καλυψη για αεροσακους και ζωνες ασφαλειας
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Κάλυψη για αερόσακους και ζώνες ασφαλείας: Τι καλύπτεται

Οι ζώνες ασφαλείας και οι αερόσακοι είναι τα πιο σημαντικά συστήματα ασφαλείας σε ένα αυτοκίνητο κι αυτά που θα προστατεύσουν τους επιβάτες σε ένα ατύχημα.

Οι αερόσακοι είναι σχεδιασμένοι για να λειτουργήσουν μια φορά, κατά το ατύχημα, και μετά χρειάζονται αλλαγή για να είναι έτοιμοι για τυχόν δεύτερη χρήση σε άλλο ατύχημα.

Το ίδιο ισχύει και με τις ζώνες ασφαλείας και πιο συγκεκριμένα με τους προεντατήρες που έχουν οι ζώνες και συγκρατούν τους επιβάτες στη θέση τους σε ένα τρακάρισμα.

Τι περιλαμβάνει η κάλυψη για αερόσακους και ζώνες ασφαλείας

Η κάλυψη για αερόσακους και ζώνες ασφαλείας περιλαμβάνει την αντικατάσταση όλων των δομικών υλικών που πρέπει να αλλαχτούν ώστε τόσο οι αερόσακοι όσο και οι ζώνες ασφαλείας να ξανά επιστρέψουν στην αρχική τους κατάσταση μετά από ένα ατύχημα και να είναι έτοιμα να ξανά χρησιμοποιηθούν, σε περίπτωση εμπλοκής σε νέο ατύχημα.

Το κόστος είναι αρκετά υψηλό αν θα αντικαταστήσετε μόνοι σας τον κάθε αερόσακο και προεντατήρα – ενδεικτικά μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 1000€ για να «κλείσετε» τον αερόσακο και να μπορεί να ξανά χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια.

 

Σε ποιες ασφάλειες υπάρχει η συγκεκριμένη κάλυψη

Η κάλυψη για αερόσακους και ζώνες δεν βρίσκεται στις υποχρεωτικές εκ του νόμου καλύψεις που υπάρχουν στη βασική ασφάλεια.

Η συγκεκριμένη ασφαλιστική κάλυψη είναι προαιρετική και συνήθως τη συναντάμε στα πακέτα πυρός-κλοπής και μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου σε συνδυασμό με άλλες καλύψεις που προσφέρουν μια πιο ολοκληρωμένη και αναβαθμισμένη ασφάλεια για το αυτοκίνητό σας.

 

Μπορώ να την προσθέσω σε όποιο πακέτο ασφάλειας θέλω;

Η συγκεκριμένη κάλυψη δεν είναι σαν τις προαιρετικές καλύψεις της οδικής βοήθειας, νομικής προστασίας, θραύση κρυστάλλων και προσωπικό ατύχημα που μπορείτε να τις προσθέσετε σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πακέτο.

Την συγκεκριμένη κάλυψη θα τη συναντήσετε σε μερικά πακέτα πυρός-κλοπής και μικτής ασφάλειας ενώ μερικές ασφαλιστικές εταιρείες ίσως σας την παρέχουν ως προαιρετική σε όλα τα πακέτα – ακόμα και στα αρχικά πακέτα της βασικής ασφάλισης – ώστε να την επιλέξετε!

Μέσα από την ιστοσελίδα μας μπορείτε να δείτε πακέτα σε περισσότερες από 29 ασφαλιστικές εταιρείες και να βρείτε ασφάλεια αυτοκινήτου με τις καλύτερες καλύψεις και στη φθηνότερη τιμή της αγοράς!

 

Πως θα δω αν υπάρχει η συγκεκριμένη κάλυψη στο συμβόλαιό μου;

Αν έχετε την συγκεκριμένη ασφαλιστική κάλυψη, τότε θα πρέπει να αναγράφεται στο συμβόλαιό σας μαζί με το κεφάλαιο και την τυχόν απαλλαγή που μπορεί να έχει.

Το κεφάλαιο είναι στην ουσία το μέγιστο ύψος αποζημίωσης που θα καταβάλλει η ασφαλιστική εταιρεία για την συγκεκριμένη ζημιά – δηλαδή τους αερόσακους και τις ζώνες ασφαλείας μετά το ατύχημα.

Στο παρακάτω παράδειγμα, σε ένα ασφαλιστήριο της Eurolife, το κεφάλαιο για τις 2 αυτές περιπτώσεις είναι 5% επί του συνολικού κεφαλαίου ασφάλισης. Αν δηλαδή ασφαλίζεται ένα αυτοκίνητο αξίας 20.000€, τότε το κεφάλαιο για αποκατάσταση ζημιών σε αερόσακους και ζώνες είναι 1000€

Απαραίτητη προϋπόθεση για την αποζημίωση είναι το όχημα να μπορεί να επισκευαστεί προς χρήση και να μη βγει ως ολική καταστροφή από την ασφαλιστική εταιρεία.

 

Πως θα αγοράσω ασφάλεια αυτοκινήτου με κάλυψη για ζώνες και αερόσακους;

Στο asfaleies24 μπορείς να συγκρίνεις περισσότερες από 29 ασφαλιστικές εταιρείες και να δεις αναλυτικά τα πακέτα και τις παροχές που προσφέρουν! Στα περισσότερα πακέτα για μικτή ασφάλεια περιλαμβάνεται η κάλυψη για αντικατάσταση αερόσακων και ζωνών ασφαλείας καθώς επίσης και σε μερικά πακέτα πυρός-κλοπής.

Κατά την αναζήτηση ασφάλειας θα δείτε αναλυτικά τα πακέτα κάθε εταιρείας μαζί με τις παροχές που έχουν έτσι ώστε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες!

Αγοράζετε την ασφάλεια που επιθυμείτε, πληρώνετε online και ασφαλίζεστε μέσα σε μόλις 2 λεπτά από την άνεση του σπιτιού σας μέσα από τον υπολογιστή ή το κινητό σας!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373