί το αυτοκίνητό σας αλλά σε πολύ άσχημη κατάσταση με κλεμμένα απαραίτητα αξεσουάρ για τη λειτουργία του, τότε η ασφαλιστική δεν αποζημιώνει καθώς αυτά καλύπτονται από τη μερική κλοπή η οποία όμως δεν υπάρχει στο ασφαλιστήριο!

Επίσης θα πρέπει να προσέξετε να μη δείχνετε αμέλεια σχετικά με την προστασία του αυτοκινήτου σας, όπως στην περίπτωση κλοπής ενός ακριβού αυτοκινήτου που δεν αποζημιώθηκε ο ιδιοκτήτης λόγω βαριάς αμέλειας!

 

Ποια είναι η διαδικασία της αποζημίωσης

Σε περίπτωση μερικής κλοπής εξαρτημάτων του αυτοκινήτου σας, θα πρέπει να προχωρήσετε σε αναφορά στην αστυνομία καθώς και σε μήνυση κατ’αγνώστων.

Με αυτά τα έγγραφα και κάποια επιπλέον (ταυτότητα, άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα, κτλ) θα τα προσκομίσετε στην ασφαλιστική για να διεκπεραιωθεί η αποζημίωσή σας.

Η διαδικασία της αποζημίωσης από την ασφαλιστική είναι με τη σειρά:

  • Πραγματογνώμονας για να δει τη ζημιά
  • Διεκπεραιωτής όπου θα προτείνει την αποζημίωση
  • Έναρξη εργασιών αποκατάστασης
  • Προσκόμιση τιμολογίων στην ασφαλιστική
  • Πληρωμή αποζημίωσης

 

Αγορά ασφάλειας αυτοκινήτου με μερική κλοπή στο asfaleies24

Μέσα από την πλατφόρμα μας μπορείτε να βρείτε ασφάλειες αυτοκινήτου με μερική και ολική κλοπή καθώς και τα καλύτερα πακέτο πυρός/κλοπής, με τις περισσότερες καλύψεις της αγοράς και στην καλύτερη τιμή!

Δείτε όλες τις διαθέσιμες εταιρείες που προσφέρουν ασφάλεια για το δικό σας όχημα και αγοράστε online το ασφαλιστήριό σας. Αμέσως μετά την αγορά θα ξεκινήσει ο προασφαλιστικός έλεγχος -αν απαιτείται από την ασφαλιστική εταιρεία- και θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να λάβετε το ολοκληρωμένο ασφαλιστήριό σας.

Η διαδικασία προασφαλιστικού ελέγχου και ασφάλισης είναι πολύ εύκολη αλλά διαφέρει ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία.

Υπάρχουν εταιρείες που δεν διενεργούν προασφαλιστικό έλεγχο για αυτοκίνητα αξίας έως και 50.000€ ενώ άλλες κάνουν έλεγχο για να δουν την κατάσταση του αυτοκινήτου ακόμα και σε πολύ μικρότερες αξίες.

Σε κάθε περίπτωση, ο προασφαλιστικός έλεγχος για τα πακέτα πυρός-κλοπής γίνεται είτε σε συνεργαζόμενο συνεργείο όπου το ελέγχει ο πραγματογνώμονας είτε μέσω βιντεοκλήσης!