τι καλυπτει η μερικη κλοπη αυτοκινητου

Τι καλύπτει η μερική κλοπή στην ασφάλεια αυτοκινήτου

Η κάλυψη μερικής κλοπής είναι μια πολύ σημαντική ασφαλιστική παροχή που τη συναντάμε στα πακέτα πυρός/κλοπής ενώ συνήθως έρχεται συνδυαστικά και με την κάλυψη ολικής κλοπής, καθώς η μια κάλυψη συμπληρώνει την άλλη.

Καλύπτει την κλοπή σημαντικών μερών του αυτοκινήτου, απαραίτητα για τη λειτουργία του, όπως:

  • Το τιμόνι
  • Τον κινητήρα
  • Απώλεια μηχανικών μερών
  • Και γενικά οτιδήποτε συμβάλλει στη λειτουργία του κινητήρα

Η μερική κλοπή δεν καλύπτει απώλεια αξεσουάρ όπως ηχοσύστημα ή βελτιώσεις που έχετε προσθέσει εσείς στο όχημα

 

Σε ποια πακέτα περιλαμβάνει η κάλυψη μερικής κλοπής

Η κάλυψη μερικής κλοπής αυτοκινήτου περιλαμβάνει στα πακέτα πυρός/κλοπής που θα βρείτε στο asfaleies24, όπου συμπεριλαμβάνεται μια πληθώρα καλύψεων όπως κάλυψη για φυσικά φαινόμενα, χαλάζι, πυρκαγιά, θεομηνίες, κ.α.

Ανάλογα την κάθε ασφαλιστική εταιρεία, οι παροχές διαφέρουν και αλλάζουν. Στην πλατφόρμα μας, κατά τη διαδικασία επιλογής προσφοράς θα βρείτε αναλυτικά όλες τις διαθέσιμες εταιρείες καθώς και τις παροχές που έχει η κάθε ασφαλιστική ανάλογα το πρόγραμμα.

 

Καλύπτει η μερική κλοπή την απώλεια κλειδιών;

Η απώλεια κλειδιών δεν καλύπτεται από την μερική κλοπή αυτοκινήτου, καθώς θεωρείτε συνήθως αμέλεια του ιδιοκτήτη.

Όμως, αρκετές εταιρείες προσφέρουν εξτρά κάλυψη για την απώλεια κλειδιών με ένα κεφάλαιο της τάξης των 150-300€ για αντικατάσταση κλειδιού και κλειδαριάς.

 

Καλύπτει η ασφάλεια την κλοπή σε ζάντες;

Ναι, αν έχετε την μερική κλοπή στο ασφαλιστήριό σας, τότε αν τυχόν σας κλέψουν τις ζάντες του αυτοκινήτου θα αποζημιωθείτε από την ασφαλιστική εταιρεία με βάση τα κεφάλαια της μερικής κλοπής.

Επιπλέον, αρκετές φορές υπάρχει και η κάλυψη «ζημιές κατά την κλοπή» όπου η ασφαλιστική σας καλύπτει και τις φθορές που έγιναν στο όχημα κατά τη διαδικασία της κλοπής.

 

Τι πρέπει να προσέχετε

Όταν κάνετε μια ασφάλεια πυρός/κλοπής, θα πρέπει να έχετε στο ασφαλιστήριο τόσο τη μερική κλοπή όσο και την ολική. Η μια κάλυψη αλληλοσυμπληρώνει την άλλη, ενώ αν δεν έχετε μια από τις 2, ανάλογα την κλοπή, κινδυνεύετε να μην αποζημιωθείτε!

Μια πλήρη ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου θα πρέπει να περιλαμβάνει και τη μερική και την ολική κλοπή.

 

Ποια είναι η διαδικασία της αποζημίωσης

Σε περίπτωση μερικής κλοπής εξαρτημάτων του αυτοκινήτου σας, θα πρέπει να προχωρήσετε σε αναφορά στην αστυνομία καθώς και σε μήνυση κατ’αγνώστων.

Με αυτά τα έγγραφα και κάποια επιπλέον (ταυτότητα, άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα, κτλ) θα τα προσκομίσετε στην ασφαλιστική για να διεκπεραιωθεί η αποζημίωσή σας.

Η διαδικασία της αποζημίωσης από ασφαλιστική είναι με τη σειρά:

  • Πραγματογνώμονας για να δει τη ζημιά
  • Διεκπεραιωτής όπου θα προτείνει την αποζημίωση
  • Έναρξη εργασιών αποκατάστασης
  • Προσκόμιση τιμολογίων στην ασφαλιστική
  • Πληρωμή αποζημίωσης

 

Αγορά ασφάλειας αυτοκινήτου με μερική κλοπή στο asfaleies24

Μέσα από την πλατφόρμα μας μπορείτε να βρείτε ασφάλειες αυτοκινήτου με μερική και ολική κλοπή καθώς και τα καλύτερα πακέτο πυρός/κλοπής, με τις περισσότερες καλύψεις της αγοράς και στην καλύτερη τιμή!

Επιλέγετε την εταιρεία που ταιριάζει στις ανάγκες σας και μέσα σε 2 λεπτά ολοκληρώνετε την αίτηση ασφάλισης και κατεβάζετε το συμβόλαιο στο e-mail σας!