αδεια κυκλοφοριας

Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου: Κωδικοί και επεξήγηση

Η άδεια κυκλοφορία κάθε οχήματος περιλαμβάνει αρκετούς κωδικούς και δίπλα συμπληρωμένα πεδία. Οι περισσότεροι οδηγοί, αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην ανάγνωση της άδειας καθώς είναι αρκετά κωδικοποιημένη και χρειάζονται ελάχιστες γνώσεις για να μπορέσεις κάποιος να την αποκωδικοποιήσει.

Πάμε να δούμε όμως σε αυτό το άρθρο του asfaleies24.gr τι σημαίνουν οι κωδικοί πάνω στην άδεια κυκλοφορίας και πως θα αναγνωρίσετε όλα τα πεδία, όπως τους ίππους και τα κυβικά του οχήματος.

 

Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου – Κωδικοί

Η επεξήγηση των κωδικών στην άδεια κυκλοφορίας δεν είναι δύσκολη υπόθεση, με την εικόνα που θα σας παραθέσουμε παρακάτω. Εσείς απλά θα δείτε το κουτάκι με την αντίστοιχη τιμή και θα δείτε σε τι αντιπροσωπεύει.

επεξηγηση αδειας κυκλοφοριαςαδεια κυκλοφοριας

 

Για παράδειγμα στο κελί P.1 θα δείτε μια τιμή όπως 1599 – αυτό αναφέρεται στα κυβικά του αυτοκινήτου σας!

Όλα τα κελιά που θα δείτε στην άδεια, αφορούν κάποια σημαντική παράμετρο του οχήματός σας όπως η 1η άδεια κυκλοφορίας, η ημερομηνία μεταβίβασης, τα κυβικά του αυτοκινήτου, οι φορολογίσιμοι ίπποι, κ.α.

Με την παραπάνω εικόνα διαβάζεται εύκολα και γρήγορα η άδεια κυκλοφορίας και μπορείτε να βρείτε ό,τι πληροφορία θέλετε, στο δευτερόλεπτο!

Που φαίνονται οι ίπποι στην άδεια κυκλοφορίας

Οι φορολογίσιμοι ίπποι είναι από τα βασικότερα στην άδεια κυκλοφορίας και ειδικά όταν αγοράζετε μια ασφάλεια αυτοκινήτου, είναι από τα πράγματα που θα σας ζητηθεί.

Οι ίπποι στην άδεια κυκλοφορίας φαίνονται στο κελί 10 – ενώ αριστερά από το κελί, είναι ο κυβισμός του αυτοκινήτου.

Οι ίπποι αναφέρονται πάντα στους φορολογήσιμους ίππους που είναι σε συνάρτηση με τα κυβικά και όχι οι ίπποι της ιπποδύναμης που φέρει ένα αυτοκίνητο.

 

Που φαίνονται τα κυβικά στην άδεια κυκλοφορίας

Τα κυβικά, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, είναι στο κελί Ρ.1 που βρίσκεται αριστερά από τους φορολογήσιμους ίππους στην άδεια κυκλοφορίας.

Εκεί αναφέρεται ο κυλινδρισμός του αυτοκινήτου ή αλλιώς τα κυβικά της μηχανής του.

Η άδεια κυκλοφορίας διαβάζεται εύκολα, αρκεί να γνωρίζετε τι σημαίνει το κάθε πεδίο. Σε κάθε περίπτωση, όταν αγοράζετε μια ασφάλεια αυτοκινήτου μέσα από το asfaleies24.gr μπορείτε να μας στείλετε την άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα και να προχωρήσουμε εμείς σε πολύ τιμολόγηση ώστε να σας ενημερώσουμε για τις διαθέσιμες επιλογές που έχετε για να επιλέξετε!