Αντικατάσταση αυτοκινήτου σε περίπτωση ατυχήματος – Δες τι καλύπτει!

κάλυψη αντικατάστασης αυτοκινήτου στην ασφάλεια οχημάτων

Αντικατάσταση αυτοκινήτου σε περίπτωση ατυχήματος και κλοπής

Εκεί που πηγαίνεις αμέριμνος στην εργασία σου, ξαφνικά πέφτει ένα άλλο αυτοκίνητο από πίσω σου και διαπιστώνεις ζημιά στο όχημά σου!

Πληθώρα αρνητικών συναισθημάτων και εκνευρισμού περνούν εκείνη την ώρα από μπροστά σας – όμως, ας σκεφτούμε λίγο πιο λογικά!

Ό,τι έγινε, έγινε! Τι μπορούμε να κάνουμε από ‘δω και πέρα;

Πέρα από τα προφανή που πρέπει να κάνετε σε ένα ατύχημα, όπως να ελέγξετε αν όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, να φωτογραφίσετε τα οχήματα, να καλέσετε τη φροντίδα ατυχήματος και να ανταλλάξετε δηλώσεις με το άλλο όχημα, θα πρέπει να σκέφτεστε και την επόμενη ημέρα και πως θα κινηθείτε χωρίς αυτοκίνητο, μέχρι την επισκευή του!

Εδώ είναι που «κολλάει σφήνα» η κάλυψη αντικατάστασης/ενοικίασης αυτοκινήτου που σου προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες!

Ας δούμε λοιπόν τι καλύπτει αυτή η παροχή, πότε ενεργοποιείται καθώς και από ποιες εταιρείες προσφέρεται!

Τι είναι η κάλυψη ενοικίασης/αντικατάστασης αυτοκινήτου

Η συγκεκριμένη κάλυψη σας προσφέρει ένα αυτοκίνητο αντικατάστασης σε περίπτωση που το δικό σας εμπλακεί σε ατύχημα ή κλαπεί.

Κάθε ασφαλιστική εταιρεία διαμορφώνει αντίστοιχα τους όρους και τις προϋποθέσεις της κάλυψης, καθώς είναι προαιρετική και δεν εμπίπτει στις βασικές, υποχρεωτικές καλύψεις.

Οι πιο συνηθισμένοι όροι που βρίσκουμε στα ασφαλιστήρια συμβόλαια γι’αυτήν την κάλυψη, είναι ότι η παροχή δίνεται όταν το αυτοκίνητο εμπλακεί σε ατύχημα και θα χρειαστεί περισσότερες από 5 ημέρες στο συνεργείο και όταν έχει κλαπεί.

Η κάλυψη έχει χρονικό περιορισμό και συνήθως προσφέρεται για 20-30 ημέρες.

 

Ενοικίαση/αντικατάσταση αυτοκινήτου εξαιτίας κλοπής

Στα προγράμματα ασφάλειας αυτοκινήτου για κλοπή, οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν την συγκεκριμένη κάλυψη που έχει διάρκεια 30 ή 60 ημέρες από την έναρξή της.

Προϋπόθεση αποτελεί να δηλώσετε άμεσα την κλοπή και να απευθυνθείτε στην ασφαλιστική εταιρεία εντός 24-48 ωρών από την ημέρα της κλοπής, έτσι ώστε να γίνουν όλες οι διεργασίες που απαιτούνται και να έχετε ένα αυτοκίνητο αντικατάστασης άμεσα.

Θα πρέπει να γνωρίζεται πως τα αυτοκίνητα αντικατάστασης έρχονται με περιορισμένη βασική εγγύηση και έχουν – όπως αναφέραμε και πιο πάνω – περιορισμένη χρονική διάρκεια που συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 30 και 60 ημερών.

 

Ποιες ασφαλιστικές προσφέρουν την κάλυψη αντικατάστασης οχήματος

Εδώ ενδεικτικά θα αναφέρουμε κάποιες εταιρείες που προσφέρουν την συγκεκριμένη παροχή καθώς και τους όρους τους – αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν κι άλλες εταιρείες που προσφέρουν την ίδια κάλυψη, με τους ίδιους ή καλύτερους όρους!

Στην πλατφόρμα μας μπορείτε να βρείτε άμεσα ασφάλεια αυτοκινήτου συγκρίνοντας έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες και βλέποντας όλες τις παροχές που δίνει η κάθε εταιρεία, όπως την αντικατάσταση αυτοκινήτου!

Interlife

Η ασφαλιστική Interlife προσφέρει την κάλυψη αντικατάσης οχήματος με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Πιο αναλυτικά:

  • Σε περίπτωση πυρκαγιάς, προσφέρεται όχημα για 30 ημέρες
  • Σε περίπτωση ολικής κλοπής, παρέχει αυτοκίνητο για 30 ημέρες
  • Σε περίπτωση μερικής κλοπής, παρέχεται όχημα για 15 ημέρες
  • Σε περίπτωση τροχαίου με υλικές ζημιές, παρέχεται όχημα για 15 ημέρες
  • Σε περίπτωση ζημιών του αυτοκινήτου σας εξαιτίας φυσικών φαινομένων, παρέχεται αυτοκίνητο για 30 ημέρες!

Hellas Direct

Η digital ασφαλιστική Hellas Direct προσφέρει την κάλυψη αντικατάστασης οχήματος για 20 ημέρες σε περίπτωση πυρκαγιάς και 60 ημέρες σε περίπτωση ολικής κλοπής!

Ατλαντική Ένωση

Η Ατλαντική Ένωση καλύπτει για 40 ημέρες την αντικατάσταση οχήματος εξαιτίας πυρκαγιάς και μερικής κλοπής, με την προϋπόθεση η ζημιά να είναι μεγαλύτερη του 25% της τρέχουσας αξίας του αυτοκινήτου και κατ’ελάχιστο 2.934€.

Σε περίπτωση ολικής κλοπής παρέχει επίσης όχημα αντικατάστασης για 90 ημέρες.

Anytime

Η Anytime προσφέρει αυτοκίνητο αντικατάστασης σε περιπτώσεις πυρκαγιάς, μερικής και ολικής κλοπής.

Για πυρκαγιά και μερική κλοπή το ανώτατο όριο είναι στις 20 ημέρες και για ολική κλοπή οχήματος στις 30 ημέρες.

Πως θα δεις αν υπάρχει η κάλυψη στην ασφάλεια που σε ενδιαφέρει

Συγκρίνοντας τιμές και παροχές στην ιστοσελίδα του asfaleies24, μπορείς να δεις αναλυτικά όλες τις παροχές που προσφέρει η εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία.

Συνήθως η κάλυψη για ενοικίαση/αντικατάσταση οχήματος παρέχεται είτε στα πακέτα πυρός/κλοπής είτε στην πλήρη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου.

Στα αποτελέσματα της αναζήτησης μέσα από την πλατφόρμα μας, επιλέγοντας το κουμπί «Παροχές» κάτω από κάθε ασφαλιστική εταιρεία, θα δείτε αναλυτικά τις καλύψεις.

Αν γράφει «Ενοικίαση/αντικατάσταση οχήματος» τότε αυτή περιλαμβάνεται σε αυτήν την πρόταση που κοιτάτε! Πολύ σημαντικό, να διαβάσετε τους όρους πριν προχωρήσετε στην αίτηση ασφάλισης, καθώς διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία όπως σε ποιες ζημιές ενεργοποιείται η ενοικίαση αυτοκινήτου, για πόσες ημέρες διαρκεί, κ.ο.κ.

Τώρα που έμαθες τα πάντα για την αντικατάσταση αυτοκινήτου, θέλεις να συγκρίνεις τιμές σε 27 ασφαλιστικές εταιρείες και να βρεις άμεσα την δική σου ασφάλεια αυτοκινήτου στο λεπτό, χωρίς χρονοτριβές;

Ξεκίνα από το asfaleies24, δες και σύγκρινε τιμές από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες και κάνε τη δική σου ασφάλεια αυτοκινήτου online σε 1 λεπτό!