απωλεια κλειδιων αυτοκινητου ασφαλεια
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ασφάλεια αυτοκινήτου και απώλεια κλειδιών – Τι καλύπτει

Η απώλεια των κλειδιών σας – είτε είναι του σπιτιού είτε του αυτοκινήτου – είναι κάτι σχετικά συχνό και σε όλους θα έχει συμβεί να χάσουν κάποιο κλειδί – είτε για μερικές ημέρες, είτε για πάντα!

Τι συμβαίνει όμως με τα σημαντικά κλειδιά του αυτοκινήτου μας; Τι θα συμβεί αν τα χάσουμε;

Τα αυτοκίνητα τα τελευταία 15 χρόνια έχουν σύγχρονα συστήματα στην κλειδαριά τους, κεντρικό κλείδωμα και ασφάλεια με το immobilizer.

Αυτό σημαίνει πως αν τυχόν χάσετε τα κλειδιά σας, θα πρέπει να αλλάξετε όλες τις κλειδαριές αλλά και να ξανά προγραμματίσετε το immobilizer και οποιοδήποτε άλλο αντικλεπτικό σύστημα φέρει το αυτοκίνητο!

Κόστος; 500-1000€ στην καλύτερη!

Γι’αυτό το λόγο υπάρχει η ασφάλεια απώλειας κλειδιών! Μια εξτρά κάλυψη στην ασφάλεια ΙΧ που συνήθως έρχεται μαζί με τις παροχές πυρός/κλοπής!

 

Απώλεια κλειδιού αυτοκινήτου – Τι είναι και τι καλύπτει

Η ασφάλιση κατά της απώλειας των κλειδιών καλύπτει ουσιαστικά τα έξοδα αντικατάστασης των κλειδιών σας μέχρι ένα ανώτατο ποσό.

Συνήθως αυτό το ποσό είναι γύρω στα 300€ για τις περισσότερες εταιρείες – αναφέρεται ξεκάθαρα στις παροχές της ασφάλειάς σας το ανώτατο ασφαλιζόμενο κεφάλαιο.

Η ασφάλεια μπορεί να καλύπτει τόσο τα έξοδα για τα νέα κλειδιά όσο και τα περιφερειακά έξοδα όπως προγραμματισμός του immobilizer, αλλαγή κλειδαριών, κ.ο.κ.

 

Κόστος αντικατάστασης κλειδιών

Το κόστος αντικατάστασης των κλειδιών του αυτοκινήτου εξαρτάται από τη χρονολογία του οχήματος. Για παλαιότερα οχήματα χωρίς ιδιαίτερα συστήματα ασφαλείας, το κόστος αλλαγής ενός κλειδιού κοστίζει ελάχιστα – ίσως και κάτω από 100€

Όμως αν είναι πρόκειται για καινούργιο αυτοκίνητο με αρκετά συστήματα ασφαλείας και αντικλεπτικούς μηχανισμούς, τότε το κόστος αντικατάστασης μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 1000€.

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Πως αποζημιώνεστε από την ασφαλιστική

Η αποζημίωση από την ασφαλιστική γίνεται με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Θα πρέπει να υπάρξει μια καταγραφή του συμβάντος, όπως μια δήλωση στην αστυνομία για την απώλεια των κλειδιών σας και μαζί τα τιμολόγια από τα έξοδα για τα καινούργια κλειδιά.

Πριν προχωρήσετε στην αγορά των νέων κλειδιών, ενημερώστε την ασφαλιστική ώστε να έρθει ένας πραγματογνώμονας και να εγκρίνει την αποζημίωση καθώς και το κόστος αυτής.

 

Ανώτατο κεφάλαιο κάλυψης

Η συγκεκριμένη ασφαλιστική κάλυψη συνήθως έχει ένα στάνταρ κεφάλαιο κάλυψης που είναι γύρω στα 150-300€, ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρεία και το πρόγραμμα που έχετε επιλέξει.

Αν θέλετε μεγαλύτερο ασφαλιζόμενο κεφάλαιο, θα πρέπει να κάνουμε ερώτημα στην εταιρεία για να δούμε αν μπορούν να αποδεχτούν τον κίνδυνο καθώς και με ποιο κόστος.

 

Ενδεικτικές εταιρείες που ασφαλίζουν την απώλεια κλειδιών

Η Δύναμις και η Anytime ασφαλιστική είναι ενδεικτικά 2 εταιρείες που ασφαλίζουν την απώλεια κλειδιών αυτοκινήτου.

Οι περισσότερες εταιρείες καλύπτουν αυτόν τον κίνδυνο μέσα από τα πακέτα πυρός-κλοπής με επιπλέον καλύψεις όπως την κάλυψη φυσικών φαινομένων, μερική-ολική κλοπή, πυρκαγιά, κ.α.

 

Πως θα κλείσετε ασφάλεια αυτοκινήτου στο asfaleies24 με κάλυψη απώλεια κλειδιών!

Η εύρεση και η αγορά ασφάλειας αυτοκινήτου στο asfaleies24 είναι μια διαδικασία που διαρκεί μόλις μερικά λεπτά!

Αρχικά ξεκινάτε από τη φόρμα ασφάλισης και εισάγετε τα στοιχεία σας καθώς και τα στοιχεία του οχήματός σας. Έπειτα σας εμφανίζονται οι καλύτερες προσφορές της αγοράς και εσείς συγκρίνετε τις τιμές των εταιρειών και τις παροχές, για να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες! Τέλος, αγοράζετε την ασφάλεια αυτοκινήτου που καλύπτει επίσης την απώλεια κλειδιών, πληρώνεται online και κατεβάζετε σε 1 λεπτό το συμβόλαιο στον υπολογιστή ή το κινητό σας!

Η διαδικασία ασφάλισης στο asfaleies24 είναι τόσο απλή, όσο ακούγεται!